12.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η ΕΕ ζητά στοιχεία για τα επενδυτικά σχέδια των Big Tech και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Στοιχεία από τις τεχνολογικές εταιρείες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους θα ζητήσει η Κομισιόν, σχετικά με τις επενδυτικές δαπάνες τους, αλλά και τα σχέδια που έχουν για υποδομές τεχνολογίας cloud, πριν προχωρήσει στην κατάρτιση νομοθεσίας που θα επιβάλλει την καταβολή οικονομικού τιμήματος από τις εταιρίες για τα κόστη που σχετίζονται με το δίκτυο τους, όπως δήλωσε χθες μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Η Deutsche Telekom, η Orange, η Telefonica, η Telecom Italia και άλλοι μεγάλοι πάροχοι δηλώνουν ότι μία τέτοια κίνηση θα υλοποιηθεί για την ισότιμη κατανομή του αναφερόμενου τέλους, καθώς οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της διακίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η Google, που ανήκει στην Alphabet, η Netflix , η Meta, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί δηλώνουν ότι η ιδέα μορφοποιείται στην επιβολή ενός φόρου για την κίνηση των ηλεκτρονικών επισκέψεων στο διαδίκτυο, ο οποίος θα μπορούσε να υπονομεύσει την διαδικτυακή ουδετερότητα των κανόνων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη που αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους χρήστες.

Η Επιτροπή προγραμματίζει να ενεργοποιήσει δημόσια διαβούλευση με ένα μακροσκελές ερωτηματολόγιο την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι το σχετικό χρονοδιάγραμμα είναι ενδεχόμενο να αλλάξει. Η χρονική περίοδος πριν από την κατάρτιση της σχετικής νομοθεσίας από την Επιτροπή είναι ενδεχόμενο να διαρκέσει περίπου 12 εβδομάδες, ενώ τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να συζητήσουν τους νέους κανόνες πριν τη θέσπισή τους σε νόμο.

Η Επιτροπή θα ρωτήσει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες και τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σχετικά με τις επενδυτικές επιλογές τους, την εξέλιξή τους, αλλά και για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα επενδυτικό κενό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι εταιρείες θα ερωτηθούν σχετικά με μία μετάβασή τους στην τεχνολογία cloud, αλλά και τις επενδύσεις που χρειάζονται για τη μετάβαση αυτή, καθώς η Επιτροπή επιδιώκει η συζήτηση να ξεπεράσει τις επενδύσεις σε καλωδιακές συνδέσεις, αλλά και πύργους τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, οι Βρυξέλλες επιθυμούν να μάθουν για τη σχέση μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών και των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή θα ρωτήσει όσους λάβουν μέρος στη διαβούλευση σχετικά με τον αντίκτυπο κανονιστικών μεταρρυθμίσεων σε άλλα μέρη του κόσμου από την επιβολή τελών για τη χρήση δικτύων, όπως στη Νότια Κορέα και στην Αυστραλία, αλλά και τα διδάγματα από τις κινήσεις αυτές.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...

Στα 23,3 δισ. ευρώ η ευρωπαϊκή αγορά βιντεοπαιχνιδιών

 Της Νατάσας Φραγκούλη Να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους παίκτες, επιδιώκει η Ευρώπη. Η αγορά...