21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

θετικές οι επιπτώσεις στην οικονομία από την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων

 

Τις θετικές επιπτώσεις της ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων στην χώρα στην οικονομία της χώρας και των περιοχών που θα κατασκευαστούν και θα λειτυοργήσουν ανέδειξε ημερίδα που  διεξήχθη στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με θέμα «Λειτουργία Υδατοδρομίων στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό & Επιχειρηματικές Προοπτικές».

Την Ημερίδα που εντάσσεται στις «Ημέρες Θάλασσας 2019» του Δήμου Πειραιά, παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βουτσινάς στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο ρόλο του Επιμελητηρίου και την ενεργή συμβολή του υπό την νέα Διοίκηση που ανέλαβε το 2018, στην Κοινωνική και Επιχειρηματική Ανάπτυξη των περιοχών αρμοδιότητας του. Ο κ. Βουτσινάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αργοσαρωνικού, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, έχει σχεδιάσει μια μακροπρόθεσμη Στρατηγική  με πολλούς άξονες που καλύπτουν το σύνολο των επαγγελματικών κλάδων που αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα από 25.000 μέλη του Επιμελητηρίου. Ειδικά για την αναπτυξιακή δυναμική που θα προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή η δημιουργία των Υδατοδρομίων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. τόνισε τον ρόλο του Πειραιά ως «κόμβο» τουρισμού και εμπορίου για το σύνολο της Αττικής και του Αργοσαρωνικού.

Στην Ημερίδα επίσης απεύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Δρ. Άγγελος Κότιος, ο οποίος ανέδειξε την κομβικής σημασίας χρησιμότητα του Πανεπιστημίου σε σημαντικά επιχειρηματικά πλάνα, υπερτονίζοντας την εξωστρέφεια που διακρίνει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη το Ε.Ε.Π. για τη πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές ανάδειξης της πόλης του Πειραιά με δεδομένη την εγκεκριμένη χρηματοδότηση της Ο.Χ.Ε. που αξιοποιείται ήδη και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη θητεία.

Στη συνέχεια οι ομιλητές της Ημερίδας ανέπτυξαν  θέματα σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική της ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο Καθηγητής Οικονομικής των Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά Δρ. Ευάγγελος Σαμπράκος,  αναφέρθηκε στα μεγέθη της Αγοράς των Υδροπλάνων σε ολόκληρο τον κόσμο και την λειτουργία τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, καθώς και στην σύντομη παρουσία τους στην χώρα μας την περίοδο 2004-2009.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Νικολαΐδης, παρουσίασε την μόχλευση των ιδιωτικών επενδύσεων με αφορμή την λειτουργία των Υδατοδρομίων και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη που μπορεί να προσφέρει στην οικονομία η έναρξη δρομολογίων των Υδροπλάνων.

Ο κ. Δημήτρης Συξέρης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π., αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που θα επέλθουν στις τοπικές οικονομίες από την δημιουργία Δικτύου Υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού, ενώ  παρουσίασε τα επιμέρους βήματα που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Αναστάσιος Γκόβας Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αναφέρθηκε στην λειτουργία των Υδατοδρομίων στην πράξη. Παρουσίασε με παραστατικό τρόπο την εμπειρία του από την παρουσία των Υδροπλάνων στην χώρα μας την περίοδο 2004-2008, καθώς και τα βήματα που είναι απαραίτητα για να λάβει σάρκα και οστά το όραμα της ένταξης των Υδροπλάνων στο Συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση με τοποθετήσεις από εκπρόσωπους φορέων της Αγοράς & της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απαντήθηκαν στη συνέχεια απορίες, που εξέφρασε το ιδιαίτερα αξιόλογο κοινό, από τους εξειδικευμένους εισηγητές.

Την Ημερίδα συντόνισε  η δημοσιογράφος Ανδριάνα Ζαρακέλη.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

HPE: Η επόμενη γενιά διαχείρισης δεδομένων με software-defined storage και automation που στηρίζεται στο ΑΙ

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νέες λύσεις, διαθέσιμες στην πλατφόρμα HPE GreenLake cloud, που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο...

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού...

Aναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με...

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας σε ετήσια βάση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2023-2024 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024), με τα έσοδα να σημειώνουν...

Όμιλος SOFTONE και Euronet: Στρατηγική συμφωνία για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών

Ο Όμιλος SOFTONE, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους cloud-based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με...