ΟΣΥ: «Σύννεφα» στη σχέση με τα ΚΤΕΛ

- Advertisement -
  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Με προβλήματα ξεκίνησε το 2021 για την ΟΣΥ. Στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων στις 2 Ιανουαρίου μπήκαν 4 λεωφορεία των ΚΤΕΛ με την αιτιολογία της ρύθμισης της τηλεματικής.

Όπως είναι γνωστό από τη συμφωνία ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ η τηλεματική στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ  ρυθμίζεται σε χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στην περιοχή της Ελευσίνας από την εταιρεία που έχουν πάρει τα λεωφορεία με μίσθωση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να χρησιοποιήσουν τα δημόσια αμαξοστάδια της ΟΣΥ.

Στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν άλλο εκτός από τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και το προσωπικό της ΟΣΥ για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο τα 4 λεωφορεία των ΚΤΕΛ πέρασαν στο αμαξοστάσιο δείχνοντας ακόμα μία φορά την «τρύπα» στην ασφάλεια της ΟΣΥ.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα η διοίκηση στης ΟΣΥ δεν είχε δώσει σχετική εντολή με αποτέλεσμα όταν στις 3 Ιανουαρίου άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ επιχείρησαν την είσοδο τους, τελικά τους απαγορεύτηκε. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ διέταξε την πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με τον Γενικο Κανονισμό Προσωπικού, για τον τρόπο που εισήλθαν τα λωφορεία το αμαξοστάσιο.

Αυτό πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών οι οποίοι κάνουν λόγο για παράνομη πράξη, τονίζοντας ότι δεν θα το αφήσουν «να περάσει». Μάλιστα αναφέρονται σε σε συμφωνία παραχώρησης άλλων εννέα λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ από την διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται σημαντικές αντιδράσεις από την πλευρά των Σωματείων Εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν στην σχετική πληροφορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόβλημα με τις ακυρώσεις εισιτηρίων

Πάντως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που δημιούργησε πρόβλημα στην ΟΣΥ.

Την Πρωτοχρονιά δεν λειτουργούσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πολλά λεωφορεία της ΟΣΥ.Νωρίς το πρωί, οι οδηγοί των λεωφορείων της ΟΣΥ διαπίστωσαν ότι κανένας επιβάτης δεν μπορούσε να επικυρώσει το εισιτήριό του.

Τα ακυρωτικά μηχανήματα είχαν την ένδειξη «Ανεπιτυχής» ενώ παράλληλα στην οθόνη του οδηγού δεν υπήρχε καμία καταμέτρηση επικύρωσης εισιτηρίων.

Έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε σε οδηγούς που εργάζονταν στις γραμμές του Αεροδρομίου, οι οποίοι πωλούν εισιτήρια, καθώς αναζητήθηκαν ευθύνες από επιβάτες στον οδηγό ότι τους πούλησε μη έγκυρο εισιτήριο ζητώντας πίσω τα χρήματά τους.

Αυτό προκύπτουν από δημοσίευμα citybus-drivers.com, σύμφωνα με το οποίο, στα εκδοτήρια είχε δοθεί εντολή από την Διοίκηση της ΟΣΥ στις 4:30 τα ξημερώματα να ενημερώσουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων η οποία έγινε επιτυχώς καθώς σε δοκιμή που έγινε “διάβαζαν” όλα τα εισιτήρια. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πολλά από τα λεωφορεία να μην είναι έτοιμα και έπρεπε να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο για να γίνει η σχετική ρύθμιση.

Αποτέλεσμα ήταν διαφυγόντα κέρδη για μια εταιρεία με σημαντικά  ελλείμματα.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει την σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown με στελέχη της εταιρείας να κάνουν λόγο για μείωση που ξεπερνά το 70%.

Τι δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών

Από την πλευρά του ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» με θέμα: «Σε υποδομές και μεταφορές, η προσπάθεια κορυφώνεται» αναφέρει ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέσα σε 17 μήνες έχουν γίνει όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. «Προχωράμε με διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ξαναγίνει. Ξέρουμε καλά, όμως, ότι αυτά δεν είναι αρκετά για τους πολίτες. Γι’ αυτό με το νέο έτος συνεχίζουμε αποφασιστικά.

  • Ολοκληρώνεται άμεσα ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων με leasing, που είναι ήδη στη φάση της αξιολόγησης.
  • Ολοκληρώνονται, επίσης, οι συνολικά 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε τα 550 λεωφορεία μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
  • Και βέβαια, οι αστικές συγκοινωνίες μας θα περάσουν στην επόμενη ημέρα, με το μεγάλο διαγωνισμό για την προμήθεια 1.300 σύγχρονων λεωφορείων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...