28.1 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τι σχεδιάζει ο όμιλος ΟΤΕ για το 2021

Συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2021 παρουσιάστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο αλλά και το σύνολο του 2020.

Όπως αναφέρθηκε, η πανδημία έφερε αρκετά εμπόδια και θα συνεχίσει να αποτελεί μία σημαντική παράμετρος. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τη φετινή χρονιά και υπάρχουν οι ενδείξεις εκείνες ότι ο όμιλος θα διατηρήσει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων ετών, συνεχίζοντας να δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών του.

Το επενδυτικό πλάνο για το 2021 ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, με τον όμιλο να συνεχίζει να δίνει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών (δίκτυα οπτικών ινών αλλά και δίκτυα 5G και 4G+) και γενικότερα στη βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών του και της εξυπηρέτησης του πελάτη.

Προτιμητέο brand

Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ σε ερώτηση σχετικά με τον ανταγωνισμό, ότι τον σέβονται μεν αλλά «βλέπουμε το δικό μας σπίτι, βελτιώνουμε τις υποδομές μας, έχουμε μεγάλο προβάδισμα και (οι ανταγωνιστές μας) χρειάζονται να κάνουν πολλές επενδύσεις. Προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση πελάτη, έχουμε καλύτερο μάρκετινγκ και γενικώς είμαστε μπροστά. Δεν είναι τυχαίο, το κάνουμε χρόνια, καθώς προσπαθούμε να επενδύουμε στην ποιότητα του δικτύου, στην εξυπηρέτηση, στα προϊόντα. Γι’ αυτό και είμαστε το προτιμητέο brand».

Οι δυσκολίες του 2020

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν ο όμιλος ΟΤΕ κατάφερε να κλείσει το 2020 σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η αύξηση κατά 14% στα έσοδα από έργα πληροφορικής (ICT), κυρίως στον δημόσιο τομέα, αλλά και η άνοδος στα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, πετυχαίνοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες που υπήρξαν στα έσοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Όσον αφορά το τελευταίο, επισημάνθηκε ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης διέκοψαν τη συνδρομή τους ή ζήτησαν διευκολύνσεις, τις οποίες και παρείχε ο όμιλος ΟΤΕ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ιδίως όσον αφορά στον τουρισμό, είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα για το 2021 αν και τα στελέχη του ομίλου ΟΤΕ έδειξαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς αναμένουν οφέλη από την νέα οργανωτική δομή με την απόσχιση τριών θυγατρικών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αλλά και από την αναμενόμενη περαιτέρω ενίσχυση του ενδιαφέροντος για ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλότερων ταχυτήτων από τους συνδρομητές.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Net

Σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή συμφωνίας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, η Εθνική...