- της Ελενας Ερμείδου
Στις 13.35, προγραμματισμένη ώρα, προσγειώνεται, σήμερα για πρώτη φορά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, η Saudia από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Στόχος της αεροπορικής η αύξηση της διασυνδεσιμότητα , η ενίσχυση της τουριστικής και επαγγελματικής κίνησης. H αεροπορική θα εκτελεί 4 φορές την εβδομάδα πτήσεις προς την Αθήνα με επιστροφή στο Ριάντ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Η Saudia αναπτύσσεται, εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται δήλωσαν οι εκπρόσωποι της αεροπορικής χτες σε παρουσίαση που έγινε για την προσθήκη της νέας πτήσης στο αεροδρόμιο των Αθηνών, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της Saudia βρίσκονται ανάμεσα στα τοπ – 5 καλύτερα του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η επιβατική κίνηση και οι πτήσεις από και προς τον Κόλπο τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με τάσεις περαιτέρω ανόδου. Συγκεκριμένα, μεταξύ του 2012 και 2018 καταγράφηκε ανάπτυξη που αγγίζει το 80%, ενώ μέσω του αεροδρομίου του Ριάντ, RUH η διασυνδεσιμότητα για την Ινδία και την Κίνα, αλλά και το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, το Μπαγλατές, αυξήθηκε ραγδαία μέσα στο 2018. Επίσης και προς την Αιθιοπία, τις Μαλβίδες και το Σουδάν.
H Saudia, έχοντας ήδη δρομολογήσει νέα επιχειρησιακά πλάνα ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1945 και σήμερα πετά σε πάνω από 94 προορισμούς στο κόσμο. Διαθέτει για τους επιβάτες της το πρόγραμμα πιστότητας Skyteam με τέσσερις διαβαθμίσεις: Gold, Silver, Blue.
Σχετικά με το θέμα της βίζας, οι εκπρόσωποι της αεροπορικής δήλωσαν ότι όσοι επιβάτες πετούν προς Σαουδική Αραβία για 12 ώρες δεν χρειάζεται να εκδώσουν βίζα, ενώ για τους επιβάτες που προορίζεται να παραμείνουν πέραν των 12 ωρών στην χώρα διατίθεται ηλεκτρονική βίζα.









