Απλά Ψηφιακά 58: Η Lighthouse και η digital αγορά, οι εξελίξεις σε συνδρομητική και τηλεπικοινωνίες και το ρεκόρ της Flexcar

- Advertisement -

Τις εξελίξεις στον τομέα του web development, καθώς και τα βήματα που έχει κάνει η Lighthouse στην ευρύτερη αγορά του digital, ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωστής Παπαδόπουλος, στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου στο 58ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ο επικεφαλής της Lighthouse, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας στον τομέα του web development, αναφέρθηκε στα τρέχοντα, αλλά και στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος καθώς και στο πόσο συνέβαλε η πανδημία την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Παράλληλα απαρίθμησε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις όσον αφορά στην παρουσία τους στο web, αλλά και τις ευρύτερες προοπτικές της αγοράς πληροφορικής, στην οποία καταγράφεται ιδιαίτερη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα.

Η εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της διεύρυνσης του αποτυπώματος του Skroutz Marketplace, αλλά και στην φημολογία για την άφιξη της Amazon στην χώρα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την συνδρομητική τηλεόραση, μετά και τις εξελίξεις με την Cosmote TV και τον Ολυμπιακό, αλλά και με την συγχώνευση των Wind – EON TV.

Οι δύο παρουσιαστές σχολίασαν και τα αποτελέσματα του τρίτου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, Vodafone, που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς και την απόφαση του να δημιουργήσει το Vodafone tech Hub στην Κρήτη.

Η κουβέντα συνέχισε με τους ρυθμούς ανάπτυξης του 5G, αλλά και τα ποσοστά πληθυσμιακής κάλυψης της πέμπτης γενιάς δικτύων σήμερα και τελείωσε με τους fintech παίκτες που κάνουν απόβαση στη χώρα και την κινητικότητα που καταγράφεται στον χώρο των startups μετά και το ρεκόρ χρηματοδότησης της Flexcar.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...