18.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Cosmote TV: Μπαίνει στο δεύτερο γύρο διεκδίκησης του Champions League – Έφτασε τους 678 χιλ. συνδρομητές

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Κρατώντας τα ηνία στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης, η Cosmote TV που έφτασε τους 678 χιλιάδες συνδρομητές, μπαίνει στον δεύτερο γύρο κατάθεσης προσφορών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οργανώσεων ποδοσφαίρου Champions League, Europa League και Confederations League της περιόδου 2024-2027 για τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο οι διεκδικητές του Champions League οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά στις 5 Δεκεμβρίου ήταν οι Cosmote TV, Mega και Antenna. Ωστόσο, η TEAM, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League, Europa League και Conference League για την επόμενη τριετία, δεν έμεινε ικανοποιημένη και κάλεσε σε δεύτερο γύρο βελτιωμένων προσφορών, με την απόφασή της για λογαριασμό της UEFA να αναμένεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Cosmote έχει φτάσει τους 678 χιλ. συνδρομητές στο Cosmote TV, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του 2023, προσθέτοντας πάνω από 13.000 νέους συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι σε σχέση με τους 665 χιλ. συνδρομητές του τρίτου τριμήνου 2023 και τους 648.000 στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Περισσότεροι από 490.000 συνδρομητές βρίσκονται στην ΟΤΤ πλατφόρμα της.

Παρά τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και την εκτεταμένη πειρατεία, η Cosmote TV κατάφερε να ενισχύσει τη συνδρομητική της βάση, κάτι που εντάσσεται ανάμεσα στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συνεχίσει την αύξηση των συνδρομητών της η Cosmote TV αποφάσισε να μπει στο δεύτερο γύρο διεκδίκησης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οργανώσεων ποδοσφαίρου της UEFA.

Τα δικαιώματα σήμερα

Σήμερα τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤΕ, μαζί με την Alter Ego (Mega Channel) όπου η τελευταία έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Τετάρτη που διεξάγεται στο Champions League.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς πρόκειται για ένα κόστος της τάξης των περίπου 25 με 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 75 – 90 εκατ. ευρώ για την τριετία, ποσό που είναι ιδιαίτερα υψηλό, και αυτός είναι και ο λόγος που  οι ίδιες πηγές  υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα δικαιώματα μόνο σε έναν ή δύο αγώνες και όχι για το σύνολο του πακέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ είναι αυτός που διεκδικεί ολόκληρο το πακέτο με στόχο την ενδυνάμωση του αθλητικού του περιεχομένου και την περαιτέρω αύξηση των συνδρομητών του.

Η Nova δεν συμμετείχε στην… κούρσα του πρώτου γύρου καθώς είχε  ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά της είναι η Euroleague όσον αφορά την συνδρομητική τηλεόραση αλλά κυρίως η ανάπτυξη οπτικών ινών προκειμένου να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο για την χώρα. Στον πρώτο γύρο εκτός έμεινε και η ΕΡΤ, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει ν’ αναλάβει κι εκείνη τη μετάδοση κάποιων αγώνων. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εφικτό, λόγω του αυξημένου κόστους.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...