12.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Η Huawei κατατάσσεται No.1 διεθνώς στην Αγορά των Modular Data Center

Η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς Frost & Sullivan δημοσίευσε την ετήσια παγκόσμια έκθεση αγοράς «Global Modular Data Center Market Report». Σύμφωνα με την έκθεση, το μερίδιο αγοράς της Huawei σε έξυπνα Modular Data Center έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 8 μονάδες από 12,7% το 2017 σε 20,5% το 2020, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική θέση που κατέχει η λύση της παγκοσμίως.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η παγκόσμια αγορά των modular data center αναμένεται να διατηρήσει την ταχεία της ανάπτυξη, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 20,9% για τη χρονική περίοδο 2020–2026. Παρόλο που η ανάπτυξη θα επιβάλει υψηλότερες απαιτήσεις σε ισχύς και αντοχές των προϊόντων και στην απόκριση υπηρεσιών από τους προμηθευτές των modular data centers, το κλειδί για την ηγετική θέση της Huawei βρίσκεται στη συνεχή και ολοένα αυξανόμενη επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων.

Τα έξυπνα modular data centers της Huawei

Για παράδειγμα, το 2017, η έξυπνη λύση FusionModule 2000 της Huawei πιστοποιήθηκε από τον φορέα Uptime Institute, γνωστός και ως “The Global Authority on Data Center Best Practices”, αναδεικνύοντας την ως τη πρώτη λύση modular data center παγκοσμίως με πιστοποίηση Uptime TIER-Ready IV. Τα έξυπνα modular data centers της Huawei ενσωματώνουν τροφοδοσία και διανομή ρεύματος, έλεγχο θερμοκρασίας, θερμούς ή ψυχρούς διάδρομους ερμαρίων, καλωδίωση και παρακολούθηση σε μια ενιαία μονάδα, διασφαλίζοντας έτσι ταχεία παράδοση και ανάπτυξη κατ’ απαίτηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Huawei παρουσίασε το εξελιγμένο και νέας γενιάς FusionModule 5.0 Smart.

Το Modular Data Center της Huawei, βασίζεται στις αρχές του αρθρωτού σχεδιασμού (modularization), της τεχνητής νοημοσύνης— συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοματοποιημένου ρομπότ (AI) επιθεώρησης για data centers— καθώς και του ολοκληρωμένου συστήματος μπαταριών ιόντων λιθίου, το SmartLi. Το FusionModule 5.0 επωφελείται επίσης από μία σειρά αποκλειστικών καινοτομιών της Huawei — που συλλογικά αναφέρονται και ως i3 — που περιλαμβάνει έξυπνη τεχνολογία τροφοδοσίας και διανομής ισχύος, το iPower, την έξυπνη λύση θερμικής διαχείρισης iCooling που βελτιώνει τον δείκτη αποτελεσματικότητας χρήσης ισχύος (PUE) και το iManager, μία κεντρική, έξυπνη λύση διαχείρισης συστημάτων. Αυτές οι καινοτομίες ενισχύουν τη δημιουργία μιας έξυπνης λύσης στα data center που είναι απλή, πράσινη, έξυπνη και ασφαλής.

Νέο ρεκόρ σε δοκιμές PUE σε τα έξυπνα modular data center

Tον Ιούλιο του 2021, σημειώθηκε νέο ρεκόρ σε δοκιμές PUE σε τα έξυπνα modular data center. Ο ετήσιος μέσος όρος PUE με λύση Huawei καταγράφηκε στο 1,111 παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη βελτίωση του μέσου όρου της αγοράς, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στο 1,5.

Ένας σημαντικός δείκτης για τη μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης ενός data center είναι το PUE. Το PUE ορίζεται ως η αναλογία της συνολικής ενέργειας της εγκατάστασης σε σύγκριση με την ενέργεια που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον εξοπλισμό Πληροφορικής (IT). Αντίστοιχα, μία χαμηλότερη τιμή PUE υποδηλώνει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και βελτιωμένη εξοικονόμηση ενέργειας. Η λύση smart modular data center της Huawei μεγιστοποιεί τη χρήση φυσικών πηγών ψύξης, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας από τα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας.

Επίτευξη χαμηλότερων ποσοστών PUE στον κλάδο

Σε συνδυασμό με το iCooling, αυτό βοηθά στην επίτευξη χαμηλότερων ποσοστών PUE στον κλάδο. Ως αποτέλεσμα, η λύση δεδομένων modular data center της Huawei μπορεί να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας ενός data center κατά 25%, η οποία μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες να κατασκευάσουν πράσινα data centers χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Τα έξυπνα modular data centers της Huawei χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως σε διάφορους κλάδους παγκοσμίως, όπως στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), στο δημόσιο, στον οικονομικό τομέα, στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στη βιομηχανία και στις μεταφορές. Με όραμα το μέλλον, η Huawei θα συνεχίσει να δημιουργεί υπεραξία για τους πελάτες μέσω της συνεχούς τεχνολογικής καινοτομίας, συμβάλλοντας με τη σειρά της στην υγιή ανάπτυξη του κλάδου συνολικά.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Mελέτη μοτίβων κυκλοφορίας από Nissan -πανεπιστήμιο Vanderbilt και TDOT στις Η.Π.Α

H Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Vanderbilt και το TDOT στις Η.Π.Α., διεξάγουν μελέτη μοτίβων κυκλοφορίας με στόχο την προώθηση της κινητικότητας του...

Ολυμπία Οδός: «Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας» στο σύμπλεγμα των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη...

Η Vodafone καλωσόρισε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών ΑΕΙ

Συμμετέχοντας στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας H Vodafone Ελλάδας, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής διαδικτυακών εκδηλώσεων, άνοιξε ξανά τα γραφεία της σε...

ΕΛΤΑ: Έφτασαν τα πρώτα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη 

  «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» σας προτρέπουν για 31η συνεχόμενη χρονιά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που φέτος διαθέτουν περισσότερα κόκκινα γραμματοκιβώτια στο δίκτυό τους...

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός G Cloud του δημοσίου – Οι ανάδοχοι των έργων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ο ΟΤΕ είναι προσωρινός ανάδοχος του δεύτερου τμήματος του έργου εκσυγχρονισμού του G Cloud στο δημόσιο. Στο πρώτο τμήμα προσωρινός...