19.8 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Σύμβουλος για την έγκαιρη και χωρίς αποκλίσεις του  e-Justice

 • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Οι δεσμεύσεις της χώρας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης πιέζουν χρονικά, καθώς μέχρι το 2026 θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το «πάζλ» του e-justice. Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνία της Πληροφορίας προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της θέσης συμβούλου που θα τρέξει την Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνη.

Το έργο χρηματοδοτούμενο από την Έκτακτη Επιχορήγηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  και ανατέθηκε στον Οικονομικό Φορέα: «OCTANE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η  Ελλάδα έχει αναλάβει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σειρά δεσμεύσεων για τη βελτίωση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης και μέχρι το 2026 θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το «πάζλ» του e-justice (ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης). Ένα εγχείρημα που θα στοιχίσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης υπηρεσιών και διαδικασιών.

Αντικείμενο Σύμβασης

Το αντικείμενο του παρόντος έργου, αφορά στην υποστήριξη της ομάδας διαχείρισης της Κοινωνίας της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. και των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου «Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνης», κατά το πρώτο στάδιο υλοποίησής του και για συνολική διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου απαιτείται να απασχοληθούν τρία στελέχη, ενώ οι επιμέρους ενέργειες του αντικειμένου του Συμβούλου θα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Συστηματική παρακολούθηση της προόδου του έργου και της τήρησης του  χρονοδιαγράμματος.
 • Συμμετοχή σε συναντήσεις προόδου του έργου και συναντήσεις εργασίας με τον ανάδοχο και τους εμπλεκόμενους φορείς κ.α.
 • Υποστήριξη στη διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των επιμέρους δράσεων του έργου.
 • Κατάθεση τεκμηριωμένων εισηγήσεων, για την υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων επί οποιουδήποτε θέματος σχετίζεται με την υλοποίηση του έργου, και ιδίως:

o επί αιτημάτων αλλαγών των Αναδόχων του έργου,

o για ειδικά τεχνικά, οικονομικά ή επιχειρησιακά θέματα ή προϋποθέσεις που προκύπτουν από τις ανάγκες υλοποίησης και εφαρμογής των επιμέρους όρων της σύμβασης του έργου.

 • Υποστήριξη στο συντονισμό των εμπλεκομένων για θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου και των επιμέρους δράσεων που περιλαμβάνει.
 • Υποστήριξη στη διαδικασία ελέγχου των παραδοτέων, που μπορεί να περιλαμβάνει:

o τεχνική και επιστημονική συνδρομή στις Ομάδες και Επιτροπές Παρακολούθησης και Παραλαβής της Αναθέτουσας Αρχής,

o επισκόπηση ποιότητας έγγραφων,

o γνωμοδοτήσεις επί ευρημάτων.

 • Υποστήριξη των στελεχών της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τη δημιουργία κειμένων, παρουσιάσεων, επιστολών κ.α. για την παρουσίαση της προόδου του έργου.
 • Παραγωγή απαιτούμενων εκθέσεων προόδου, briefs και λοιπών κειμένων για την“ παρακολούθηση του έργου.

Σκοπιμότητα

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. έχει αναθέσει σε ένωση αναδόχων την υλοποίηση έργου με τίτλο «Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνης» του Υπουργείου Δικαιοσύνης (e-Justice).

Το αντικείμενο του έργου καλύπτει τις ακόλουθες λειτουργικές ενότητες:

 • Λειτουργική ενότητα 1 (ΛΕ1): Ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 • Λειτουργική ενότητα 2 (ΛΕ2): Δέσμη δράσεων για την ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Ποινικού Μητρώου και περαιτέρω επέκτασης των υπηρεσιών του.
 • Λειτουργική ενότητα 3 (ΛΕ3): Αναβάθμιση και επέκταση λειτουργικότητας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ) – ΟΣΔΔΥ-ΠΠ Β’ Φάση

Σκοπός του παρόντος έργου, είναι η υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής και ειδικότερα της ομάδας διαχείρισης της Κοινωνίας της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. και των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου «Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνης», κατά το πρώτο στάδιο υλοποίησής του, οριστικοποίησης του πλάνου υλοποίησης και της ανάλυσης απαιτήσεων του έργου, για συνολική διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών.

H συνολική αξία  του έργου  είναι  29.000 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ (24%)

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...