Siemens – MAHLE: Δήλωση προθέσεων για την ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

- Advertisement -

 

  • Η συνεργασία των δύο εταιρειών αποσκοπεί στην αναπλήρωση του κενού προτυποποίησης των συστημάτων επαγωγικής φόρτισης
  • Τα σχέδια περιλαμβάνουν την από κοινού τεχνική συνεργασία και δοκιμές διαλειτουργικότητας

Η Siemens και η εταιρεία MAHLE σχεδιάζουν να συνεργαστούν στον τομέα της επαγωγικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και, για το σκοπό αυτό και οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει δήλωση προθέσεων. «Η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αναδεικνύεται σε σημαντική αγορά για το μέλλον.

Εκτός από το ότι διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ασχολούνται με καλώδια και συνδέσμους, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τον τομέα της αυτόνομης κινητικότητας του μέλλοντος. Η αποδοτικότητα μεταφοράς της ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης είναι συγκρίσιμη με τα συστήματα plug-in», δήλωσε ο Stefan Perras, Επικεφαλής Προ-ανάπτυξης και Καινοτομίας για το τμήμα  Charging Infrastructure της Siemens AG.

Πλήρης διαλειτουργικότητα μεταξύ των οχημάτων και της υποδομής φόρτισης

Στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συντονισμένες προσπάθειες τυποποίησης στους αντίστοιχους φορείς προτυποποίησης και τυποποίησης. Στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η πλήρης διαλειτουργικότητα μεταξύ των οχημάτων και της υποδομής φόρτισης.

Επιπλέον, στα σχέδια των δύο εταιρειών περιλαμβάνεται η στενή συνεργασία για ανταλλαγή ιδεών, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Η MAHLE θα συνεισφέρει στη συνεργασία με την πολυετή εμπειρία της ως προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Siemens με την τεχνογνωσία της στον τομέα της υποδομής φόρτισης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη, όπως η Siemens, ώστε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στην επαγωγική φόρτιση. Συνδυάζοντας την εμπειρία των δύο εταιρειών θα έχουμε ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Harald Straky, Αντιπρόεδρος για την Παγκόσμια Ανάπτυξη στον τομέα της  Μηχατρονικής και των Electronics στη MAHLE.

Ο επιπλέον σχεδιασμός των δύο εταιρειών

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν, ακόμη, να επιτύχουν διευρυμένη διαλειτουργικότητα και δοκιμές μεταξύ του εξοπλισμού φόρτισης στο όχημα (δευτερεύον πηνίο) και της υποδομής φόρτισης (πρωτεύον πηνίο) που θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η διαδικασία αυτή, θα επιφέρει τεχνικές βελτιώσεις και επικύρωση των συστημάτων επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, διασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα.

Ορισμένες από τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο έργων που χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους.

Ως πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών για τις υποδομές ηλεκτροκίνησης, η Siemens προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπερσύγχρονου hardware, software και υπηρεσιών φόρτισης AC και DC, που περιλαμβάνει από οικιακές και εμπορικές εφαρμογές έως εφαρμογές αποθήκευσης. «Η ουσιαστική τεχνογνωσία της Siemens στα έξυπνα κτήρια και τα έξυπνα δίκτυα μας δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας με ολοκληρωμένες λύσεις, βοηθώντας τους να σχεδιάσουν, να εγκαταστήσουν και να διαχειριστούν βιώσιμες λύσεις φόρτισης για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Stefan Perras.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 1 στους 2 εκπροσώπους της Gen Z έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση

Η μεγαλύτερη εξοικείωση με την τεχνολογία δεν μεταφράζεται απαραίτητα...

Αποστολή του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Από τις 21 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία της...

The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του Ομίλου AKTOR

Το πρώτο τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του The Ellinikon...

Νίκος Ταχιάος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης «ανεβαίνει», η επέκταση στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη προχωρά μεθοδικά

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θήτα FM Θεσσαλονίκης...