25 C
Athens
Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Τίτλοι τέλους στην αναμετάδοση των καναλιών της Novasports από την Vodafone TV

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Με την διακοπή της συνεργασίας NOVA – Vodafone TV για την αναμετάδοση των καναλιών Novasports συνεχίζεται το ντόμινο των αλλαγών στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο ανταγωνισμός «κορυφώνεται» μεταξύ των ελληνικών παρόχων ενώ νέοι διεθνείς «παίκτες» φαίνεται να μπαίνουν στην αγορά δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone TV στον ιστόστοπο της, η συμφωνία με την NOVA έληξε και οι συνδρομητές της έχουν το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης αζημίως αναλόγως το πρόγραμμα που έχουν με την Vodafone.

«Από τις 15/10/2021 τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο πακέτο Vodafone TV Sports kids της υπηρεσίας Vodafone TV, είτε ως πρόσθετη υπηρεσία στο πρόγραμμα Vodafone Home Triple Play είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές Vodafone Home Double Play, λόγω της λήξης της σχετικής συμφωνίας με τον πάροχο περιεχομένου», αναφέρει η Vodafone.

Μάλιστα επισημαίνει ότι οι «συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν, ανάλογα με το ενεργό τους πρόγραμμα, το δικαίωμα καταγγελίας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις) εντός δύο μηνών από τις 15/10/2021».​

«Προαναγγελία» της διακοπής της συνεργασίας

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η διοίκηση της United group είχε διαπιστώσει ότι η συμφωνία με τη Vodafone αλλά και τη Wind είχε γίνει «πολύ φθηνά», ουσιαστικά προαναγγέλλοντας αύξηση στον κόστος ενσωμάτωσης του περιεχόμενου της από άλλες πλατφόρμες.

Η εξαγορά παράλληλα εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της NOVA και της Vodafone Ελλάδος για την είσοδο της πρώτης στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (MVNO).

Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα το Vodafone TV, όπως αναφέρει, θα προσφέρει «2500 ώρες αποκλειστικού περιεχόμενου μέσα από τον μεγαλύτερο on-demand κατάλογο, το σπίτι της ΗΒΟ, με με ειδικά αφιερώματα, αποκλειστικές πρεμιέρες, πάνω από 50 κανάλια για όλους, blockbuster ταινίες και τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης!»

Η πλατφόρμα HBO Max

Ωστόσο νέες εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει το αναμενόμενο λανσάρισμα της συνδρομητικής πλατφόρμας HBO Max στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα δημοσιεύτηκε στον Linkedin μία αγγελία εργασίας από τη Warner Media αναζωπύρωσε και πάλι τις φήμες ότι έρχεται στη χώρα μας.

Το λανσάρισμα πλατφόρμας HBO Max, δημιουργεί και ερωτηματικά για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας της HBO με τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone, η οποία ήδη διέκοψε την συνεργασίας της με την NOVA.

Οι αλλαγές στο αθλητικό περιεχόμενο

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια η Super League «χωρίστηκε» σε δυο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης με την Cosmote TV να μπαίνει δυναμικά στην Super League, υποχρεώνοντας τους λάτρεις του ελληνικού ποδοσφαίρου να πρέπει να διαλέξουν ποιες από τις 14 ομάδες θα παρακολουθήσουν ή αν θα γίνουν συνδρομητές και στις δύο πλατφόρμες.

Η NOVA μάλιστα προκειμένου να κάνει ελκυστική την δική της πλατφόρμα  αναμένεται να λανσάρει ένα ενιαίο πακέτο σταθερής- κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης που θα προσπαθήσει να το κάνει ελκυστικό προς τους συνδρομητές της.

Ήδη πάντως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, καθώς ιδιαίτερα αυξημένη είναι στην χώρα μας η διάδοση του Netflix όπου εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των συνδρομητών του αρκετά πάνω από το μισό εκατομμύριο.

Η απόφαση για τον φόρο στην συνδρομητική

Σημαντικό ρόλο πάντως στις εξελίξεις θα παίξει και η απόφαση της κυβέρνησης αν θα επιστρέψει ο φόρος στη συνδρομητική TV.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Οκτωβρίου 2021 θα επιστρέψει το ειδικό τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης (10%). Η εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αποφέρει 18 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου, επιβαρύνει τον κλάδο της συνδρομητικής και είχε ανασταλεί για ένα έτος με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα μνημονιακό μέτρο, το οποίο επιβλήθηκε στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος, ύστερα από πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ, και εφαρμόστηκε από την 1η Ιουνίου 2016.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG: Ηχος υψηλής ανάλυσης με το νέο soundbar S75Q

Καθηλωτικός ήχος για μέγιστη απόλαυση οικιακής ψυχαγωγίας    Εάν η ψυχαγωγία είναι η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια, το νέο soundbar S75Q θα σου προσφέρει μοναδικές...

Lenovo: Ένατο συνεχόμενο τρίμηνο βελτιωμένων εσόδων και κερδοφορίας

Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τον Όμιλο, βελτιώνοντας τόσο τα έσοδα όσο και την κερδοφορία για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα...

Λιγότερες νέες άδειες κυκλοφορίας ΙΧ τον Ιούλιο- Στροφή στις μοτοσυκλέτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά το μήνα Ιούλιο του 2022 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.456 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 21.018...

Aegean- ΕΛΠΕ: Ξεκινούν πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) και από το αεροδρόμιο της Αθήνας

Η Aegean και ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν τον κοινό σχεδιασμό τους για περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες αερομεταφορές και στο εξής πραγματοποιούν πτήσεις με βιώσιμα...

Προ των πυλών το CRM του δημοσίου – Νέο, αναβαθμισμένο gov.gr

Στις ράγες μπαίνει η αναβάθμιση του gov.gr, ώστε να παρέχει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και να κάνει πραγματικότητα την επικοινωνία...