26.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τι σχεδιάζει ο όμιλος ΟΤΕ για το 2021

Συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2021 παρουσιάστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο αλλά και το σύνολο του 2020.

Όπως αναφέρθηκε, η πανδημία έφερε αρκετά εμπόδια και θα συνεχίσει να αποτελεί μία σημαντική παράμετρος. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τη φετινή χρονιά και υπάρχουν οι ενδείξεις εκείνες ότι ο όμιλος θα διατηρήσει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων ετών, συνεχίζοντας να δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών του.

Το επενδυτικό πλάνο για το 2021 ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, με τον όμιλο να συνεχίζει να δίνει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών (δίκτυα οπτικών ινών αλλά και δίκτυα 5G και 4G+) και γενικότερα στη βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών του και της εξυπηρέτησης του πελάτη.

Προτιμητέο brand

Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ σε ερώτηση σχετικά με τον ανταγωνισμό, ότι τον σέβονται μεν αλλά «βλέπουμε το δικό μας σπίτι, βελτιώνουμε τις υποδομές μας, έχουμε μεγάλο προβάδισμα και (οι ανταγωνιστές μας) χρειάζονται να κάνουν πολλές επενδύσεις. Προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση πελάτη, έχουμε καλύτερο μάρκετινγκ και γενικώς είμαστε μπροστά. Δεν είναι τυχαίο, το κάνουμε χρόνια, καθώς προσπαθούμε να επενδύουμε στην ποιότητα του δικτύου, στην εξυπηρέτηση, στα προϊόντα. Γι’ αυτό και είμαστε το προτιμητέο brand».

Οι δυσκολίες του 2020

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν ο όμιλος ΟΤΕ κατάφερε να κλείσει το 2020 σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η αύξηση κατά 14% στα έσοδα από έργα πληροφορικής (ICT), κυρίως στον δημόσιο τομέα, αλλά και η άνοδος στα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, πετυχαίνοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες που υπήρξαν στα έσοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Όσον αφορά το τελευταίο, επισημάνθηκε ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης διέκοψαν τη συνδρομή τους ή ζήτησαν διευκολύνσεις, τις οποίες και παρείχε ο όμιλος ΟΤΕ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ιδίως όσον αφορά στον τουρισμό, είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα για το 2021 αν και τα στελέχη του ομίλου ΟΤΕ έδειξαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς αναμένουν οφέλη από την νέα οργανωτική δομή με την απόσχιση τριών θυγατρικών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αλλά και από την αναμενόμενη περαιτέρω ενίσχυση του ενδιαφέροντος για ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλότερων ταχυτήτων από τους συνδρομητές.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MindTheHack: H 1η ελληνική πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας που κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η MindΤheHack, νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, επαναπροσδιορίζει το πεδίο του τομέα αυτού με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας. Σε μια εποχή όπου οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται κατά...

HPE: Η επόμενη γενιά διαχείρισης δεδομένων με software-defined storage και automation που στηρίζεται στο ΑΙ

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νέες λύσεις, διαθέσιμες στην πλατφόρμα HPE GreenLake cloud, που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο...

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού...

Aναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με...

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας σε ετήσια βάση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2023-2024 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024), με τα έσοδα να σημειώνουν...