10.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Viber: «Πολυεργαλείο» για τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Στην Ελλάδα η «πρεμιέρα» νέων  υπηρεσιών

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Την Ελλάδα έχει επιλέξει η Rakuten Viber, εταιρεία επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων και φωνής, για να λανσάρει τις νέες υπηρεσίες της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βασικό στόχο να προσθέσει και νέα προϊόντα και να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα «χέρια» των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα αποτελεί την πιο σημαντική αγορά στην Κεντρική Ευρώπη για το Viber, όπως δήλωσε η Christina Constandache, Chief Revenue Officer της Viber και αυτός είναι ο λόγος που λανσάρονται στην χώρα μας οι νέες υπηρεσίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Δύο νέες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο αυτό το Viber λάνσαρε  από χθες στην Ελλάδα δύο νέες υπηρεσίες, που απευθύνονται σε επιχειρηματικούς χρήστες. Πρόκειται για τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων και τον Εμπορικό Λογαριασμό για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και να αυξήσει την προβολή των επιχειρήσεων.

Η Christina Constandache, Chief Revenue Officer της Rakuten Viber, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Αθήνα, ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή των νέων υπηρεσιών ξεκινά από την Ελλάδα «καθώς είναι η πιο σημαντική μας αγορά στην Κεντρική Ευρώπη, άρα είναι η τέλεια αγορά για να κάνουμε λανσάρισμα των νέων υπηρεσιών». Η ίδια εξήγησε ότι κατατάσσει την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη διότι τα χαρακτηριστικά της, όπως οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, παραπέμπουν σε χώρες της Κεντρικής παρά της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι μέσα του 2023 θα πρέπει να αναμένονται και νέες υπηρεσίες, που θα αφορούν το ελληνικό λιανεμπόριο. Πρόκειται για το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας, η οποία θα απευθύνεται σε εμπόρους, με την Ελλάδα να έχει και πάλι σημαίνουσα θέση στην εισαγωγή της νέας υπηρεσίας.

Viber Pay

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2022 η Rakuten Viber ξεκίνησε πιλοτικά από Ελλάδα και Γερμανία το ψηφιακό της πορτοφόλι, Viber Pay. Όπως είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας  η υπηρεσία, έχει ήδη  200.000 ενεργοποιημένους χρήστες, μέσω των οποίων έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 100.000 ευρώ.

Μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού του Viber, το οποίο φορτίζεται με χρήματα μέσω κάρτας Mastercard ή Visa, που συνδέει ο χρήστης με την εφαρμογή, είναι εφικτή η μεταφορά χρημάτων σε οποιαδήποτε από τις επαφές, που έχει ο χρήστης στο τηλέφωνό του υπό την προϋπόθεση ότι ο παραλήπτης χρησιμοποιεί το Viber. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιεί το Viber Pay, λαμβάνει μήνυμα για τη μεταφορά χρημάτων και πρόσκληση για χρήση του πορτοφολιού.

Επίσης, το Viber Pay παρέχει τη δυνατότητα διατραπεζικής μεταφοράς χρημάτων σε τρίτο λογαριασμό μέσω IBAN.

Ολοκληρωμένο εργαλείο για τις ΜμΕ

Στόχος της Rakuten Viber είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των υπηρεσιών μαζί με τις νέες υπηρεσίες που θα λανσάρει το 2023, το viber να αποτελέσει για τις ελληνικές εταιρείες ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που θα καλύπτει πολλαπλές ανάγκες της κάθε επιχείρησης με εύκολη χρήση κερδίζοντας σημαντικό κομμάτι από την επικοινωνιακή «πίτα» των ΜμΕ.

«Οι πρόσφατες προσθήκες στο Viber παρέχουν μια ισχυρή βάση για την εισαγωγή πρόσθετων λειτουργιών ως μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να γίνει μια υπερ-εφαρμογή», λέει η Cristina Constandache – Chief Revenue Officer της Rakuten Viber. «Αυτή η στρατηγική στοχεύει στη βελτίωση της χρησιμότητας της εφαρμογής για τους χρήστες και επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους οι διάφορες εταιρείες μπορούν να συνδεθούν με το κοινό τους με φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα προστιθέμενη αξία και για τις δύο πλευρές. Προσθέτοντας περισσότερες δυνατότητες, υπηρεσίες και κανάλια επικοινωνίας, το Viber μπορεί να προσφέρει περισσότερη αξία τόσο στους χρήστες όσο και στις εταιρείες» κατέληξε.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

“The Last of Us”: Η πολυαναμένομενη σειρά του ΗΒΟ αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV

Το “The Last of Us”, η πρώτη σειρά παραγωγής ΗΒΟ που βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sony για το Playstation από το 2013, με...

Huawei FreeBuds 5i: Τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

HUAWEI FreeBuds 5i: Ήχος Hi-Res, άνεση και υψηλή τεχνολογία, όλα σε ένα ζευγάρι ακουστικά Κυκλοφόρησαν 26 Ιανουαρίου από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei Κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά...

Απλά Ψηφιακά 85: H eTurn (Δημήτρης Θεοφάνους) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι phygital καταναλωτές και το ελληνικό γραφείο του Viber

Τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και το πως ψηφιοποιεί τη Φωνή του Δημότη ώστε να εισακούεται από τις αυτοδιοικητικές...

Αυξάνεται η πίτα των online αγορών-Ρhygital γίνονται οι Έλληνες

  της Νατάσας Φραγκούλη   Αυξάνεται η πίτα του e-commerce στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν το πάντρεμα των online αγορών και...

Σε δημόσια διαβούλευση έργο για την εξ΄ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο, προϋπολογισμού 72,4 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το  Τεύχους Διακήρυξης που αφορά σε Ηλεκτρονικό Ανοικτό για το έργο «Προμήθεια...