18.2 C
Athens
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023

Ο ΟΤΕ εισέρχεται στις ψηφιακές πληρωμές – Νέες υπηρεσίες του payzy τους επόμενους μήνες

 • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε την είσοδο του Ομίλου στις ψηφιακές πληρωμές μέσω του Payzy, μιας εύκολης εφαρμογής που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί το κινητό του στις καθημερινές του συναλλαγές καταργώντας τα μετρητά. Ο στόχος; Μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να έχει επεκταθεί στην Ευρώπη και να έχει ενσωματώσει νέες υπηρεσίες αλλάζοντας πλήρως τον τρόπο που πληρώνουμε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμαζ προέβλεψε ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια τα έσοδα από ψηφιακές συναλλαγές θα είναι ανάλογα με αυτά των τηλεπικοινωνιών για τον ΟΤΕ.

Payzy και για επιχειρήσεις

Δεν απέκλεισε το γεγονός σύντομα να υπάρχουν και νέα προϊόντα και υπηρεσίες από τον ΟΤΕ, τονίζοντας ότι η επόμενη κίνηση είναι εκτός από τους πολίτες στο payzy να προστεθούν και οι επιχειρήσεις. Μάλιστα αναφερόμενος στο μέλλον του payzy σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκταση σε όλη την Ευρώπη και η σταδιακή ενσωμάτωση και νέων εφαρμογών.

«Υπάρχει σειρά από δραστηριότητες που θα της υλοποιήσουμε. Κρατάτε ότι υπάρχει μονάδα συνεργατών και στην πορεία θα δει τι θέλει ο πελάτης και θα προτείνουν νέες υπηρεσίες», είπε ο κ. Τσαμάζ.

«Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια που είχαμε συμπεριλάβει στο αρχικό όραμα του ΟΤΕ. Λίγοι πίστευαν την εξέλιξη του ΟΤΕ στην δεκαετία. Ήταν ένα φιλόδοξο και δύσκολο όραμα λόγω της οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο εφαρμόσαμε το πρόγραμμα. Με διάφορες φάσεις και ενέργειες αλλάξαμε τα πάντα.  Και κυρίως την νοοτροπίας μας. Γίναμε ευέλικτοί, ψηφιακοποιημένοι. Μαζέψαμε θυγατρικές, κάναμε άλλες και βγάλαμε νέα προϊόντα. Βλέπαμε μπροστά τι θα έρθει. Κάναμε αλλαγές επίπονες και δύσκολες. Από την αρχή δηλώσαμε ότι δεν είμαστε μόνο μια εταιρεία για οπτικές ίνες και 5G. Είμαστε ο ψηφιακός πάροχος για μια σειρά ψηφιακών εργαλείων με στόχο την βελτίωση της ζωής του πελάτη», είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ.

«Μετά το Cosmote TV, την δυναμική μας είσοδο στην πληροφορική, την ασφαλιστική αγορά, τις ηλεκτρονικές παραγγελίες φαγητού αποφασίσαμε να μπούμε και σε μία νέα αγορά. Για μας δεν αρκεί να μπούμε σε μια αγορά. Αλλά εφόσον αποφασίσουμε να μπούμε θέλουμε να δημιουργούμε συνθήκες για να γίνουμε leaders», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σημειώνοντας ότι το payzy θα συμβάλλει γενικότερα στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών.

Περί payzy

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ,  η εφαρμογή κατεβαίνει εύκολα στο κινητό τηλέφωνο και συνδέεται με κάρτα λογαριασμού από πιστωτικό ίδρυμα. Δίνει την δυνατότητα έκδοσης χρεωστικής κάρτας Visa, καθώς και την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ανάλογα το ύψος των συναλλαγών.

Για το λόγο αυτό ο ΟΤΕ πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ ήδη συστήσει από το 2018 θυγατρική με την επωνυμία Cosmote Payments.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο στους συνδρομητές της Cosmote, ωστόσο όσοι συνδρομητές του Ομίλου εγκαταστήσουν το νέο app θα έχουν ένα μήνα δωρεάν απεριόριστα data.

Τι μπορεί να κάνεις κάποιος με το payzy:

 • Να δημιουργήσει ελληνικό λογαριασμό ibank
 • Να αποκτήσει κάρτα viza
 • Να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς
 • Να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του και να διαχειρίζεται κοινά έξοδα

Οι χρήστες του payzy κερδίζουν:

 • Για κάθε ένα ευρώ παίρνουν πίσω ένα ευρωλεπτό, το οποίο καταγράφεται σε μορφή coin και μπαίνεθ στο λογαριασμό με εξαργύρωση του πελάτη.
 • Καμία χρέωση όταν φορτίζει από τον προσωπικό  iban.

Αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Η αισιοδοξία του ΟΤΕ για την ανάπτυξη του Payzy πηγάζει από τα στοιχεία που έδωσε ο Mπάμπης Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Όμιλου ΟΤΕ. Πρόκειται για στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας όπου το 2021 στην Ελλάδα έγιναν 1,5 δισ. ηλεκτρονικές συναλλαγές από χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες και wallet. Το 2018 είχε υλοποιηθεί μόλις το ένα τρίτο. Ωστόσο αυτές οι συναλλαγές αποτελούσαν μόλις το 3% του συνόλου των συναλλαγών για την Ελλάδα όταν στην Ευρώπη το ποσοστό αγγίζει το 11%.

«Δεν είμαστε μόνοι μας», είπε ο κ. Μαζαράκης αλλά τόνισε ότι περιμένουν καλή πορεία γιατί ο ΟΤΕ διαθέτει:

 • Εμπειρία σε ψηφιακά προϊόντας
 • Ικανά στελέχη εστιασμένα στην επίτευξη στόχων
 • Τεχνογνωσία στην εξυπηρέτηση πελατών
 • Κουλτούρα καινοτομίας
 • Σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή

«Όραμα μας είναι να αποτελέσουμε τον ψηφιακό πάροχο που θα δημιουργήσει ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο ζωής για να συναλλάσσονται πολίτες και επιχειρήσεις», είπε με νόημα και υποστήριξε ότι όπως το google είναι νούμερο ένα στην αναζήτηση, κάτι ανάλογο να γίνει με το payzy.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το Vimodji βελτιώνει με AI την εμπειρία των χρηστών της πλατφόρμας του

Σε αναβάθμιση της πλατφόρμας του προχωρά το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων που εκφράζουν τα συναισθήματα...

Στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου το AWS Cloud Day

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις της Amazon Web Services (AWS) και το πως οι επιχειρήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία AWS Cloud...

«Όχι» στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι χρεώσεις για τις χειραποσκευές ενδέχεται σύντομα να αποτελούν παρελθόν - τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι προσπαθεί να απλοποιήσει την τιμολόγηση των εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια. Η Ολομέλεια...

Η Boston Scientific Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με την IMPACT

Η Boston Scientific, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ιατρικών ειδών, με όραμα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο μέσα από...

Ήρθε η ώρα να προστατεύσετε το εμπορικό σας σήμα από απειλές στο διαδίκτυο

Παρότι κάποιοι άνθρωποι έχουν εργαστεί σκληρά για να χτίσουν το brand name μιας επιχείρησης, οι κακόβουλοι χρήστες το εκμεταλλεύονται και επωφελούνται από αυτό, καθώς το χρησιμοποιούν...