24.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

HP: Οι αλλαγές στην εκτύπωση και η νέα υπηρεσία για να μη χρειάζεσαι να ψάχνεις για μελάνι

Στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της COVID-19 και το μοντέλο της τηλεργασίας που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης εκτυπωτών στο σπίτι επιδιώκει να προσαρμοστεί η ΗΡ, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως, με μία νέα συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα κάθε χρήστης να έχει μελάνι όταν το χρειάζεται.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, ο Νίκος Χρηστάκης, γενικός διευθυντής της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρο, τους τελευταίους μήνες υπήρξε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις εκτυπωτών.

Στην περίπτωση της ΗΡ και για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2020, η αύξηση στις πωλήσεις -σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος- ήταν της τάξεως του 16%, όμως, το τρίμηνο Νοέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021, η αύξηση αυτή έχει φθάσει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 60%. Ο λόγος δεν είναι άλλος, φυσικά, από το μοντέλο της τηλεργασίας, που οδήγησε πολλούς εργαζόμενους να εκτυπώνουν περισσότερο στο σπίτι τους, ενώ ώθηση έχει δώσει και η τηλεκπαίδευση.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάντως η ανάγκη για προμήθεια μελανιών και αυτός είναι ο λόγος που η ΗΡ ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας της ταχύτατα αναπτυσσόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας Instant Ink σε 36 συνολικά αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΗΡ, το Instant Ink προσφέρει σε άτομα και οικογένειες που εργάζονται, δημιουργούν και μαθαίνουν από το σπίτι, μια αδιάλειπτη εμπειρία εκτύπωσης, εντοπίζοντας πότε πρόκειται να τελειώσει το αυθεντικό μελάνι και αποστέλλοντας αυτόματα νέα δοχεία στους χρήστες πριν την εξάντλησή τους. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μηνιαίων προγραμμάτων, πληρώνοντας μια σταθερή τιμή με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνουν. Σημειωτέον πως η ΗΡ καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι στα 0,99 ευρώ το μήνα και αφορά εκτύπωση 15 σελίδες, στα 2,99 ευρώ για 50 σελίδες, στα 4,99 ευρώ για τις 100 σελίδες, στα 11,99 ευρώ για 300 σελίδες και στα 24,99 ευρώ για 700 σελίδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΗΡ, η εξοικονόμηση σε κόστος είναι, κατά μέσο όρο, μεταξύ 50% και 60% και μπορεί να φθάσει στο 70%.  χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πακέτο τους ή να το ακυρώσουν οποιαδήποτε στιγμή – χωρίς συμβόλαιο, ετήσια χρέωση ή δέσμευση – καθώς και να μεταφέρουν «αχρησιμοποίητες» σελίδες από τον ένα μήνα στον επόμενο.

Επιπλέον της ευκολίας που προσφέρει, το Instant Ink επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώσουν εύκολα τα δοχεία μελανιών. Η HP συμπεριλαμβάνει την προπληρωμένη ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου, ώστε το χρησιμοποιημένο μελάνι να επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα νέα μοντέλα εκτυπωτών της ΗΡ καθώς και για ορισμένα από τα παλαιότερα. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, είναι το 5% των καταναλωτών που θα αποκτήσουν εκτυπωτές της ΗΡ να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας.

Το HP Instant Ink αποτελεί, πάντως, μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών που ονομάζεται HP+ και είναι διαθέσιμο στα νέα μοντέλα και ουσιαστικά αξιοποιεί το cloud για να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης εγγράφων, μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και λειτουργίες όπως η εκτύπωση εξ αποστάσεως.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η τηλεόραση The Terrace της Samsung λαμβάνει την πρώτη πιστοποίηση της βιομηχανίας για θέαση σε εξωτερικό χώρο από το UL

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων The Terrace, της premium σειράς που έχει σχεδιαστεί για εξωτερικούς χώρους, είναι τα...

H Siemens διοργανώνει τη virtual εκδήλωση Smart Buildings Connect, στις 21-25 Ιουνίου

 Με το σύνθημα «Ας συνδυάσουμε τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο», η Siemens παρουσιάζει σε μια σειρά από sessions, τις τελευταίες καινοτομίες που...

Βράβευση για την Prosvasis στα Cloud Computing Awards 2021

Η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης Prosvasis GO έλαβε την κορυφαία διάκριση “Best SaaS Product”Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE, ξεχώρισε στα Cloud Computing Awards...

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δράση του Ιδρύματος Vodafone «Γνώρισε τον κόσμο του STEM»

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point”Το Ίδρυμα Vodafone, στo πλαίσιο του προγράμματος Generation Next και σε συνεργασία με τον Μη Kερδοσκοπικό Οργανισμό...

Σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα της Πρωτοβουλίας  «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»

Νέες υπηρεσίες για την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.Με κύριο στόχο τη διασύνδεση των Ελλήνων επιστημόνων...