19.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Στις Space – WIND το έργο για την αναβάθμιση του δικαστικού συστήματος της χώρας

Η ένωση εταιρειών SPACE HELLAS – WIND ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας την ψηφιακή αναβάθμιση του Δικαστικού Συστήματος με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης, λειτουργίας και επικοινωνίας των Δικαστικών Φορέων της χώρας.

Οι SPACE HELLAS – WIND ανέλαβαν το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνολική αξία σύμβασης 16.500.278,24 ευρώ.

Πρόκειται για την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας των Δικαστηρίων. Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα και την ταχύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης και να συμβάλλει ενεργά στη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο Γιάννης Αναστασάκος, Γενικός Διευθυντής Sales & Integration της Space Hellas τονίζει ότι «η ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρα μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη WIND για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στην άρτια ολοκλήρωση του έργου». «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί στρατηγικό στόχο για την WIND.

Συμμετέχουμε για πρώτη φόρα σε διαγωνισμό έργου ψηφιοποίησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε συνεργασία με την Space Hellas, με στόχο την βέλτιστη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας μας για το κοινό καλό» ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθυντής Έργων Δημόσιου Τομέα.

Οι αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει το έργο θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών της χώρας, μέσα από την παροχή δύο ολοκληρωμένων ψηφιακών δράσεων.

Η υλοποίηση του έργου έχει δύο δράσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον τομέα της Δικαιοσύνης, ειδικότερα: Η πρώτη δράση αφορά στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικεία και Εφετεία), του ανακριτικού́έργου (Πρωτοδικεία) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Η δεύτερη δράση σκοπεύει να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα εκτεταμένο πληροφοριακό σύστημα, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των Δικαστηρίων της χώρας στο διαδίκτυο.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...