16.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

«Ζουν» online οι Έλληνες! «Σερφάρουν» καθολικά οι πολίτες έως 54 ετών

  • της Μαρίας Μόσχου 

Συνδεδεμένοι με το internet, περνώντας στην online καθημερινότητα, είναι σχεδόν καθολικά οι Έλληνες. Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της Πανελλήνιας Έρευνας Focus on Tech Life της Focus Bari, η χρήση internet μεταξύ των πολιτών ηλικίας 13-74 χρόνων έφτασε στο 95%!

Προφανώς οι συνθήκες της πανδημίας ώθησαν την ταχύτερη εξάπλωση της «ψηφιακής ζωής», οδηγώντας τις ηλικίες έως 54 χρόνων σε καθολική χρήση του Διαδικτύου, ενώ και στις μεγαλύτερες και τις παιδικές ηλικίες φθάνει σε πολύ ψηλά επίπεδα φθάνει η πρόσβαση στο Internet.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

  • Στο 92% εντοπίζεται πλέον η διείσδυση του internet στις ηλικίες 55-64, αλλά και στο 80% στις ηλικίες 65-74 χρόνων, ενώ…
  • Στο 88% φτάνει η χρήση στα παιδιά 5-12 χρόνων, και ειδικά στα παιδιά 10-12 γίνεται καθολική, αγγίζοντας το 98%!
  • Με κύρια συσκευή πρόσβασης το smartphone, οι Έλληνες χρήστες internet βρίσκονται online via mobile κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα.
  • Σταθερά εξελίσσονται ανοδικά η χρήση των social media/networks, καθώς και οι ηλεκτρονικές αγορές με τις ηλικίες 25-34 χρονών να ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό.

Τα τελευταία χρόνια με συνθήκες πανδημίας, η χρήση internet παρουσίασε αισθητή αύξηση στο σύνολο του κοινού [+6%] και ιδιαίτερα στα ηλικιακά group 55-64 ετών [+13%] και 65-74 ετών [+31%].

Όλοι από το smartphone

Σχεδόν όλοι οι χρήστες (96%) επιλέγουν το smartphone ως συσκευή σύνδεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέσος χρόνος σύνδεσης στο internet από το κινητό φτάνει τις 2 ώρες ανά ημέρα.

Τα Social Media χρησιμοποιούν σχεδόν 9 στους 10Έλληνες [87%] με το 86%των χρηστών να ασχολούνται καθημερινά. Ο μέσος χρόνος που καταναλώνουν σε αυτά φτάνει στα 86 λεπτά / ημέρα

Την ίδια στιγμή το 75% των Ελλήνων έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο ενώ ξόδεψε για τις ηλεκτρονικές αγορές του κατά μέσο όρο 869€.

Οι ηλικίες 25-34 ξόδεψαν το μεγαλύτερο ποσό που διαμορφώθηκε στα 1.032€.. Στο top 3 online αγορών την πρώτη θέση κατέχουν τα ρούχα με ποσοστό 42%,  ακολουθούν τα παπούτσια με ποσοστό 36% και τέλος τα ηλεκτρονικά είδη με ποσοστό 28%.

Παιδιά και Internet

Έντονη είναι η παρουσία και των μικρών μας φίλων 5-12 ετών στο διαδίκτυο Την περίοδο της πανδημίας, η χρήση internet στο παιδικό κοινό αυξήθηκε +9%, αφού τα Ελληνόπουλα ήρθαν πολύ πιο κοντά στον κόσμο του internet και τους έγινε ανάγκη λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Σχεδόν 9 στα 10 παιδιά (88%) είναι πλέον χρήστες Internet, με τις ηλικίες 10-12ετών (98%) να είναι online σε μεγαλύτερο βαθμό από τα μικρότερα παιδιά.

Το smartphone (41%) και το tablet (40%) είναι οι κύριες συσκευές σύνδεσης στο διαδίκτυο για το παιδικό κοινό.

Οι ηλικίες 5-6 ετών προτιμούν κυρίως το tablet (35%) καθώς και τα παιδιά 7-9 ετών (45%), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά 10-12 ετών επιλέγουν κυρίως το smartphone (53%).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...