Τροποποίηση notam για Non EU Citizens – Προστέθηκε το Ην. Βασίλειο στην λίστα των επιτρεπόμενων χωρών  

- Advertisement -

 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens) και θα ισχύει έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη.

Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα τοποθετήθηκε στην κατηγορία των τρίτων χωρών το Ην. Βασίλειο λόγω του Βrexit και παράλληλα προστέθηκε στην λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για τρεις (3) ημέρες.

Ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύει καραντίνα 10 ημερών. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό  συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια. Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται και σε rapid test.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notam.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της στη ΝΑ Ευρώπη

Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Παναγιώτη Γκολέμη...

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...