13.8 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

ACS: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ταχυμεταφορών – Νέος κύκλος επενδύσεων

Lockers, drones και πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες διαλογής είναι το σχέδιο της ACS για να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των ταχυμεταφορών, μιας αγοράς που φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Νέο επενδυτικό πλάνο, με στόχο να διευρύνει το απότύπωμα και τα μερίδια αγοράς της στην εγχώρρια αγορά ταχυμεταφορών, προανήγγειλε η διοίκηση της ACS, δεδομένης της αλματώδους ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου και πλήρως αυτοματοποιημένου κέντρου διαλογής, η διοίκηση της ACS δήλωσε έτοιμη να εντάξει στην φαρέτρα της και νέα τεχνολογικά εργαλεία, όπως τα lockers αλλά και τα drones προκειμένου να κερδίσει επιπλέον μερίδιο αγοράς.

Ήδη έχει σχεδιάσει 5ετες πλάνο επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε εξαγορές, που να ενισχύουν την παρουσία της έναντι του ανταγωνισμού.

Drones

Ο Α. Γεωργαντζής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  ACS και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Quest, αναφερόμενος  στα Drones ξεκαθάρισε ότι είναι ένα «ακριβό σπορ» και απαιτεί  πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

«Ωστόσο  μας ενδιαφέρει και το κοιτάμε συνεχώς και αν είναι πρόσφορη η αγορά θα ξεκινήσουμε από τους πρώτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εκτίμησε ότι τόσο το 2023 όσο και την επόμενη δεκαετία  αναμένεται αύξηση 10% – 15%  τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο στα μεγέθη της εταιρείας.

Lockers

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έρχονται ξεκαθάρισε ότι για τα 1.000 lockers θα φτάσουν τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπάρξει επιπλέον ζήτηση θα επενδύσουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Επίσης επίκεντρο θα είναι και το last mile με επενδύσεις περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Ήδη η εταιρεία αναπτύσσει έξυπνα συστήματα που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλεκτρικών οχημάτων με βασικό στόχο να πετύχουν κλιματική ουδετερότητα έως 2050.

Σχετικά  με το νέο κέντρο διαλογής υποστήριξε ότι η  παραγωγική δυνατότητα φτάνει τις 50.000 αποστολές την ώρα, ενώ  σήμερα καλύπτει το 40% της δυνατότητας αυτής και για το λόγο αυτό αναμένεται να «καλύψει» την εταιρεία για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Το κέντρο 4πλασιάζει την δυναμικότητα και μειώνει στο μισό το χρόνο διαλογής.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 3.200 εργαζόμενους ενώ μετρά 270 καταστήματα πανελλαδικά.

Με στόχο να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού η εταιρεία σκοπεύει να «εισάγει» την παροχή φιλοδωρήματος στους διανομείς ως ένα κίνητρο για να προσεγγίσει νέο προσωπικό, κάτι που σήμερα δεν είναι εφιικτό με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...