16.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

HP: Οι αλλαγές στην εκτύπωση και η νέα υπηρεσία για να μη χρειάζεσαι να ψάχνεις για μελάνι

Στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της COVID-19 και το μοντέλο της τηλεργασίας που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης εκτυπωτών στο σπίτι επιδιώκει να προσαρμοστεί η ΗΡ, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως, με μία νέα συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα κάθε χρήστης να έχει μελάνι όταν το χρειάζεται.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, ο Νίκος Χρηστάκης, γενικός διευθυντής της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρο, τους τελευταίους μήνες υπήρξε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις εκτυπωτών.

Στην περίπτωση της ΗΡ και για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2020, η αύξηση στις πωλήσεις -σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος- ήταν της τάξεως του 16%, όμως, το τρίμηνο Νοέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021, η αύξηση αυτή έχει φθάσει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 60%. Ο λόγος δεν είναι άλλος, φυσικά, από το μοντέλο της τηλεργασίας, που οδήγησε πολλούς εργαζόμενους να εκτυπώνουν περισσότερο στο σπίτι τους, ενώ ώθηση έχει δώσει και η τηλεκπαίδευση.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάντως η ανάγκη για προμήθεια μελανιών και αυτός είναι ο λόγος που η ΗΡ ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας της ταχύτατα αναπτυσσόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας Instant Ink σε 36 συνολικά αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΗΡ, το Instant Ink προσφέρει σε άτομα και οικογένειες που εργάζονται, δημιουργούν και μαθαίνουν από το σπίτι, μια αδιάλειπτη εμπειρία εκτύπωσης, εντοπίζοντας πότε πρόκειται να τελειώσει το αυθεντικό μελάνι και αποστέλλοντας αυτόματα νέα δοχεία στους χρήστες πριν την εξάντλησή τους. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μηνιαίων προγραμμάτων, πληρώνοντας μια σταθερή τιμή με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνουν. Σημειωτέον πως η ΗΡ καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι στα 0,99 ευρώ το μήνα και αφορά εκτύπωση 15 σελίδες, στα 2,99 ευρώ για 50 σελίδες, στα 4,99 ευρώ για τις 100 σελίδες, στα 11,99 ευρώ για 300 σελίδες και στα 24,99 ευρώ για 700 σελίδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΗΡ, η εξοικονόμηση σε κόστος είναι, κατά μέσο όρο, μεταξύ 50% και 60% και μπορεί να φθάσει στο 70%.  χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πακέτο τους ή να το ακυρώσουν οποιαδήποτε στιγμή – χωρίς συμβόλαιο, ετήσια χρέωση ή δέσμευση – καθώς και να μεταφέρουν «αχρησιμοποίητες» σελίδες από τον ένα μήνα στον επόμενο.

Επιπλέον της ευκολίας που προσφέρει, το Instant Ink επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώσουν εύκολα τα δοχεία μελανιών. Η HP συμπεριλαμβάνει την προπληρωμένη ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου, ώστε το χρησιμοποιημένο μελάνι να επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα νέα μοντέλα εκτυπωτών της ΗΡ καθώς και για ορισμένα από τα παλαιότερα. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, είναι το 5% των καταναλωτών που θα αποκτήσουν εκτυπωτές της ΗΡ να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας.

Το HP Instant Ink αποτελεί, πάντως, μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών που ονομάζεται HP+ και είναι διαθέσιμο στα νέα μοντέλα και ουσιαστικά αξιοποιεί το cloud για να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης εγγράφων, μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και λειτουργίες όπως η εκτύπωση εξ αποστάσεως.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...