12 C
Athens
Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021

Kaspersky: Tech συμβουλές για να καταπολεμήσετε τη μοναξιά του νέου έτους

 

 • Ένας στους τρεις (30%) Ευρωπαίους επιθυμεί να χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την τεχνολογία, καθώς θα μπορούσε να τον βοηθήσει να νιώθει λιγότερο μοναχικός
 • Οι εννέα στους 10 (89%) καταναλωτές πιστεύουν ότι η τεχνολογία τούς βοηθά να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί
 • Η Kaspersky μοιράζεται κορυφαίες συμβουλές για τη χρήση τεχνολογίας με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς του Ιανουαρίου

Στο ξεκίνημα του 2021, πολλοί από εμάς ελπίζαμε σε μία πιο φωτεινή χρονιά. Αλλά στην πραγματικότητα, απέχουμε ακόμη πολύ από την δια ζώσης κοινωνικοποίηση. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα νέο κύμα lockdown και περιορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν στρέψει πολλούς από εμάς σε αυξημένη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους μας αλλά και για να διασκεδάσουμε.

Έρευνα της Kaspersky αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως αισθάνονται πιο μοναχικοί από ό, τι πριν από την εμφάνιση του ιού. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαρκών αλλαγών. Στην πραγματικότητα, οι εννέα στους 10 (89%) Ευρωπαίους καταναλωτές δηλώνουν ότι η τεχνολογία τούς βοηθά να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί. Έχοντας αυτό κατά νου, και καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες λύσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία, η Kaspersky δημιούργησε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές και ιδέες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να ξεπεράσουν τη μελαγχολία αυτού του Ιανουαρίου.

Ο Ιανουάριος παραδοσιακά θεωρείται ως ένας δύσκολος μήνας

Ο Ιανουάριος παραδοσιακά θεωρείται ως ένας δύσκολος μήνας για πολλούς, με την περίοδο των διακοπών να τελειώνει και οι χώρες να βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Φέτος, αυτό το συναίσθημα έχει ενταθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να ζουν με κοινωνικές αποστάσεις και να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους, απομονωμένοι.

Η Kaspersky αποκάλυψε ότι τέσσερις στους πέντε (84%) Ευρωπαίους που ένιωσαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό, τι στο παρελθόν, δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Από τότε που εφαρμόστηκαν μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού πέρυσι, οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους όχι μόνο για να περάσουν τον χρόνο τους αλλά και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι τακτικές βιντεοκλήσεις και τα διαδικτυακά κουίζ έχουν γίνει δύο βασικά παραδείγματα για το πώς η τεχνολογία διευκόλυνε την επιθυμία τους να παραμείνουν σε επαφή.

Καταπολέμηση της μοναξιάς

Η τεχνολογία αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική για τις παλαιότερες γενιές στην καταπολέμηση της μοναξιάς, με το 64% των baby boomers και εκείνων άνω των 65 ετών που αισθάνονται λιγότερο μοναχικά κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 από ό, τι στο παρελθόν, να συμφωνούν ότι η τεχνολογία τούς βοήθησε στην καταπολέμηση της μοναξιάς.

Ωστόσο, η έρευνα της Kaspersky έδειξε επίσης ότι δεν είναι όλοι εξίσου εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, επηρεάζοντας ενδεχομένως την ψυχική τους ευεξία και επιδεινώνοντας τα συναισθήματα μοναξιάς. Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων επιθυμούν να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, καθώς θα τους βοηθούσε να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί.

Παρόλο που είναι σημαντικό να διατηρείται η συνεχής επαφή με τους αγαπημένους, το διαδίκτυο μπορεί επίσης να είναι ένα ζωτικό εργαλείο για να συνδεθείτε με φίλους ή ακόμα και για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ζωτική υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι επίσης διαθέσιμο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τις δικές τους «φυλές» και να κάνουν νέες γνωριμίες. Επιπλέον, με την κοινωνική μοναξιά να αποτελεί πρόβλημα πολύ πριν από την πανδημία, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε αισθάνεται μοναχικά.

