30.5 C
Athens
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Skills4Jobs: Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας

Ξεκινά με δύο πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ReGeneration

Περιλαμβάνει δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης νέων με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ.

Μια νέα δυναμική πρωτοβουλία που έχει στόχο να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις και να διασυνδέσει τους νέους της χώρας με την αγορά εργασίας σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΒ, ξεκινώντας με δύο πιλοτικές δράσεις σε συνεργασία με το ReGeneration.

Το «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» και το «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής» απευθύνονται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση.

Ειδικότερα, οι δύο δράσεις του Skills4Jobs περιλαμβάνουν:

  1. Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων για τους Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ και για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ).
  2. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills),
  3. Συμβουλευτική & Μentoring, και
  4. Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Με χαρά, αλλά και με την ελπίδα να είμαστε όσο περισσότερο χρήσιμοι για τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και για τις νέες και τους νέους, ξεκινάμε σήμερα το πρόγραμμα Skills4Jobs. Στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις-μέλη μας να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με κατάλληλες δεξιότητες, να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους μας, επενδύοντας στην κατάρτιση και την απασχόλησή τους, και να συμβάλλουμε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας, μέσα από τη διευκόλυνση της μετάβασης των αποφοίτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Εγκαινιάζουμε μία από τις πιο στρατηγικές μας συνεργασίες

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration σημειώνει: «Από τη γέννηση του ReGeneration, ήμασταν πεπεισμένοι πως η κύρια οδός για εκθετική και υγιή ανάπτυξη, είναι μέσω στρατηγικών συνεργειών. Πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της πολυσυμμετοχικότητας, σήμερα εγκαινιάζουμε μία από τις πιο στρατηγικές μας συνεργασίες, επιδιώκοντας από κοινού με τον ΣΕΒ, το χτίσιμο μιας ακόμα γέφυρας μεταξύ εργατικού δυναμικού και αγοράς εργασίας.

Αξιοποιώντας πλήρως την τεχνογνωσία των 90 και πλέον ακαδημιών του ReGeneration, τις 700.000+ ώρες εκπαίδευσης, καθώς και τις 2.600+ προσλήψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος, ενώνουμε δυνάμεις με έναν από τους ισχυρότερους θεσμικούς φορείς της χώρας, εκπονώντας, για αρχή, 2 διαφορετικές πιλοτικές ακαδημίες, με στόχο τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά και την καθολική απορρόφησή τους από αυτήν».

Περισσότερες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 5η Ιουλίου 2022.

Μέγας χορηγός των προγραμμάτων Skills4Jobs του ΣΕΒ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ Στρατηγικοί Χορηγοί τα Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. και ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ και Χορηγοί η CENERGY HOLDINGS S.A., η ELVALHALCOR A.E., η GOLDAIR CARGO, ο OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε..

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή...

Οι νέες Smart TV Xiaomi έρχονται στα καταστήματα της Vodafone

Μία νέα κατηγορία Smart συσκευών έρχεται να προστεθεί στη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας της Vodafone. Από σήμερα και μέχρι τις 30/6, στα καταστήματα Vodafone αλλά...

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο: Έρχεται τεχνητή νοημοσύνη, IoT και blockchain

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Στην «επόμενη ψηφιακή μέρα» μπαίνει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς μέχρι το κλείσιμο της Βουλής το νομοσχέδιο που εισάγει Τεχνητή νοημοσύνη,...

Wikifarmer: Γιατί κάνει κλικ στους επενδυτές η ελληνική startup

 της Νατάσας Φραγκούλη Η Wikifarmer, δημιουργός της ομώνυμης online αγροτικής πλατφόρμας και της πρώτης online αγροτικής «εγκυκλοπαίδειας» κερδίζει, εκτός από τον ΟΗΕ, και...

«Μονόδρομος» για τις ΜμΕ η ψηφιοποίηση με πρόγραμμα 445 εκατ. ευρώ

της Μαρίας Μόσχου  Ανταγωνιστικά εργαλεία που θα δώσουν στις επιχειρήσεις την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην «επόμενη μέρα» προβλέπει το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»...