Χωρίς Τρένα – Προαστιακό και Τραμ για 4 ώρες την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

- Advertisement -

Ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού αλλά και οι συρμοί του Τραμ αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 μεταξύ 12:00 – 16:00, λόγω στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Λόγω της στάσης εργασίας δεν θα  πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τα αιτήματα των εργαζομένων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣ (μέλος είναι και το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ) είναι:

-η υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΣΕ και στη ΣΤΑΣΥ, ΣΣΕ 2020 για το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που απορροφήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

– επαναπρόσληψη των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

– διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και

– να μπει τέλος στην απραξία των τελευταίων ετών με προώθηση της ολοκλήρωσης των έργων στον ΟΣΕ και το ΤΡΑΜ και συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

«Εμείς ως Σιδηροδρομικοί, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ως εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από τις Διοικήσεις τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία μας». επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται και στον Μεγάλο Περίπατο κάνοντας λόγο για «προχειρότητα απέναντι στον φορέα Τραμ από τη δημοτική αρχή των Αθηνών με βιαστικές και πρόχειρες ενέργειες. Όταν όλη η Ευρώπη έχει αναπτυγμένο δίκτυο γραμμών Τραμ. Μπορώντας να βοηθήσει στην ανάπλαση του κέντρου των Αθηνών παρέχοντας συγκοινωνιακό έργο ως Δημόσιο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον επί της οδού Πανεπιστημίου κατεύθυνση προς την οδό Πατησίων».

Τέλος, δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία σε πολλά ζητήματα στο συγκοινωνιακό έργο στις Δημόσιες Αστικές και Σιδηροδρομικές Συγκοινωνίες και ειδικότερα στο δίκτυο  των γραμμών τραμ, όπως «καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του τραμ στην πόλη του Πειραιά και “ ακρωτηριασμός” της γραμμής τραμ έως την στάση Κασομούλη εδώ και 19 μήνες, μη παρέχοντας συγκοινωνιακό έργο ως τον τερματικό σταθμό Συντάγματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...