20.7 C
Athens
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

HP: Οι αλλαγές στην εκτύπωση και η νέα υπηρεσία για να μη χρειάζεσαι να ψάχνεις για μελάνι

Στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της COVID-19 και το μοντέλο της τηλεργασίας που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης εκτυπωτών στο σπίτι επιδιώκει να προσαρμοστεί η ΗΡ, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως, με μία νέα συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα κάθε χρήστης να έχει μελάνι όταν το χρειάζεται.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, ο Νίκος Χρηστάκης, γενικός διευθυντής της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρο, τους τελευταίους μήνες υπήρξε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις εκτυπωτών.

Στην περίπτωση της ΗΡ και για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2020, η αύξηση στις πωλήσεις -σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος- ήταν της τάξεως του 16%, όμως, το τρίμηνο Νοέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021, η αύξηση αυτή έχει φθάσει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 60%. Ο λόγος δεν είναι άλλος, φυσικά, από το μοντέλο της τηλεργασίας, που οδήγησε πολλούς εργαζόμενους να εκτυπώνουν περισσότερο στο σπίτι τους, ενώ ώθηση έχει δώσει και η τηλεκπαίδευση.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάντως η ανάγκη για προμήθεια μελανιών και αυτός είναι ο λόγος που η ΗΡ ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας της ταχύτατα αναπτυσσόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας Instant Ink σε 36 συνολικά αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΗΡ, το Instant Ink προσφέρει σε άτομα και οικογένειες που εργάζονται, δημιουργούν και μαθαίνουν από το σπίτι, μια αδιάλειπτη εμπειρία εκτύπωσης, εντοπίζοντας πότε πρόκειται να τελειώσει το αυθεντικό μελάνι και αποστέλλοντας αυτόματα νέα δοχεία στους χρήστες πριν την εξάντλησή τους. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μηνιαίων προγραμμάτων, πληρώνοντας μια σταθερή τιμή με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνουν. Σημειωτέον πως η ΗΡ καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι στα 0,99 ευρώ το μήνα και αφορά εκτύπωση 15 σελίδες, στα 2,99 ευρώ για 50 σελίδες, στα 4,99 ευρώ για τις 100 σελίδες, στα 11,99 ευρώ για 300 σελίδες και στα 24,99 ευρώ για 700 σελίδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΗΡ, η εξοικονόμηση σε κόστος είναι, κατά μέσο όρο, μεταξύ 50% και 60% και μπορεί να φθάσει στο 70%.  χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πακέτο τους ή να το ακυρώσουν οποιαδήποτε στιγμή – χωρίς συμβόλαιο, ετήσια χρέωση ή δέσμευση – καθώς και να μεταφέρουν «αχρησιμοποίητες» σελίδες από τον ένα μήνα στον επόμενο.

Επιπλέον της ευκολίας που προσφέρει, το Instant Ink επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώσουν εύκολα τα δοχεία μελανιών. Η HP συμπεριλαμβάνει την προπληρωμένη ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου, ώστε το χρησιμοποιημένο μελάνι να επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα νέα μοντέλα εκτυπωτών της ΗΡ καθώς και για ορισμένα από τα παλαιότερα. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, είναι το 5% των καταναλωτών που θα αποκτήσουν εκτυπωτές της ΗΡ να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας.

Το HP Instant Ink αποτελεί, πάντως, μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών που ονομάζεται HP+ και είναι διαθέσιμο στα νέα μοντέλα και ουσιαστικά αξιοποιεί το cloud για να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης εγγράφων, μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και λειτουργίες όπως η εκτύπωση εξ αποστάσεως.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας με 13.000 πελάτες και κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Novacinema: Μεγάλες πρεμιέρες τον Οκτώβριο με «Hitman’s Bodyguard 2», «Plane» και νέες σειρές

O Οκτώβριος έρχεται να σε cineπάρει στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και στο Novalifε, το αγαπημένο κανάλι ψυχαγωγίας! Μεγάλες πρεμιέρες, συναρπαστικές νέες...

MyRoomie: Νέα υπηρεσία B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα στη μετεγκατάσταση υπαλλήλων

Η MyRoomie, η κορυφαία εφαρμογή για συγκατοίκηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν...

Απλά Ψηφιακά 111: Τα σχέδια του Public Group (Ρόμπυ Μπουρλάς) και οι εξελίξεις στα 5G δίκτυα

Τον μετασχηματισμό μετά και την απορρόφηση των Media Markt, καθώς και τα σχέδια για την συνέχεια των καταστημάτων Public και γενικότερα της εταιρείας ανέλυσε...

Κατενάτσιο στο fintech παίζουν οι επενδυτές

Σημαντική μείωση στην παγκόσμια χρηματοδότηση του τομέα του fintech σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η συνολική χρηματοδότηση και ο αριθμός των συναλλαγών πέριξ...