20.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του cloud: 9 στις 10 επιχειρήσεις λένε την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud, ενώ το 77% επισημαίνει πως το Cloud ERP διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία του κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Αντίστοιχα, το 88% των εταιρειών αναγνωρίζει την αυτόματη ενημέρωση και αναβάθμιση συστημάτων ως το 2ο κορυφαίο κριτήριο επιλογής λύσεων Cloud, ενώ 8 στους 10 (ποσοστό 82%) δίνει έμφαση στην αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η SoftOne, μέλος του Ομίλου Olympia, σε 6.000+ Cloud/SaaS πελάτες της στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την αξία, την ευελιξία αλλά και την αυξανόμενη υιοθέτηση των Cloud λύσεων, με το περίπου 70% των ερωτηθέντων να εμφανίζεται πλήρως ικανοποιημένο από τη μετάβαση της μηχανογράφησής του στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων) της SoftOne.

Ταυτόχρονα, δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι προτίθενται να επενδύσουν περαιτέρω σε Cloud υπηρεσίες, με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το enterprise mobility να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επενδυτικών τους σχεδίων.

Ένα ακόμη στοιχείο που αναδεικνύει η έρευνα είναι ότι στις πιθανές επενδύσεις σε λύσεις Cloud ή Enterprise Mobility, ο ιδιοκτήτης ή το top management, δηλαδή Διευθύνων Σύμβουλος ή Γενικός Διευθυντής είναι αυτοί που λαμβάνουν την τελική απόφαση (75%). Στο τμήμα Πληροφορικής (ΙΤ) ανήκει μόλις το 17% των σχετικών αποφάσεων – δηλαδή μόνο 1 στις 6!

Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

“Το Cloud βρίσκεται στον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων”, σχολίασε ο Γιάννης Σαλίχος, CTO του Ομίλου SOFTONE, προσθέτοντας: “Η έρευνά μας, πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το Cloud ως σημείο-κλειδί της ψηφιακής τους στρατηγικής και είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε αυτό για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις διαδικασίες τους. Κοιτάζοντας σταθερά προς το μέλλον, στη SOFTONE συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες Cloud λύσεις και υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντλούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε πτυχή της δραστηριοποίησής τους”.

Η έρευνα διεξήχθη από τη SoftOne, κορυφαίο πάροχο Cloud ERP της αγοράς, με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σκοπός της ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων της εταιρείας, καθώς επίσης να καταγραφούν τάσεις και προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα της έρευνας, διατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα της SoftOne: www.softone.gr.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Προσφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σε Cosmote και Γερμανό

Mε προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας γιορτάζουν και φέτος η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5). Έως και τις 21 Μαΐου, οι...

Emirates: Nέα εμπειρία πτήσης με την Premium Οικονομική Θέση

  Η Premium Οικονομική Θέση της Emirates θα είναι διαθέσιμη σε πτήσεις υψηλής ζήτησης με αεροσκάφη A380 προς τα διεθνή αεροδρόμια Χίθροου στο Λονδίνο,...

Διαθέσιμη και στα αγγλικά η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού

Τη δυνατότητα να βεβαιώνεται ψηφιακά στα αγγλικά το γνήσιο της υπογραφής έχουν από σήμερα οι πολίτες. Πρόκειται για υπηρεσία η οποία διατίθεται μέσω του...

Airbus: Eπέλεξε την Thales για το νέο σύστημα διαχείρισης πτήσεων

  Η Airbus επέλεξε την Thales για να εξοπλίσει τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας με το πιο ισχυρό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πτήσεων της...

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...