10.7 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 9: Τα επόμενα πλάνα της Epsilon Net, το Ταμείο Ανάκαμψης και η αύξηση των ανέπαφων αγορών με κάρτες

Οι επόμενες κινήσεις της Epsilon Net και οι έντονες διεργασίες της ελληνικής αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, το ψηφιακό σκέλος του Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανασυγκρότησης της χώρας αλλά και πόσοι Έλληνες ψωνίζουν εν μέσω πανδημίας ανέπαφα με κάρτα ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν στο 9ο επεισόδιο του «Απλά Ψηφιακά», του εβδομαδιαίου podcast των Δημήτρη Μαλλά και Νίκης Παπάζογλου που ασχολείται με τις εγχώριες τεχνολογικές εξελίξεις και φιλοξενείται εδώ στο moved.gr.

Καλεσμένος στο διαδικτυακό πλατό μας αυτή την εβδομάδα ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Γιάννης Μίχος. Ο κ. Μίχος μας ενημέρωσε για τα επόμενα σχέδια της Epsilon net, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον κινήσεις υπό τη μορφή εξαγορών ή συνεργασιών με άλλους «παίκτες», μίλησε για την πορεία της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα αλλά και σχολίασε το αν η ελληνική αγορά του εξωτερικού μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας.

Επενδύσεις στο cloud από το 2013

Αναφερθείς στις εξαγορές που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Epsilon Net (Singular Logic, Data Communication, την πολωνική εταιρεία HOTELIGA INTERNATIONAL κ.α.) σημείωσε ότι η εταιρεία ήδη από το 2013 έχει αρχίσει να επενδύει στις τάσεις τις απομακρυσμένης εργασίας και του cloud που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία. Οι εν λόγω εξαγορές ήταν λοιπόν το επόμενο στρατηγικό βήμα της επενδυτικής πορείας της εταιρείας. Παράλληλα σημείωσε ότι στόχος της Epsilon Net είναι να προσφέρει ολιστικές λύσεις στους πελάτες της, για το λόγο αυτό εξετάζει ήδη νέες συνεργασίες με εταιρείες που θα πραγματοποιηθούν είτε με τη μορφή στρατηγικών επενδύσεων είτε με τη μορφή εξαγορών.

Σχολιάζοντας την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, ο κ. Μίχος τόνισε ότι η συγκέντρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι δείγμα ισχυροποίησης της αγοράς, αφού ο πολυκερματισμός υπηρεσιών που προσφέρονται από μικρές εταιρείες μπορεί εν τέλει να μειώνει την δυναμική της.

Εξωστρέφεια

Όσο για το στοίχημα της εξωστρέφειας, τόνισε ότι η ελληνική αγορά μπορεί και πρέπει να το κερδίσει γιατί τόσο τα προϊόντα όσο και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της είναι αντάξια άλλων του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε μάλιστα πως η εξωστρέφεια αποτελεί στόχο και της Epsilon Net, στόχος που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την περιοχή των Βαλκανίων και θα επεκταθεί με τη μορφή ομόκεντρων κύκλων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ταμείο Ανάκαμψης

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού που διατρέχουν οριζόντια το σύνολο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και προχώρησε  στα σχέδια της ελληνικής Profile μετά και την εξαγορά της σουηδικής Centevo.

Τέλος, η κουβέντα έκλεισε με τις εκτιμήσεις του εμπορικού διευθυντή της Cardlink Αντίγονου Παπαδόπουλου για την αξία και το πλήθος των συναλλαγών με κάρτα, αλλά για το πόσοι Έλληνες εξαιτίας του κορωνοϊού πληρώνουν πλέον με κάρτα στο περίπτερο.

Μαζί με το lockdown φαίνεται να φεύγουν και τα τεχνικά προβλήματα. Εμείς ωστόσο παραμένουμε σταθερά εδώ για σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

“The Last of Us”: Η πολυαναμένομενη σειρά του ΗΒΟ αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV

Το “The Last of Us”, η πρώτη σειρά παραγωγής ΗΒΟ που βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sony για το Playstation από το 2013, με...

Huawei FreeBuds 5i: Τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

HUAWEI FreeBuds 5i: Ήχος Hi-Res, άνεση και υψηλή τεχνολογία, όλα σε ένα ζευγάρι ακουστικά Κυκλοφόρησαν 26 Ιανουαρίου από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei Κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά...

Απλά Ψηφιακά 85: H eTurn (Δημήτρης Θεοφάνους) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι phygital καταναλωτές και το ελληνικό γραφείο του Viber

Τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και το πως ψηφιοποιεί τη Φωνή του Δημότη ώστε να εισακούεται από τις αυτοδιοικητικές...

Αυξάνεται η πίτα των online αγορών-Ρhygital γίνονται οι Έλληνες

  της Νατάσας Φραγκούλη   Αυξάνεται η πίτα του e-commerce στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν το πάντρεμα των online αγορών και...

Σε δημόσια διαβούλευση έργο για την εξ΄ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο, προϋπολογισμού 72,4 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το  Τεύχους Διακήρυξης που αφορά σε Ηλεκτρονικό Ανοικτό για το έργο «Προμήθεια...