Απλά Ψηφιακά 9: Τα επόμενα πλάνα της Epsilon Net, το Ταμείο Ανάκαμψης και η αύξηση των ανέπαφων αγορών με κάρτες

- Advertisement -

Οι επόμενες κινήσεις της Epsilon Net και οι έντονες διεργασίες της ελληνικής αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, το ψηφιακό σκέλος του Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανασυγκρότησης της χώρας αλλά και πόσοι Έλληνες ψωνίζουν εν μέσω πανδημίας ανέπαφα με κάρτα ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν στο 9ο επεισόδιο του «Απλά Ψηφιακά», του εβδομαδιαίου podcast των Δημήτρη Μαλλά και Νίκης Παπάζογλου που ασχολείται με τις εγχώριες τεχνολογικές εξελίξεις και φιλοξενείται εδώ στο moved.gr.

Καλεσμένος στο διαδικτυακό πλατό μας αυτή την εβδομάδα ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Γιάννης Μίχος. Ο κ. Μίχος μας ενημέρωσε για τα επόμενα σχέδια της Epsilon net, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον κινήσεις υπό τη μορφή εξαγορών ή συνεργασιών με άλλους «παίκτες», μίλησε για την πορεία της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα αλλά και σχολίασε το αν η ελληνική αγορά του εξωτερικού μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας.

Επενδύσεις στο cloud από το 2013

Αναφερθείς στις εξαγορές που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Epsilon Net (Singular Logic, Data Communication, την πολωνική εταιρεία HOTELIGA INTERNATIONAL κ.α.) σημείωσε ότι η εταιρεία ήδη από το 2013 έχει αρχίσει να επενδύει στις τάσεις τις απομακρυσμένης εργασίας και του cloud που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία. Οι εν λόγω εξαγορές ήταν λοιπόν το επόμενο στρατηγικό βήμα της επενδυτικής πορείας της εταιρείας. Παράλληλα σημείωσε ότι στόχος της Epsilon Net είναι να προσφέρει ολιστικές λύσεις στους πελάτες της, για το λόγο αυτό εξετάζει ήδη νέες συνεργασίες με εταιρείες που θα πραγματοποιηθούν είτε με τη μορφή στρατηγικών επενδύσεων είτε με τη μορφή εξαγορών.

Σχολιάζοντας την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, ο κ. Μίχος τόνισε ότι η συγκέντρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι δείγμα ισχυροποίησης της αγοράς, αφού ο πολυκερματισμός υπηρεσιών που προσφέρονται από μικρές εταιρείες μπορεί εν τέλει να μειώνει την δυναμική της.

Εξωστρέφεια

Όσο για το στοίχημα της εξωστρέφειας, τόνισε ότι η ελληνική αγορά μπορεί και πρέπει να το κερδίσει γιατί τόσο τα προϊόντα όσο και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της είναι αντάξια άλλων του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε μάλιστα πως η εξωστρέφεια αποτελεί στόχο και της Epsilon Net, στόχος που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την περιοχή των Βαλκανίων και θα επεκταθεί με τη μορφή ομόκεντρων κύκλων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ταμείο Ανάκαμψης

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού που διατρέχουν οριζόντια το σύνολο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και προχώρησε  στα σχέδια της ελληνικής Profile μετά και την εξαγορά της σουηδικής Centevo.

Τέλος, η κουβέντα έκλεισε με τις εκτιμήσεις του εμπορικού διευθυντή της Cardlink Αντίγονου Παπαδόπουλου για την αξία και το πλήθος των συναλλαγών με κάρτα, αλλά για το πόσοι Έλληνες εξαιτίας του κορωνοϊού πληρώνουν πλέον με κάρτα στο περίπτερο.

Μαζί με το lockdown φαίνεται να φεύγουν και τα τεχνικά προβλήματα. Εμείς ωστόσο παραμένουμε σταθερά εδώ για σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) ανακοινώνει την εκλογή...

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές των smartphones στην Ευρώπη

Με ακριβότερα smartphones, περιορισμένη διαθεσιμότητα φθηνών μοντέλων και ολοένα...

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...