Η United Group επιλέγει τη Nokia για το λανσάρισμα του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη

- Advertisement -

Η United Group, ο κορυφαίος φορέας τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Forthnet, επέλεξε τη Nokia για την υποστήριξη του λανσαρίσματος του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα προσφέρει νέες υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες 10Gbps σε εκατομμύρια νέους οικιακούς και εταιρικούς χρήστες.

Η United Group, με έδρα στην Ολλανδία – στο δυναμικό της οποίας ανήκουν πάροχοι  τηλεπικοινωνιών, όπως η Telemach, η Vivacom, η SBB και η Nova – δήλωσε ότι αναμένει να διαθέσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα των επόμενων πέντε ετών, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών της σε νέες περιοχές και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα δίκτυά της με υποδομές που υποστηρίζουν ταχύτητα 10Gbps, βασισμένες σε τεχνολογία XGS-PON.

Εξοπλισμός Nokia

Η Nokia θα παρέχει επίσης εξοπλισμό με δυνατότητες ασύρματου δικτύου πλέγματος (mesh network), που αναβαθμίζει την οικιακή εμπειρία ίντερνετ, όπως, για παράδειγμα, την εργασία από το σπίτι, το gaming, τη διαδικτυακή τηλεόραση, το βίντεο streaming και την ταυτόχρονη λήψη περιεχομένου σε διάφορες συσκευές. Άλλα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των οικιακών δικτύων και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων Wi-Fi σε επίπεδο δικτύου.

Το ευρυζωνικό δίκτυο της United Group είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο της περιοχής, χάρις στις συνεχείς επενδύσεις. Μεταξύ άλλων, το δίκτυο στη Σλοβενία βραβεύτηκε πρόσφατα ως «Best in Test», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρία Umlaut. Η United Group δεσμεύεται να συνεχίσει τις επενδύσεις, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση σε υφιστάμενες και μελλοντικές αγορές.

Με δραστηριότητα τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών όσο και στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε οχτώ χώρες και μετρά περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες και 12.500 υπαλλήλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