22.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα θα ανακοινωθεί το  στρατηγικό σχέδιο  για τις αστικές συγκοινωνίες

  • Της Μαρίας Μόσχου

Σε αναμονή του επιχειρησιακού σχεδίου που συντάσσει το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται ακόμα και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης  ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής 84ης ΔΕΘ, παραδέχθηκε ότι χρειάζονται  περισσότερα λεωφορεία από αυτά που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών ένα στρατηγικό σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, βρίσκεται σε επεξεργασία αυτή την περίοδο και θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών, χρειαζόμαστε περισσότερα λεωφορεία χθες». Όπως είπε, τα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ έχουν αυξηθεί σήμερα από τα 213 που άφησε η προηγούμενη διοίκηση στα 315 σήμερα.

Μάλιστα επιβεβαίωσε εκ νέου πως θα δοθούν δρομολόγια του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ώστε να έχει ο Οργανισμός περισσότερα λεωφορεία στη διάθεσή του.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι 150 με 200 λεωφορεία θα μπουν αμέσως στην εξυπηρέτηση της πόλης. «Η σύμβαση θα υπογραφεί έως το τέλος του μήνα και η έναρξη των νέων δρομολογίων θα γίνει τον Οκτώβριο» σημείωσε.

«Το βάρος των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών σηκώνει ο ΟΑΣΘ. Σήμερα απαιτούνται 500 οχήματα για έναν ομαλό ρυθμό του συγκοινωνιακού έργου και κυκλοφορούν λιγότερα από τα μισά. Όλα αυτά αλλάζουν. Ήδη, θέσαμε σε κυκλοφορία 102 επιπλέον λεωφορεία και η διαφορά είναι αισθητή. Και αναθέτουμε στα ΚΤΕΛ τις περιαστικές και υπεραστικές διαδρομές, ώστε ο ΟΑΣΘ να καλύπτει επαρκέστερα την μητροπολιτική ζώνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Μέχρι να λειτουργήσει το Μετρό, θα εξασφαλίσουμε γρήγορη, αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του υπουργού Υποδομών – Μεταφορών κ. Καραμανλή στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» όπου είχε χαρακτηρίσει «δραματική», την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες.

«Η σύγκρουσή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Εμείς δεν αντιπολιτευόμαστε την αντιπολίτευση, ούτε διχάζουμε την κοινωνία όπως συστηματικά έκανε, δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ΝΔ ιστορικά είναι η παράταξη του μέτρου και της εθνικής ευθύνης», δηλώνει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ερωτηθείς για τις αστικές συγκοινωνίες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δηλώνει: «Η κατάσταση που παραλάβαμε είναι δραματική. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Τέλος, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη ζημιά κυρίως σε δύο επίπεδα. Από τη μια, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προετοιμάσει την επόμενη γενιά μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η χώρας μας. Και από την άλλη, με πολύ κακούς χειρισμούς, οδήγησε σε τέλμα κρίσιμα έργα».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

UNISON: Ολοκληρωμένες λύσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων

Μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων  Η UNISON που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Facility Management, απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για μείωση του...

Το HUAWEI P60 Pro, το Watch Ultimate και η επόμενη γενιά προϊόντων αιχμής θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη σύντομα

Η Huawei δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και...

ΕΒΕΑ: Έρχεται νέα πρόσκληση για αμιγώς γυναικεία startups σε επενδυτικά κεφάλαια

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να δημοσιευθεί μία νέα πανελλαδική πρόσκληση για πρόσβαση αμιγώς γυναικείων startup εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας...

Xiaomi 13: Τα Public υποδέχονται τη νέα κορυφαία σειρά smartphones

Τα Public, #1 προορισμός τεχνολογίας, φέρνουν την ολοκαίνουργια σειρά smartphones Xiaomi 13 και το γιορτάζουν μαζί με το brand, που προσφέρει ξεχωριστά δώρα, συμπληρώνοντας...

Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως  από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+)...