22.3 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

To Ground Master 400 Alpha της Thales αλλάζει τα δεδομένα στην επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας 

 

  • Με πέντε φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, αύξηση της εμβέλειας πάνω από 10% (515 χλμ.) και προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, η Thales λανσάρει το τελευταίο μέλος της οικογένειας Ground Master – το Ground Master 400 Alpha (GM400α).
  • Αλλάζει τα δεδομένα στην εναέρια επιτήρηση – το GM400 Alpha, ένα ραντάρ 3D μεγάλης εμβέλειας, παρέχει τον υψηλότερο ρυθμό ενημέρωσης στην αγορά για αποστολές πλήρους επιτήρησης.
  • Χάρη στην υψηλή κινητικότητα, την υψηλή διαθεσιμότητα, την δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης και την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή του, το GM400 Alpha προσφέρει στις ένοπλες δυνάμεις ένα πολύτιμο εργαλείο για να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα, εντοπίζοντας έγκαιρα όλους τους τύπους απειλών, παρέχοντας παράλληλα πολύτιμο χρόνο για τη λήψη αποφάσεων και ενεργειών.

Η Thales λανσάρει το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας ραντάρ Ground Master, το GM400 Alpha. Ένα καινοτόμο 3D ραντάρ εναέριας επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας, με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας, αυξημένη εμβέλεια κατά 10% (έως 515 km), επερχόμενους προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και βελτιωμένες δυνατότητες κυβερνοασφάλειας, προσφέρει το πιο αξιόπιστο ραντάρ στην αγορά για εναέρια επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας.

Δημιουργία μιας αξιόπιστης και ενημερωμένης Εικόνας Αναγνώρισης του Εναέριου Χώρου

Δεδομένου του πλήθους των συνεχώς εξελισσόμενων απειλών, η δημιουργία μιας αξιόπιστης και ενημερωμένης Εικόνας Αναγνώρισης του Εναέριου Χώρου (Recognized Air Picture RAP) γίνεται όλο και δυσκολότερη. Για να διατηρήσουν την κυριαρχία του εναέριου χώρου, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να βασίζονται σε μέσα που παρέχουν την καλύτερη επίγνωση της κατάστασης ανά πάσα στιγμή.

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του GM400 στο πεδίο, την τεχνολογία GaN και τις δυνατότητες επιτήρησης, το GM400 Alpha της Thales επιτρέπει στους χειριστές του να εντοπίζουν όλες τις απειλές σε μικρή και μεγάλη απόσταση – ανά πάσα στιγμή και σε όλα τα επίπεδα. Διαθέτοντας ψηφιακής τεχνολογίας στοιβαγμένης δέσμης (stacked beam), το GM400 Alpha ανιχνεύει στόχους – από γρήγορα jet και πυραύλους, έως ελικόπτερα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του GM400 Alpha είναι η ανίχνευση και η παρακολούθηση απειλών, όπως τακτικά UAV που πετούν κοντά στο έδαφος και κρύβονται κοντά στο ραντάρ (clutter), ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει και παρακολουθεί στόχους μεγαλύτερου ύψους – όπως μαχητικά βομβαρδιστικά – σε βεληνεκές έως 515 χλμ. Εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία επεξεργασίας, πέντε φορές πιο ισχυρή, καθώς και προηγμένους αλγόριθμους ανίχνευσης, το ραντάρ μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες πολύπλοκων δεδομένων.

Αμεση βελτίωση στην εμβέλεια ανίχνευσης

Το αποτέλεσμα είναι μια άμεση βελτίωση στην εμβέλεια ανίχνευσης, έως και 515 χιλιόμετρα – ή 278 ναυτικά μίλια – που αντιπροσωπεύει αύξηση της επιφάνειας κάλυψης πάνω από 20% σε σύγκριση με το GM400, χωρίς αλλαγή στην ενέργεια που απαιτείται από τα μέρη του πομπού ή του δέκτη του ραντάρ. Η αύξηση της ικανότητας επεξεργασίας παρέχει επίσης την δυνατότητα να συμπεριληφθούν νέες λειτουργίες στο μέλλον, χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες κυβερνοασφάλειας.

«Παρέχοντας ήδη υποστήριξη σε 17 κράτη ανά τον κόσμο, η οικογένεια ραντάρ Ground Master 400 είναι ένας αξιόπιστος και αποδεδειγμένος συνεργάτης για την εναέρια επιτήρηση. Η αρχιτεκτονική σχεδίασης και επεξεργασίας του λογισμικού του GM400 Alpha διευκολύνει την αναβάθμιση των σημερινών συστημάτων GM400, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα των ραντάρ σε αναδυόμενες απειλές. Ορισμένοι από τους πελάτες μας έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αναβάθμισης του GM400 τους.» Serge Adrian, Senior Vice President Surface Radars activities, Thales.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....

Εξοικονόμηση κόστους 250 δισ. δολάρια φέρνουν οι smart cities στον πλανήτη  

  της Νατάσας Φραγκούλη   Τον τίτλο της πιο «έξυπνης» πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην...

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...