Τι προβλέπει η συμφωνία εξαγοράς της Forthnet από τη BC Partners

- Advertisement -

Την επιβεβαίωση της εξαγοράς της από την United Group που ανήκει στο βρετανικό fund BC Partners έκανε με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο η Forthnet, δίνοντας και λεπτομέρειες για τα δεδομένα τα οποία περιλαμβάνονται στη συμφωνία των τεσσάρων τραπεζών και του αγοραστή. Έτσι κλείνει ένα σήριαλ που κράτησε πάνω από τρία χρόνια με την υπερδανεισμένη Forthnet να μπαίνει σε νέα εποχή, η οποία θα δείξει και πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της.

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία προβλέπει πως η United Group θα αποκτήσει σταδιακά και σε δύο φάσεις το σύνολο του δανεισμού της Forthnet ύψους 281 εκατ. ευρώ, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο με υπόλοιπο περί τα 52 εκατ. ευρώ, καθώς και τις κοινές μετοχές που κατέχουν οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, που αντιστοιχούν στο 36% της Forthnet.

Στην πρώτη φάση και μετά την ικανοποίηση συγκεκριμένων όρων, όπως η έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές, ο αγοραστής (United Group) θα εξαγοράσει μέχρι και το 50% περίπου των μετατρέψιμων ομολογιών και όλες τις δανειακές απαιτήσεις, ενώ κατόπιν – σε μεταγενέστερο στάδιο – θα προχωρήσει και στην εξαγορά και των υπολοίπων μετατρέψιμων ομολογιών και των μετοχών.

Η ανακοίνωση της Forthnet
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Forthnet προς το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τα συμβαλλόμενα μέρη, η εταιρεία Forthnet Α.Ε. (η «Εταιρεία») βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε συνέχεια της επιτυχούς κατάληξης των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank και της Attica Bank (οι «Τράπεζες» ή οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), οι Πωλητές συμφώνησαν να πωλήσουν, και ο Αγοραστής συμφώνησε να αποκτήσει, (i) όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις που κατέχουν οι Πωλητές σε βάρος της Εταιρείας (και της σημαντικότερης θυγατρικής της Forthnet Media A.E.), οι οποίες κατά προσέγγιση ανέρχονται σε ποσό ευρώ 281 εκ. (οι «Δανειακές Απαιτήσεις»), (ii) όλες τις μετατρέψιμες ομολογίες που κατέχουν οι Πωλητές με συνολικό υπόλοιπο κεφαλαίου κατά προσέγγιση ευρώ 52 εκ. (οι «Μετατρέψιμες Ομολογίες») και (iii) όλες τις κοινές μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουν σήμερα οι Πωλητές (οι «Πωλούμενες Μετοχές») (συνολικά, η «Συναλλαγή»). Περαιτέρω, οι Πωλητές δύνανται υπό ορισμένες περιστάσεις να διατηρήσουν αριθμό των Πωλουμένων Μετοχών. Η Συναλλαγή υπόκειται στην προηγούμενη λήψη των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων και τους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης (οι «Όροι»).

Μετά την πλήρωση των Όρων, ο Αγοραστής υποχρεούται αρχικά να εξαγοράσει μέχρι το 50% περίπου των Μετατρέψιμων Ομολογιών και όλες τις Δανειακές Απαιτήσεις (συνολικά, η «Συναλλαγή Εξαγοράς Χρέους»), ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει σε μεταγενέστερο στάδιο με την εξαγορά των υπολειπόμενων Μετατρέψιμων Ομολογιών και των Πωλούμενων Μετοχών.

Ο Αγοραστής δεσμεύθηκε, περαιτέρω, να παράσχει χρηματοδοτική διευκόλυνση προς την Εταιρεία με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των σχετικών νομικών κειμένων και άλλων συνήθων προϋποθέσεων για τέτοιες συναλλαγές. Με τον τρόπο αυτό ο Αγοραστής θα συνδράμει την Εταιρεία στην προσπάθεια κάλυψης των τρεχουσών αναγκών της μέχρι την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

Ο Αγοραστής ενημέρωσε περαιτέρω την Εταιρεία ότι: «Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής (ή, αναλόγως, της Συναλλαγής Εξαγοράς Χρέους), ο Αγοραστής θα εκτιμήσει όλες τις εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων.

Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της Εταιρείας και να παράσχουν σε αυτήν (την Εταιρεία) σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του Αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα για την Εταιρεία».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...

Η ΕΕΤΤ αποχαιρετά τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά

Με βαθιά οδύνη η Διοίκηση και το προσωπικό της...

Πάνω από 1,2 δισ. επιβάτες θα ταξιδεύουν με ψηφιακά διαπιστευτήρια έως το 2035

Επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των διεθνών μετακινήσεων, με τα ψηφιακά...