“Έξυπνοι” σηματοδότες θα εντοπίζουν τους παραβάτες οδηγούς

- Advertisement -

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εγκαινίασε τον αναβαθμισμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.). Η παρουσίαση του έργου έγινε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που είχε αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργική ετοιμότητα του δικτύου των 230 καμερών κυκλοφορίας, καθώς και του Θαλάμου Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέρος της αναβάθμισης είναι και το πρόγραμμα ασύρματων ανιχνευτών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά. «Το ΘΕΠΕΚ είναι ένα ακόμη βήμα για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στην τελετή συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει περί τα 300 οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία τους τελευταίους 11 μήνες για να καλύψει ανάγκες της, ενώ η συνεργασία του ΥΠΕΣ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι στενότατη, με στόχο πάντα την υλοποίηση του κοινού στόχου, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Αναφορικά με τους σηματοδότες που θα καταγράφουν τους παραβάτες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί πιλοτικά ένας, σε σημείο που δεν αποκάλυψε, ο οποίος θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, προκειμένου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Αττική.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

AI: Νέα δεδομένα στην ανάδειξη στελεχών – Το 82% βλέπει ταχύτερη επαγγελματική ανέλιξη

Σε παράγοντα, που επηρεάζει πλέον όχι μόνο την παραγωγικότητα,...

4,8 δισ. δολάρια η αγορά για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σε μια νέα, ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά εξελίσσεται η ασφάλεια...

Mastercard Innovation Forum 2026: Οι αλλαγές που έρχονται σε πληρωμές και τραπεζικές υπηρεσίες

Με επίκεντρο τις εξελίξεις που μεταμορφώνουν το οικοσύστημα πληρωμών...