9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Προς τριπλασιασμό οι ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2021 

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανάπτυξη των «πράσινων μετακινήσεων» παρουσίασε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε διαδικτυακή εκπομπή του  «CNN Greece», με θέμα την «Πράσινη Μετάβαση».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση των πράσινων  μετακινήσεων πραγματοποιείται μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που προωθεί η κυβέρνηση και αποσκοπεί σε  δύο βασικούς σκοπούς:

  • Πρώτον, να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των μεταφορών και
  • Δεύτερον, να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα στις πόλεις μας, αλλάζοντας σταδιακά και τη νοοτροπία όλων μας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ηλεκτροκίνηση

Σχετικά με την προώθηση της ηλεκτροκινησης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: 

«Η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο την μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίων κατά 55% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Πέρα, όμως, από τους στόχους της ΕΕ είναι και δική μας απόφαση να συμβάλλουμε στην ανανέωση του στόλου, καθώς στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία οικονομικής περιπέτειας, τα περισσότερα οχήματα είναι παλιά.

Αυτό, άλλωστε, αφορά και την Οδική Ασφάλεια, ένα ζήτημα που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’’, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έχει σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες.

Τριπλασιασμός ταξινομήσεων

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.133 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ έως και τον Νοέμβριο του 2021 έχουν ταξινομηθεί 3.213.

Αυτό σημαίνει ότι τους 11 μήνες του 2021 προσεγγίζουμε ήδη έναν τριπλάσιο αριθμό ταξινομήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με ολόκληρο το 2020.

Ταυτόχρονα, στο Υπουργείο Μεταφορών δημιουργούμε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην τεχνική υποστήριξη του οχήματος: φορτιστές, συνεργεία και τεχνίτες, που αποτελούν μάλιστα, μια νέα επαγγελματική ειδίκευση με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης στο παρόν και το μέλλον.

Φορτιστές υπάρχουν πλέον σε πολλά πρατήρια. Θα ήθελα να επισημάνω, όμως, ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν μέσα από τον νόμο για τη Μικροκινητικότητα να ενταχθούν σε προγράμματα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών».

Οι αστικές συγκοινωνίες

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η συστηματική βελτίωση των υποδομών στις αστικές συγκοινωνίες που έχει δρομολογήσει ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο αστικό περιβάλλον για τους πολίτες, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε ακόμη στην προώθηση της μικροκινητικότητας με ήπιες μορφές μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα ηλεκτρικά πατίνια, μέσα από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, αλλά και σε πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το «Eurovelo», που αφορά στον ποδηλατικό τουρισμό

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου

Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου...

Sony Group Corporation: Δοκιμές οδήγησης με 5G και ένα πρωτότυπο όχημα

Στην CES 2020, η Sony Group Corporation ("Sony") ανακοίνωσε το "VISION-S", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, και εξέθεσε...

Οι προτεραιότητες της LG για το 2022

Στόχος της εταιρείας να εισάγει κορυφαίες καινοτομίες στον τρόπο ζωής και να παρέχει λύσεις εν μέσω αβέβαιων καιρών Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της LG...

Οι προβλέψεις της TeamViewer για το 2022

Τα trends του 2021 συνεχίζονται στο 2022 → Η φύση της δουλειάς: ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η δουλειά από το σπίτι ήρθε για να μείνει. Αυτό θα...

Το νέο ελαστικό ADVAN Sport V107 της YOKOHAMA εγκρίθηκε για τα BRABUS 700, 800 και 900 Off Roader  

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι το ADVAN Sport V107, το παγκόσμιο εμβληματικό ελαστικό της εταιρείας,  έχει εγκριθεί από την BRABUS GmbH της...