26.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συνεργασία Pure Storage με ASBIS για την παροχή σύγχρονης πλατφόρμας αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η ASBIS Enterprises PLC, κορυφαίος διανομέας προστιθέμενης αξίας, κατασκευαστής και πάροχος προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών ICT, IoT στις αγορές της EMEA, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Pure Storage για τη διανομή των λύσεων της Pure στην ελληνική αγορά. H Pure Storage αποτελεί μια παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία πληροφορικής γνωστή για τις σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει στο τομέα της αποθήκευσης δεδομένων.

Ως κορυφαία εταιρία στον τομέα υποστήριξης των επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, η ASBIS συνεργάζεται με παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας για την κάλυψη των σύνθετων αναγκών των εταιρικών πελατών. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγική εδραίωση και επέκταση των δραστηριοτήτων της ASBIS στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα, η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων, όπως η εκθετική αύξηση του όγκου δεδομένων, η επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, η μεγιστοποίηση της αξίας διάθεσης ως υπηρεσίας και η διασφάλιση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Από την πλευρά της, με την είσοδό της στην ελληνική αγορά, η Pure Storage αναδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή της για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων με μια καινοτόμο πλατφόρμα αποθήκευσης δεδομένων.

Η Pure Storage θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της αποθήκευσης all-flash και από την έναρξή της έως σήμερα συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά την αγορά και να σημειώνει ισχυρή ανάπτυξη. Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία της τεχνολογίας της περιλαμβάνουν την Evergreen φιλοσοφία και πλατφόρμα της που εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις απεριόριστες επιλογές και ευελιξία ως προς τον τρόπο αγοράς και κατανάλωσης αποθηκευτικού χώρου.

Παράλληλα, οι λύσεις της Pure Storage βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας, καθώς η Pure χρησιμοποιεί έως και 85% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με άλλες λύσεις all-flash και απαιτεί 5 έως 10 φορές λιγότερη προσπάθεια για τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 50% χαμηλότερo Συνολικό Κόστος Κτήσης (TCO).

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Pure Storage περιλαμβάνεται στο Magic Quadrant της Gartner για τις επιδόσεις της στην πρωτογενή αποθήκευση, ενώ το 2023 σηματοδότησε την τέταρτη συνεχή χρονιά που η εταιρία κατατάχτηκε στην υψηλότερη θέση για την Ικανότητα Διεκπεραίωσης και στην ανώτερη θέση για την Πληρότητα του Οράματος.

Ο Geoff Greenlaw, Αντιπρόεδρος του τμήματος Συνεργατών, EMEA & LatAm, της Pure Storage, σχολιάζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την ASBIS στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα μας θα υποστηρίξει τις εταιρίες να ανταποκριθούν στις πιο σύνθετες ανάγκες τους σε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της ανισοκατανομής   δεδομένων, της βιωσιμότητας και της υιοθέτησης λύσεων as-a-Service. Από κοινού, θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα να επιτύχουν τους στόχους τους».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εκπροσωπήσουμε την Pure Storage στην Ελλάδα και θα προσφέρουμε την κορυφαία πλατφόρμα της στους πελάτες μας» δήλωσε ο Ιωάννης Κούνας, Γενικός Διευθυντής της ASBIS Ελλάδας.

«Η καινοτόμος προσέγγιση της Pure Storage στην αποθήκευση δεδομένων ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε σύγχρονες και εξατομικευμένες λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και να αναβαθμιστούν τεχνολογικά».

Η εισαγωγή της Pure Storage στην Ελλάδα σηματοδοτήθηκε με εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή επαγγελματιών πληροφορικής και ειδικών του κλάδου.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MindTheHack: H 1η ελληνική πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας που κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η MindΤheHack, νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, επαναπροσδιορίζει το πεδίο του τομέα αυτού με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας. Σε μια εποχή όπου οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται κατά...

HPE: Η επόμενη γενιά διαχείρισης δεδομένων με software-defined storage και automation που στηρίζεται στο ΑΙ

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νέες λύσεις, διαθέσιμες στην πλατφόρμα HPE GreenLake cloud, που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο...

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού...

Aναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με...

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας σε ετήσια βάση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2023-2024 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024), με τα έσοδα να σημειώνουν...