27.9 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Οι προβλέψεις της TeamViewer για το 2022

Τα trends του 2021 συνεχίζονται στο 2022

Η φύση της δουλειάς: ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

  • Η δουλειά από το σπίτι ήρθε για να μείνει. Αυτό θα έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στις τεχνολογίες όπου οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι στηρίζονται για παραμείνουν ανταγωνιστικοί και αποδοτικοί. Την ίδια στιγμή όπου οι εργαζόμενοι εγκαθίσταται σε ένα υβριδικό μοντέλο, όπου οι εργαζόμενοι υιοθετούν πρακτικές εργασίας εξ αποστάσεως και γραφείου, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η χρηστικότητα για να προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη στρατηγικών αγορών κατά τη μετάβαση στην υβριδική εργασία, αφήνοντας τις υποδομές πληροφορικής των επιχειρήσεων σε σύγχυση. Τα άτομα εντός των εταιρειών ανέλαβαν να κατεβάσουν τα εργαλεία και το λογισμικό που χρειάζονταν για να τα βγάλουν πέρα. Προτεραιότητα για το 2022 θα είναι η κυριαρχία σε αυτές οι υπηρεσίες εκτός δικτύου και ο έλεγχος του «Shadow IT», για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας των υποδομών πληροφορικής των εταιρειών. Το 2021 ήταν έτος επέκτασης και δοκιμών. Το 2022 θα είναι έτος εξυγίανσης και μελλοντικού σχεδιασμού.
  • Ο πολλαπλασιασμός της υβριδικής εργασίας έχει οδηγήσει στην ψηφιοποίηση των πωλήσεων. Από το 2022, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις πωλήσεις στο εικονικό περιβάλλον. Εστιάζοντας στην παροχή συμβουλών και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, αντί να βασιστούν στις φυσικές συνδέσεις για να κλείσουν συμφωνίες. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε παραδοσιακούς κλάδους όπως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Τέλος, τους επόμενους 12 μήνες, το υβριδικό μοντέλο θα συνεχίσει να επηρεάζει περιοχές πρώτης γραμμής που είναι πιο κοντά στο προϊόν, με νέα συστήματα τηλεχειρισμού να συνεχίζουν να εισάγονται. Αυτό θα αλλάξει τη δυναμική της απομακρυσμένης υποστήριξης και οι εταιρείες θα επικεντρωθούν στο να προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα απομακρυσμένο και υβριδικό μέλλον.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ AR

AR

  • Το 2022 θα είναι η χρονιά που η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα γίνει mainstream. Θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, φέρνοντας πληροφορίες στο οπτικό μας πεδίο σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ευκαιρίες για εξ αποστάσεως συνεργασία με βάση το «βλέπε-τι-βλέπω» ανεξάρτητα από την τοποθεσία του εργατικού δυναμικού. Για παράδειγμα, θα υπάρχει σε κάθε συσκευή και θα χρησιμοποιείται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επιτάχυνση της εκπαίδευσης στη δουλειά μέσω της ενεργοποίησης της χρήσης τεχνολογίας wearable, που υποστηρίζεται από AR. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει νέους εργαζόμενους μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντας στις εταιρείες την ευελιξία να αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό περιορισμένης κατάρτισης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους αιχμής. Η AR θα συνεχίσει επίσης να αποδεικνύει τη δύναμή της στη μείωση των σφαλμάτων κατά την επιλογή ή/και τη διασφάλιση ποιότητας λόγω της αντικατάστασης των λιστών ελέγχου που βασίζονται σε χαρτί με διαδραστικές ροές εργασίας AR που εμφανίζονται απευθείας στο οπτικό πεδίο των εργαζομένων. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων για μια εργασία, βελτιώνοντας παράλληλα την επαγγελματική ζωή του κάθε εργαζομένου μέσω καλύτερης εργονομίας. Το 2022, η AR θα αμβλύνει τελικά τις τρέχουσες προκλήσεις για να φέρει γρήγορα νέους υπαλλήλους ενημερωμένους, παρέχοντας έτσι ένα οριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που το υιοθετούν έναντι των εταιρειών που συνεχίζουν με παραδοσιακές μεθόδους ενσωμάτωσης εργαζομένων.

→ AI SUPPORT

  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα αλλάξει το παιχνίδι για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τους κατασκευαστές το 2022. Καθώς η κοινωνική απόσταση ώθησε τις εταιρείες να υιοθετήσουν τη χρήση ειδικών wearable για να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω φορητών συσκευών τους τελευταίους 20 μήνες, το επόμενο βήμα στο ταξίδι για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής είναι να έχουν οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν χωρίς την ανάγκη εξ αποστάσεως ειδικού. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής – από τις ροές εργασιών, έως τη συντήρηση, τη διαχείριση πρόσβασης και την παροχή πληροφοριών για τη λήψη κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων.
  • Επιπλέον, η τεχνολογία wearable που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα κάνει χρήση δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα, αισθητήρων και στοιχείων ERP για να αντιδρά στο περιβάλλον και να καθοδηγεί τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω πολύπλοκων διαδικασιών. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να αναγνωρίσει ορισμένα στοιχεία ασφαλείας ή κινδύνους και να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό σήμα ή να επικυρώσει ορισμένα μέρη της διαδικασίας, όπως η σωστή συσκευασία. Μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε τον αντίκτυπό του και το 2022 θα είναι το έτος όπου θα δούμε το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή και στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • Μετά το COP26, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μιας εταιρείας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για να είναι ένας εργοδότης ελκυστικός ή πωλητής. Ακόμη και η λογιστική των επενδύσεων και η χρηματιστηριακή αγορά λαμβάνει υπόψη τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με ειδικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Στην πραγματικότητα, αναμένουμε να δούμε μεγάλες αλλαγές μόλις εγκριθεί πλήρως η ευρωπαϊκή οδηγία ESG. Για τις εταιρείες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη να αξιολογήσουν ότι έμαθαν από την πανδημία και να αγκαλιάσουν τις δυνατότητες για απομακρυσμένη εργασία και εξ αποστάσεως υποστήριξη για τη μείωση της ανάγκης για μετακινήσεις και ταξίδια. Και αναγνωρίζοντας ότι κανένα μέτρο βιωσιμότητας που σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εργασία δεν θα είναι δυνατό χωρίς επένδυση στη σωστή, βιώσιμα εστιασμένη, τεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Airbus: Eπέλεξε την Thales για το νέο σύστημα διαχείρισης πτήσεων

  Η Airbus επέλεξε την Thales για να εξοπλίσει τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας με το πιο ισχυρό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πτήσεων της...

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση πελατειακής βάσης με ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας το περασμένο...

Αύριο στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την Τετάρτη, 18 Μαΐου στο...

Lenovo: Συνδυάζει εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις μέσα από τα νέα gaming laptops της σειράς Legion 7

  H νέα γενιά των Lenovo Legion Slim 7i και 7 είναι τα πλέον ευέλικτα gaming laptops 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο H...