Απλά Ψηφιακά 34: Η Pop Market, το νέο εγχείρημα του Μr Taxibeat, τα υποβρύχια καλώδια και τα πλάνα της Huawei

- Advertisement -

Τα σχέδια της Pop Market, της νέας quick commerce εφαρμογής για είδη μικρής λιανικής που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά, απαρίθμησε ο εμπνευστής και ιδρυτής της, Τάκης Μαλαβέτας στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου κατά το έβδομο επεισόδιο της νέας σεζόν του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών, ο κ. Μαλαβέτας εξήγησε τις διαφορές που παρουσιάζει η εφαρμογή σε σχέση με τις αντίστοιχες που υπήρχαν μέχρι χθες διαθέσιμες για τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς και στις προοπτικές του quick commerce στην Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα σχέδια επέκτασης της εταιρείας μετά και τα 3,4 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης που έχει λάβει από ξένους επενδυτές.

Τα σχέδια της Flyway και το MVNO της Volton

Στη συνέχεια, Νίκη και Δημήτρης ανέλυσαν το νέο εγχείρημα του Mr Taxibeat, Νίκου Δρανδάκη, το οποίο ακούει στο όνομα Flyway και φιλοδοξεί να κάνει disrupt στην αγορά δεύτερης κατοικίας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα σχέδια της Volton και της θυγατρικής της Cell Mobile για τις τηλεπικοινωνίες, καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της με τους παρόχους για MVNO αλλά και με το νέο smartphone που παρουσίασε πρόσφατα η Huawei στη Βιέννη.

Τέλος, οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν και στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που αναμένεται να ποντιστούν στις ελληνικές θάλασσες, δεδομένου ότι οι κοινοπραξίες που έχουν δημιουργήσει διαδικτυακοί κολοσσοί όπως Facebook και Google φέρεται να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Anthropic: Έσοδα 16,3 δισ. δολαρίων, τεράστιες ζημιές και το στοίχημα των υποδομών AI

Η εταιρεία πίσω από το Claude ετοιμάζεται για το...

Ερευνητές από ΗΠΑ και Καναδά μετακινούνται στην Ευρώπη

Με χρηματοδότηση 705 εκατ. ευρώ ενισχύει η Ευρώπη τη...

Σε αναζήτηση βηματισμού η αγορά Εκτεταμένης Πραγματικότητας, πτώση 39% καταγράφει η αγορά

Σε φάση αναδιάταξης βρίσκεται η παγκόσμια αγορά συσκευών εκτεταμένης...

AI: Νέα δεδομένα στην ανάδειξη στελεχών – Το 82% βλέπει ταχύτερη επαγγελματική ανέλιξη

Σε παράγοντα, που επηρεάζει πλέον όχι μόνο την παραγωγικότητα,...

4,8 δισ. δολάρια η αγορά για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σε μια νέα, ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά εξελίσσεται η ασφάλεια...