Προτάσεις για να ξεπεράσετε την μοναξιά

Για τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ξεπεράσουν τη μοναξιά στις αρχές του 2021, η Kaspersky προτείνει τα ακόλουθα:

 1. Οργανώστε μια κινηματογραφική βραδιά και καλέστε την οικογένεια και τους φίλους σας να συμμετάσχουν. Πολλές υπηρεσίες streaming προσφέρουν πλέον μια λειτουργία «πάρτι» ή «ομαδικής παρακολούθησης» που επιτρέπει σε πολλά νοικοκυριά να βλέπουν το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα. Ορισμένες έχουν ακόμη και μια επιλογή συνομιλίας στο διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να μιλήσετε για αυτό που παρακολουθείτε χωρίς να διακόψετε την ταινία.
 2. Επισκεφθείτε ένα νέο ή ένα από τα αγαπημένα σας μουσεία κάνοντας μια εικονική περιήγηση. Μερικές από τις πιο διάσημες γκαλερί και μουσεία τέχνης του κόσμου επιτρέπουν στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τις εκθέσεις και τα αντικείμενα τους στο διαδίκτυο.
 3. Παρακολουθήστε μια online συναυλία ή φεστιβάλ. Από κλασική μουσική έως DJ σετ, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο οργανώνουν περισσότερες ευκαιρίες για τους οπαδούς να απολαύσουν μια «ζωντανή» εμπειρία από την άνεση των σπιτιών τους.
 4. Ομαδική άσκηση. Υπήρξε αύξηση του αριθμού των μαθημάτων γυμναστικής που διατίθενται στο Διαδίκτυο και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μέρος με τους φίλους και την οικογένειά τους για να δείξουν υποστήριξη ο ένας στον άλλο.
 5. Μάθετε μια νέα δεξιότητα/τέχνη. Υπάρχουν πολλά μαθήματα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, από μαγειρική έως εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, τα οποία οι άνθρωποι μπορούν τώρα να απολαύσουν μαζί ως ομάδα.
 6. Τα διαδικτυακά παιχνίδια δεν είναι μόνο για gamersΟι ιστότοποι παιχνιδιών που βασίζονται σε Arcade ενθαρρύνουν τους φίλους και την οικογένειά τους να έρθουν μαζί στο διαδίκτυο για να λύσουν παζλ ή να ανταγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν με τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Η Kaspersky συνιστά επίσης να ακολουθείτε αυτές τις βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την ψηφιακή ζωή και τις συσκευές σας ασφαλείς:

 1. Προστατέψτε όλες τις συσκευές σας με ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό προϊόν διαδικτυακής ασφάλειας, όπως το Kaspersky Total Security.
 2. Χρησιμοποιήστε μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση όπως το Kaspersky Password Manager για να το κάνετε πιο απλό.
 3. Μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα μηνύματα και μην κλικάρετε σε συνδέσμους ή κατεβάζετε άγνωστα συνημμένα – είναι πάντα καλύτερο να μεταβείτε απευθείας σε έναν ιστότοπο πληκτρολογώντας μόνοι σας τη διεύθυνση URL.
 4. Κρατήστε ιδιωτικά τις προσκλήσεις και τα αναγνωριστικά συσκέψεων για ομαδικές συναντήσεις και χρησιμοποιήστε τυχόν δυνατότητες που μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό σας.
 5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας οποιασδήποτε διαδικτυακής υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να περιορίσετε τα δεδομένα που μοιράζεστε με άλλους.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η πανδημία ροκανίζει τις επενδύσεις των ελληνικών εταιρειών σε Ε&Α

 της Νατάσας ΦραγκούληΤο 47% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μειώσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη ελέω πανδημίαςΜπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να αποτελεί...

EY: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο logistics – Τα έργα που την «ισχυροποίησαν»

Ραγδαία ανάπτυξη σημειώθηκε στον ελληνικό κλάδο των μεταφορών και logistics από το 2017 έως σήμερα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας, της...

Mastercard: Η πανδημία αυξάνει την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών

Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παγκοσμίως (83%) δηλώνει ότι μέσα στο 2021 είναι διατεθειμένο να λάβει δράση για την αντιμετωπίση ζητημάτων περιβαλλοντικής και βιώσιμης...

Η “Girls in ICT week” by Socialinnov ξεκίνησε!

H εβδομάδα Girls in ICT της Socialinnov τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιερώνει την εβδομάδα 19-23...

Ο Ομίλος Epsilon Net πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft για την ελληνικοποίηση του D365 Business Central on cloud

H ελληνικοποίηση του Dynamics 365 Business Central στο cloud είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Epsilon Net. Η SaaS, ελληνικοποιημένη έκδοση...