ΥΠΑ: Νέες αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

- Advertisement -

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ).

Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων, της εταιρείας GISSCO A.E., που βρίσκεται εντός του χώρου του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη. Η εγκατάσταση αφορά την τοποθέτηση εγκιβωτισμένων δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου JET A1 εντός ISO Container, χωρητικότητας έως 60 κυβικά μέτρα (m3).

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κύριος Γεώργιος Ι. Δριτσάκος επισκέφτηκε και επιθεώρησε, παρουσία του Αερολιμενάρχη κυρίου Στυλιανού Ζαντανίδη, τις νέες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου, τονίζοντας σχετικά: «Από τις 8/8/2022 ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια σε 24ωρη βάση τον ανεφοδιασμό όλων των εναέριων μέσων που δραστηριοποιούνται στην Τερματική Περιοχή (ΤΜΑ) του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θέτει τον ακριτικό Διεθνή Αερολιμένα στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών. Η παροχή αεροπορικού καυσίμου όλων των τύπων στα αεροδρόμια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελεί σημαντικό στόχο τον οποίο υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλους τους αρμόδιους φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Γνωστοποιείται ότι η παροχή αεροπορικού καυσίμου στον ΚΑΑΛΔ είχε διακοπεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών λόγω αλλαγής της νομοθεσίας περί φορολογικών αποθηκών.

Το αεροπορικό πάρκο καυσίμων που λειτουργεί στον ΚΑΑΛΔ είναι μία νέα σύγχρονη και απολύτως ασφαλής εγκατάσταση παροχής αεροπορικού καυσίμου (Jet A1) που δίνει δυναμική προοπτική οικονομικής, κοινωνικής ανάπτυξης αλλά και εθνικής ασφάλειας τόσο στον ακριτικό Νομό Έβρου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...