14.3 C
Athens
Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021

Απλά Ψηφιακά 9: Τα επόμενα πλάνα της Epsilon Net, το Ταμείο Ανάκαμψης και η αύξηση των ανέπαφων αγορών με κάρτες

Οι επόμενες κινήσεις της Epsilon Net και οι έντονες διεργασίες της ελληνικής αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, το ψηφιακό σκέλος του Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανασυγκρότησης της χώρας αλλά και πόσοι Έλληνες ψωνίζουν εν μέσω πανδημίας ανέπαφα με κάρτα ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν στο 9ο επεισόδιο του «Απλά Ψηφιακά», του εβδομαδιαίου podcast των Δημήτρη Μαλλά και Νίκης Παπάζογλου που ασχολείται με τις εγχώριες τεχνολογικές εξελίξεις και φιλοξενείται εδώ στο moved.gr.

Καλεσμένος στο διαδικτυακό πλατό μας αυτή την εβδομάδα ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Γιάννης Μίχος. Ο κ. Μίχος μας ενημέρωσε για τα επόμενα σχέδια της Epsilon net, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον κινήσεις υπό τη μορφή εξαγορών ή συνεργασιών με άλλους «παίκτες», μίλησε για την πορεία της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα αλλά και σχολίασε το αν η ελληνική αγορά του εξωτερικού μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας.

Επενδύσεις στο cloud από το 2013

Αναφερθείς στις εξαγορές που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Epsilon Net (Singular Logic, Data Communication, την πολωνική εταιρεία HOTELIGA INTERNATIONAL κ.α.) σημείωσε ότι η εταιρεία ήδη από το 2013 έχει αρχίσει να επενδύει στις τάσεις τις απομακρυσμένης εργασίας και του cloud που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία. Οι εν λόγω εξαγορές ήταν λοιπόν το επόμενο στρατηγικό βήμα της επενδυτικής πορείας της εταιρείας. Παράλληλα σημείωσε ότι στόχος της Epsilon Net είναι να προσφέρει ολιστικές λύσεις στους πελάτες της, για το λόγο αυτό εξετάζει ήδη νέες συνεργασίες με εταιρείες που θα πραγματοποιηθούν είτε με τη μορφή στρατηγικών επενδύσεων είτε με τη μορφή εξαγορών.

Σχολιάζοντας την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, ο κ. Μίχος τόνισε ότι η συγκέντρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι δείγμα ισχυροποίησης της αγοράς, αφού ο πολυκερματισμός υπηρεσιών που προσφέρονται από μικρές εταιρείες μπορεί εν τέλει να μειώνει την δυναμική της.

Εξωστρέφεια

Όσο για το στοίχημα της εξωστρέφειας, τόνισε ότι η ελληνική αγορά μπορεί και πρέπει να το κερδίσει γιατί τόσο τα προϊόντα όσο και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της είναι αντάξια άλλων του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε μάλιστα πως η εξωστρέφεια αποτελεί στόχο και της Epsilon Net, στόχος που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την περιοχή των Βαλκανίων και θα επεκταθεί με τη μορφή ομόκεντρων κύκλων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ταμείο Ανάκαμψης

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού που διατρέχουν οριζόντια το σύνολο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και προχώρησε  στα σχέδια της ελληνικής Profile μετά και την εξαγορά της σουηδικής Centevo.

Τέλος, η κουβέντα έκλεισε με τις εκτιμήσεις του εμπορικού διευθυντή της Cardlink Αντίγονου Παπαδόπουλου για την αξία και το πλήθος των συναλλαγών με κάρτα, αλλά για το πόσοι Έλληνες εξαιτίας του κορωνοϊού πληρώνουν πλέον με κάρτα στο περίπτερο.

Μαζί με το lockdown φαίνεται να φεύγουν και τα τεχνικά προβλήματα. Εμείς ωστόσο παραμένουμε σταθερά εδώ για σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η πανδημία ροκανίζει τις επενδύσεις των ελληνικών εταιρειών σε Ε&Α

 της Νατάσας ΦραγκούληΤο 47% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μειώσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη ελέω πανδημίαςΜπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να αποτελεί...

EY: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο logistics – Τα έργα που την «ισχυροποίησαν»

Ραγδαία ανάπτυξη σημειώθηκε στον ελληνικό κλάδο των μεταφορών και logistics από το 2017 έως σήμερα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας, της...

Mastercard: Η πανδημία αυξάνει την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών

Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παγκοσμίως (83%) δηλώνει ότι μέσα στο 2021 είναι διατεθειμένο να λάβει δράση για την αντιμετωπίση ζητημάτων περιβαλλοντικής και βιώσιμης...

Η “Girls in ICT week” by Socialinnov ξεκίνησε!

H εβδομάδα Girls in ICT της Socialinnov τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιερώνει την εβδομάδα 19-23...

Ο Ομίλος Epsilon Net πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft για την ελληνικοποίηση του D365 Business Central on cloud

H ελληνικοποίηση του Dynamics 365 Business Central στο cloud είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Epsilon Net. Η SaaS, ελληνικοποιημένη έκδοση...