Απλά Ψηφιακά 35: Τα unicorn σχέδια του Νίκου Δρανδάκη, το startup οικοσύστημα και η προώθηση της ευρυζωνικότητας

- Advertisement -

Τις λεπτομέρειες αλλά και τους στόχους του νέου του project, ονόματι Flyway, ανέλυσε ο Mr. Taxibeat, κατά κόσμον Νίκος Δρανδάκης, στο όγδοο επεισόδιο της νέας σεζόν του «Απλά Ψηφιακά».

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών, ο κ. Δρανδάκης συζήτησε με τον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου, τις ευκαιρίες που ανοίγει σε δυνητικούς αγοραστές δεύτερης κατοικίας η Flyway, τα μελλοντικά σχέδιά της, αλλά και το disrupt που φιλοδοξεί να επιφέρει στην αγορά ακινήτων. Παράλληλα αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εγκαταλείψει το προηγούμενο εγχείρημά του, στις προοπτικές και τις προκλήσεις της εγχώριας startup σκηνής και αλλά και στο στόχο του, η Flyway να γίνει unicorn σε έναν χρόνο από σήμερα.

Έρευνα και καινοτομία

Στη συνέχεια, Νίκη και Δημήτρης ανέλυσαν την αύξηση των δαπανών σε Έρευνα και Καινοτομία που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού  Κέντρου Τεκμηρίωσης, η οποία ωστόσο δεν κατέστη ικανή να καλύψει το έδαφος που χωρίζει την χώρα μας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και με τα έργα που αυτό περιλαμβάνει και τα οποία υπόσχονται να αναβαθμίσουν την συνδεσιμότητα της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Τέλος, οι παρουσιαστές συζήτησαν και την επικείμενη είσοδο της Huawei στην αγορά των επαγγελματικων Laptops καθώς και την προσπάθειά της να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της στα Laptop για προσωπική χρήση μέσα από το νέο MateBook 14s που λάνσαρε πρόσφατα.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δείκτης Ετοιμότητας Κυβερνοασφάλειας ΜΜΕ: Αυξημένη εμπιστοσύνη, αλλά και ανησυχία για την τεχνητή νοημοσύνη

Η ESET, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, δημοσίευσε...

PeopleCert: Τεχνητή Νοημοσύνη και διεθνές πανεπιστήμιο δεξιοτήτων τα επόμενα στοιχήματα

Η ανάπτυξη πιστοποιήσεων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η δημιουργία...

Η αγορά των αναδιπλούμενων smartphones επιστρέφει σε ανάπτυξη

Έπειτα από μια μεταβατική χρονιά το 2025, η παγκόσμια...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Gold & Silver Award στα Cloud & SaaS Awards 2026

Ακόμη δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη...