26.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πως να επιτύχετε στην online συνέντευξη τώρα το καλοκαίρι

Οι συνθήκες της πανδημίας άλλαξαν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνεντεύξεις για προσλήψεις προσωπικού, ενώ και η καλοκαιρινή περίοδος ευνοεί τις εξ αποστάσεως συναντήσεις. Ακόμη και τον Αύγουστο – παρά τη θερινή ραστώνη – είναι πιθανό να κληθείτε σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Όπως και πριν από κάθε συνέντευξη εργασίας με φυσική παρουσία, έτσι και στις online συνεντεύξεις είναι απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία, σύμφωνα με τους ειδικούς καριέρας της ManpowerGroup Greece.

Ωστόσο μια online συνέντευξη για μια θέση εργασίας σίγουρα διαφέρει από μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να επιτύχετε στην εικονική συνέντευξη, η οποία αποτελεί τη νέα κανονικότητα.

Εξασκηθείτε στην αποφυγή τεχνικών δυσκολιών

Όπως συνήθως εξερευνάτε την τοποθεσία διεξαγωγής της συνέντευξης πριν από την πραγματοποίησή της για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, δεν θα καθυστερήσετε ή δεν θα χαθείτε, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνετε και σε μια online συνέντευξη.

Εξασφαλίστε ότι έχετε «κατεβάσει» το κατάλληλο λογισμικό, ότι έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό και είστε εγγεγραμμένοι/ες σε αυτό και ότι γνωρίζετε πως να κάνετε σωστή χρήση της Τεχνολογίας. Επίσης, οι εικονικές συναντήσεις υπάρχει περίπτωση να ματαιωθούν, εάν παρεμποδιστούν από «παγωμένες» εικόνες, καθυστέρηση ήχου και απόρριψη κλήσεων. Για να είστε βέβαιοι/ες ότι η online συνάντηση θα διεξαχθεί ομαλά, ζητήστε από τους συγκατοίκους σας να αποφύγουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας, τη χρήση δραστηριοτήτων υψηλού εύρους ζώνης, όπως το online βίντεο. Εάν το WI-FI συνεχίζει να αποτελεί ένα ζήτημα, χρησιμοποιήστε ως εναλλακτική, hotspot δεδομένα.

Δώστε προσοχή στην παρουσία σας

Περιποιηθείτε την εικόνα σας, αποπνέοντας επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση. Η παρουσία μετράει επίσης πολύ και σε μια online συνέντευξη και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα τακτοποιημένο και επαγγελματικό σκηνικό.

  • Καθίστε στην ευθεία και κρατήστε το σώμα σας σε όρθια στάση
  • Εισπνέετε και εκπνέετε από το διάφραγμα (από την κοιλιά) προκειμένου να μην καμπουριάζετε
  • Κάντε μια πρόβα για να δείτε πως καταγράφονται η οπτική επαφή, οι εκφράσεις του προσώπου ακόμα και ο ήχος της φωνής σας.
  • Σημαντικό είναι επίσης να δώσετε προσοχή στην παρουσίαση του εαυτού σας, δείξτε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση που απορρέει από τις δεξιότητές σας.

Διεξάγετε μια «πλασματική» εικονική συνέντευξη

Εξοικειωθείτε πραγματοποιώντας «πλασματικές» συνεντεύξεις με βίντεο (mock virtual interview). Τα περισσότερα κέντρα σταδιοδρομίας παρέχουν υπηρεσίες σε αποφοίτους, όπως η διεξαγωγή «πλασματικών» επαγγελματικών συνεντεύξεων, ενώ άλλα διαθέτουν και εικονικές υπηρεσίες. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε μια τέτοια παροχή, τότε κάντε εξάσκηση με ένα φίλο σας.

Στείλτε ένα έγκαιρο followup

Ένα έγκαιρο follow-up θα σας βοηθήσει στην επισήμανση και ενίσχυση των καλύτερων εντυπώσεων που κάνατε  μετά τη συνέντευξη. Στείλτε ένα ηλεκτρονικό σημείωμα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού, στο οποίο θα εξηγείτε τι σας έκανε να συνδεθείτε με τη θέση εργασίας και πως οι συνεντευξιαστές βοήθησαν στην κατανόηση του ρόλου που απαιτεί η θέση. Αυτή η κίνηση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της άποψης που διαμόρφωσαν οι άλλοι για εσάς.

Μέσα σε μια ψηφιακή «καταιγίδα» πληροφοριών, θυμηθείτε ότι δεν είναι ανάγκη να πείτε πολλά για να ξεχωρίσετε.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MindTheHack: H 1η ελληνική πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας που κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η MindΤheHack, νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, επαναπροσδιορίζει το πεδίο του τομέα αυτού με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας. Σε μια εποχή όπου οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται κατά...

HPE: Η επόμενη γενιά διαχείρισης δεδομένων με software-defined storage και automation που στηρίζεται στο ΑΙ

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νέες λύσεις, διαθέσιμες στην πλατφόρμα HPE GreenLake cloud, που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο...

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού...

Aναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με...

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας σε ετήσια βάση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2023-2024 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024), με τα έσοδα να σημειώνουν...