VentureFriends: Στα 32 τα startups που έχει χρηματοδοτήσει

- Advertisement -

Σε 32 ανέρχονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στη χρηματοδότηση των οποίων έχει συμμετάσχει το VentureFriends στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας μέσα από 2 funds.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το VentureFriends μέχρι τον Μάιο του 2020 έχουν επενδυθεί συνολικά 164 εκατ. ευρώ σε 32 startups, εκ των οποίων τα 46,6 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα δύο funds του VentureFriends και τα υπόλοιπα από μεγάλα διεθνή funds όπως τα FoundersFund, Westcap, YCombinator, LocalGlobe, Kaszek Ventures, Cherry Ventures αλλά και σημαντικούς ιδιώτες επενδύτες.

Οι 20 από τις 32 startups έχουν βάση την Ελλάδα ενώ οι 15 από αυτές έχουν αναπτυχθεί σε νέες γεωγραφικές αγορές καταφέρνοντας συνολικά για τις εταιρείες του VentureFriends το 87% των εσόδων να έρχεται από πελάτες εκτός Ελλάδας. Επιπρόσθετα, ακόμα 5 startups του εξωτερικού που έχει υποστηρίξει το VentureFriends έχουν φέρει τουλάχιστον ένα τμήμα τους στην Ελλάδα. Σήμερα στις εταιρείες που έχει υποστηρίξει το VentureFriends  απασχολούνται 1102 άτομα με τα 555 να είναι βασισμένα στην Ελλάδα.

Μερικά παραδείγματα επιτυχημένων startup εταιριών που έχει επενδύσει το fund και έχουν ήδη φτάσει σε σημαντικά μεγέθη είναι η Blueground, το Instashop και η Spotawheel.

Η Blueground, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2013, προσφέροντας επιπλωμένα διαμερίσματα προς μεσο-μακροχρόνια ενοικίαση κατ’αρχάς στην Αθήνα, γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Διαχειρίζεται ακίνητα σε 12 πόλεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μ.Ανατολή, με συνολικά 3.500 ακίνητα έχοντας σηκώσει συνολικά 77 εκατ. δολάρια.

Το Instashop, το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητα του το 2015 στο Ντουμπάι, είναι  η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά τροφίμων στην Μ. Ανατολή και έχει Έλληνες ιδρυτές. Το Instashop ήταν συγχρόνως η πρώτη διεθνής επένδυση των VentureFriends.

Η Spotawheel, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2016 στην Αθήνα, είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και η μοναδική επιχείρηση παγκοσμίως, με αυτό το μοντέλο, που έχει καταφέρει να αναπτυχθεί επιτυχώς σε νέες αγορές. Προς το παρών είναι στην Ελλάδα και στην Πολωνία, ενώ σύντομα θα εισέλθει και σε νέες αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της στη ΝΑ Ευρώπη

Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Παναγιώτη Γκολέμη...

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...