17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Skroutz: Έρχονται μικροδάνεια, δόσεις με πιστωτικές και παράδοση αποστολών σε μία ώρα

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Σημαντικές αλλαγές και αναπτυξιακές κινήσεις με παραδόσεις στην πλειοψηφία των αποστολών την επόμενη μέρα αλλά και παραδόσεις μίας ώρας αλλά και μικρόδάνεια για ηλεκτρονικές αγορές προανήγγειλε για το 2022 ο  Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Skroutz.gr.

Παρουσιάζοντας το όραμα της εταιρείας του στο linkdin ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι θα παρέχει στους καταναλωτές την δυνατότητα για μικροδάνεια.

«Όσον αφορά τις επιλογές πληρωμής, έχουμε ήδη εισαγάγει δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, αλλά πρόκειται να επεκτείνουμε αυτήν την προσφορά δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να λαμβάνουν μικροδάνεια (κάτι σαν το «Buy now-pay later» BNPL) για μικρές αγορές μέσω των φορητών συσκευών. Όσο για άλλες δημοφιλείς επιλογές πληρωμής PayPal, Google ή Apple Pay, θα είναι διαθέσιμες εντός του 2022» είπε χαρακτηριστικά.

Οι υπηρεσίες   «Buy now-pay later»

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες   «Buy now-pay later» (αγόρασε τώρα και πλήρωσε αργότερα) αναμένεται να πιάσει στην Ευρώπη τα 357 δισεκατομμύρια δολάρια  καθώς αποτελούν έναν απλό τρόπο αγοράς και σύμφωνα με τις εταιρείες προσφέρουν ασφάλεια στους καταναλωτές και πρόσβαση σε περισσότερα προϊόντα. Αντί κάποιος να χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα, η οποία προϋποθέτει την πληρωμή υψηλών ετήσιων τιμών, μπορεί να προβεί στην αγορά ενός προϊόντος χωρίς να αγχωθεί για την πληρωμή του, η οποία μπορεί να γίνει αργότερα.

Το Skroutz σχεδιάζει  επίσης να προσφέρει στους εμπόρους πρόσβαση σε κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του ανεφοδιασμού τους ή άλλες καθημερινές ανάγκες. «Η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξής μας και αυτής της εξαιρετικής υπηρεσίας είναι, φυσικά, η εμπορική μας βάση και για το λόγο αυτό, επενδύουμε επίσης σε διάφορες πρωτοβουλίες για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν με επιτυχία την επιχείρησή τους. Στο μέτωπο της εφοδιαστικής, σχεδιάζουμε να παρέχουμε λύσεις αποθήκευσης και συσκευασίας, καθώς και εργαλεία για τους εμπόρους ώστε να ενσωματωθούν σωστά με το Skroutz όσον αφορά τη διαθεσιμότητα αποθεμάτων και προϊόντων» ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Εκπληκτικές εμπειρίες για τους χρήστες

Παράλληλα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει εκπληκτικές εμπειρίες για τους χρήστες, τους καταναλωτές και τους εμπόρους. «Τον περασμένο χρόνο παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που ονομάζεται Skroutz Plus, ξεκινήσαμε ένα δίκτυο θυρίδων που ονομάζεται Skroutz Points και παρουσιάσαμε τη δική μας λύση τελευταίου μιλίου – Skroutz Last Mile.

Το τελευταίο, συγκεκριμένα, είναι η εκδοχή μας να κάνουμε τα δύσκολα πράγματα, να δημιουργήσουμε έναν στόλο από την αρχή και να αυξήσουμε από λίγες σε χιλιάδες παραδόσεις την ημέρα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για να πετύχουμε αυτό το όραμα, έπρεπε να αυξήσουμε το μέγεθος της ομάδας μας από 250 σε σχεδόν 700 Skroutzer σε λιγότερο από δύο χρόνια, ένα απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος είναι να εγγυηθούν  τις παραδόσεις την επόμενη μέρα στην πλειονότητα των αποστολών και να επεκτείνουν το δίκτυο θυρίδων Skroutz Points σε τουλάχιστον 250 τοποθεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για παραδόσεις και επιστροφές. Επίσης το 2022, οι καταναλωτές με έδρα την Αθήνα θα έχουν πρόσβαση σε παραδόσεις 1 ώρας για επιλεγμένες αποστολές .

Το Skroutz Plus

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το Skroutz Plus, το πρόγραμμα αφοσίωσης που προσέλκυσε 50.000 ενεργά μέλη σε λιγότερο από έξι μήνες, θα βελτιωθεί περαιτέρω με πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και άλλα προνόμια.

Τέλος σκοπεύει να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα πλαστικά υλικά συσκευασίας και να αντικαταστήσουν σημαντικό μέρος του στόλου τους με ηλεκτρικά οχήματα (το 10% του στόλου του Skroutz Last Mile είναι ήδη ηλεκτρικό).

Το Skroutz σε νούμερα

  • 1,2 εκατ. αγοραστές μέσω του marketplace
  • 700 εργαζόμενους από τους οποίους οι 380 προσλήφθηκαν το 2021
  • Συνεργασία με 9.000 εμπόρους
  • 1 bilion αξία συναλλαγών

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Revolut κυκλοφορεί τα RevPoints στην Ελλάδα, το πρώτο της πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία των «RevPoints», ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σε πόντους....

33η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος OKTABIT & χριστουγεννιάτικο παζάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H ΟΚΤΑΒΙΤ για ακόμα μια χρονιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει 2 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και με χαρά προσκαλεί τους συνεργάτες της...

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EIT Jumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50...

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη έρμαιο των χάκερ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

Το 14% των εταιρειών στην Ευρώπη έχει βιώσει περιστατικά στον κυβερνοχώρο λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κατασκευαστικός κλάδος ήρθε...

The Best TV: H τηλεόραση που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ιστορίες που άλλαξαν τους κανόνες της τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα στούντιο, βραβευμένες σειρές που μένουν σταθερές μέσα στα χρόνια, βρίσκονται διαθέσιμες με όλους τους...