Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ στη Συνάντηση των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και Πρόεδρος του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC), Καθηγ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, συμμετείχε στην Ανεπίσημη Συνάντηση των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη León της Ισπανίας, στις 23-24 Οκτωβρίου.

Η Συνάντηση οργανώθηκε από την ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και συντονίστηκε από την κα Nadia Calviño, Αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας ως κρίσιμης παραμέτρου ενίσχυσης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ, αλλά και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε σχέση με τους φιλόδοξους στόχους του προγράμματος «Ψηφιακή Δεκαετία 2030».

Στην τοποθέτησή του, σε ενότητα με τίτλο «Το μέλλον των Τηλεπικοινωνιών», ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές προκλήσεις σχετικά με την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, επισημαίνοντας την ανάγκη για παροχή επενδυτικών κινήτρων, μείωση του κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας των δικτύων αυτών, καθώς και ενίσχυση της ζήτησης με σκοπό να καταστούν τα δίκτυα, οικονομικά βιώσιμα και διαθέσιμα σε όλους.

Ο κ. Μασσέλος επισήμανε τη σύγχρονη τάση προς δίκτυα που βασίζονται σε λογισμικό (Software Defined Networks, SDN), τη σημασία των ημιαγωγών στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, αλλά και την ευκαιρία που έχει η ΕΕ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις τεχνολογίες που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την ΕΕ, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, το 6G, τους μικροδορυφόρους χαμηλής τροχιάς, τις κβαντικές τηλεπικοινωνίες, τα ανθεκτικά backbone και υποθαλάσσια δίκτυα, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα τεχνητής νοημοσύνης, τα συστήματα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας των δικτύων και το λογισμικό δικτύων. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ υπογράμμισε ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως υπηρεσίες προς κατανάλωση, αλλά θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως ευκαιρία δημιουργίας αξίας και οφέλους για τους περισσότερους χρήστες.

Στο περιθώριο της Συνάντησης, ο κ. Μασσέλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά επαφών και να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος για το μέλλον του κλάδου και τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Υπηρεσίες υποστήριξης Premium+ για τις Galaxy Z και S26 series συσκευές καθώς και τις τηλεοράσεις άνω των 98″

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε τη διεύρυνση της υπηρεσίας...

Η Hisense φέρνει τη μοναδική ατμόσφαιρα του FIFA World Cup 2026 στο σαλόνι σας

Η Hisense, ηγέτης στον τομέα των οικιακών συσκευών και...

LG StanbyME 2: Η οθόνη που έρχεται μαζί σου

Η LG παρουσιάζει, ξανά, κάτι ξεχωριστό. Εκεί που παλιά...

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...