36.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Το 16% των Ελλήνων καταναλωτών άλλαξε πάροχο μέσα στην πανδημία

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Την τρίτη υψηλότερη επίδοση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ έχει η Ελλάδα όσον αφορά το ποσοστό των καταναλωτών που άλλαξε τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη διάρκεια της πανδημίας. Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις το 7% άλλαξε πάροχο το 2020 λόγω της πανδημίας, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16%.

«Παρόλο που οι απαιτήσεις συνδεσιμότητας ήταν υψηλές λόγω της τηλεργασίας, της διαδικτυακής εκπαίδευσης και των online υπηρεσιών ψυχαγωγίας, δεν ήταν πολλοί οι Ευρωπαίοι που έκαναν αλλαγές στις συνδρομές τους στο Διαδίκτυο», αναφέρει ειδική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες στην ΕΕ το 2020.

 

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου είναι το υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των Ελλήνων καταναλωτών από τις ταχύτητες Ιντερνετ που απολαμβάνουν.  Ικανοποιημένη από την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι σήμερα η μεγάλη μερίδα των Ελλήνων χρηστών του Internet.

 

Περί ταχυτήτων 

Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών της χώρας (65%) δηλώνουν είτε «απόλυτα ικανοποιημένοι» (20%) είτε «αρκετά ικανοποιημένοι» (45%) από τις ταχύτητες download του Διαδικτύου. Όσον αφορά την ταχύτητα σύνδεσης upload το 18% και το 45% αντίστοιχα δηλώνουν από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένη.

Στην Ευρώπη η εικόνα είναι ακόμη πιο θετική με την πλειονότητα των Ευρωπαίων, 81%, να δηλώνουν ικανοποιημένοι με την ποιότητα της ταχύτητας λήψης της σύνδεσης στο Διαδίκτυο και 82% με την ταχύτητα upload. Όσοι ζουν σε αγροτικά χωριά είναι λιγότερο ικανοποιημένοι, ιδίως το 77% των ερωτηθέντων.

Ανεπιθύμητες κλήσεις

Ένας από τους πονοκεφάλους για τους πελάτες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα είναι ο υψηλός αριθμός δαπανηρών δόλιες κλήσεων ή SMS, που λαμβάνουν. Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η ειδική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, το 13% των Ευρωπαίων έχει γίνει στόχος ο στόχος ανεπιθύμητων τηλεφωνικών κλήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, που αποτυπώνει τη σχέση των Ευρωπαίων με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το 12% των Ευρωπαίων έλαβε ανεπιθύμητα SMS, ενώ κλήσεις και sms επέφεραν στους καταναλωτές επιπλέον χρεώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό των πολιτών που δέχθηκαν ανεπιθύμητες κλήσεις και sms φτάνει το 38%.

Στο μεταξύ, η έρευνα ρώτησε τους Ευρωπαίους για την επίδραση, που θα έχουν οι πληροφορίες σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στις επιλογές τους. Το 40% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι η επιλογή του παρόχου θα επηρεαστεί από το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 σε 27 κράτη μέλη και με τη συμμετοχή 27.213 πολιτών της ΕΕ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG Electronics: Απολαύστε πλούσιο ήχο με το νέο Soundbar SP9YA

Πολλαπλές λειτουργίες για κινηματογραφικό ήχο surroundΤο νέο Soundbar SP9YA της LG Electronics (LG) κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, για να ταιριάξει απόλυτα με τις LG...

Το νέο Nissan Qashqai είναι πανέτοιμο για να “τρέξει”  στον Μαραθώνιο της Ρώμης

Ως το Επίσημο “Εξηλεκτρισμένο” Αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το νέο Nissan Qashqai θα διανύσει τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Ρώμης,  την Κυριακή 19 ΣεπτεμβρίουΣτο...

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από εννέα επενδυτικά σχήματα για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι εννέα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση...

Η Schneider Electric κατακτά την πρώτη θέση στον κλάδο για τη βιωσιμότητα από τον οργανισμό αξιολόγησης ESG ζητημάτων, Vigeo Eiris

 Η Schneider Electric συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη FTSE4Good και Euronext Vigeo Eiris μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών βιωσιμότηταςΗ Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της...

Η νέα Honda CB500X MY22 έρχεται με εντυπωσιακά χρώματα, βελτιωμένες επιδόσεις και αναβαθμισμένη τεχνολογία

Η mini-adventurer μοτοσυκλέτα της Honda που είναι κατάλληλη για κατόχους διπλώματος Α2 βελτιώνεται σημαντικά με έμφαση στις επιδόσεις. Από τις πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις είναι...