8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί πλέον mobile internet

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται εν μέσω πανδημίας η χρήση κινητού τηλεφώνου, αλλά και η χρήση του mobile internet, με την υγειονομική κρίση να κάνει τη συνδεσιμότητα πιο απαραίτητη από ποτέ.

Στα τέλη του 2021, συνολικά 5,4 δισ. άνθρωποι, ήτοι το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου. Πρακτικά, το 2021 προστέθηκαν 200 εκατ. νέοι χρήστες στην παγκόσμια δεξαμενή των πολιτών που χρησιμοποιούν την κινητή τηλεφωνία.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 4,3 δισ. πολίτες, διεθνώς, το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιούσαν στα τέλη του 2021 mobile internet, επίδοση που συνιστά αύξηση κατά 280 εκατ. σε σύγκριση με το 2020. Οι πολίτες το 2021 χρησιμοποιήσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για μια σειρά από δραστηριότητες, τις οποίες η πανδημία έκανε εξαιρετικά δημοφιλείς.

Για την ακρίβεια, 3,5 δισ. πολίτες παγκοσμίως (το 67% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας) χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων το 2021. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος κατά 330 εκατ. ανθρώπους σε σχέση με το 2020.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 2,5 δισ. πολίτες (48% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας) χρησιμοποίησαν το κινητό τους τηλέφωνο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πληροφορίες. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 410 εκατ. σε σχέση με το 2020.

Επιπλέον 2,1 δισ. πολίτες παγκοσμίως (το 41% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας) χρησιμοποίησαν το 2021 το τηλέφωνό τους με στόχο την παρακολούθηση και βελτίωση παρακολούθηση της υγείας τους, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 270 εκατ. ανθρώπων από το 2020.

Χάσμα συνδεσιμότητας

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνονται στην τελευταία έκθεση του GSMA, η οποία εξετάζει την πρόοδο του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ, το 2021. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έκθεσης, παρά την ταχεία διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στον παγκόσμιο πληθυσμό, υπάρχουν σήμερα 3,2 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν κάνουν χρήση mobile internet.

Και αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι πλέον, το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτεται από ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το κενό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι πλέον όλο και περισσότερες δραστηριότητες μετακινούνται στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι μη συνδεδεμένοι πληθυσμοί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποκλεισμού από τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, άλλων βιομηχανιών, της κοινωνίας των πολιτών και της διεθνούς κοινότητας, για να επιταχύνει την ψηφιακή ένταξη και να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό της κινητής τηλεφωνίας» αναφέρει η έβδομη ετήσια έκθεση «Mobile Industry Impact Report: Sustainable Development Goals» του GSMA.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Απλά Ψηφιακά 86: το μέλλον των πληρωμών από τη Neos Payments (Παναγιώτης Μαρκίδης), τα νέα VCs και οι κινήσεις στην πληροφορική

Τα πλεονεκτήματα των παθητικών συσκευών πληρωμών, την νέα συνεργασία με την Tesla αλλά και τα επόμενα βήματα της Neos Payments ανακοίνωσε στον Δημήτρη Μαλλά...

Στα μεταχειρισμένα smartphones στρέφονται οι χρήστες-Τι γίνεται στην Ελλάδα

της Νατάσας Φραγκούλη Στη λύση της αγοράς ενός μεταχειρισμένου smartphone στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και...

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...