19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

SAP Hellas: Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2023

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τρέχει η SAP Hellas, θυγατρική του ομώνυμου γερμανικού ομίλου, που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού και λύσεων για επιχειρήσεις, έχοντας «κερδίσει» την ελληνική αγορά όσον αφορά τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξηροκώστα, διευθύνοντα σύμβουλο της SAP Hellas, Cyprus και Μάλτα είναι οι επιχειρήσεις -με τις οποίες συνεργάζονται και ξεπερνούν τις 800- να αλλάξουν σελίδα μπαίνοντας στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. «Είμαι αισιόδοξος για το 2024», δήλωσε και προέβλεψε ότι θα ενταθεί ο ρυθμός μετάβασης των πελατών της εταιρείας στο cloud που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση λύσεων τεχνητής νοημοσυνης.

«Μπαίνουμε σε έναν νέο κόσμο, αυτό της τεχνητής νοημοσύνης  και του generative ΑΙ που αλλάζει τα πάντα. Οι μηχανές δεν καταλαβαίνουν απλά τι τους λέμε. Αλλά ξέρουν τι θα πούμε» είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο πλαίσιο του SAP Discovery Day Leading 2 Success, του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας όπου παρουσίασε τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του επιχειρησιακού λογισμικού με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις

Στο συνέδριο αναδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και ευέλικτες απέναντι στις υπάρχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις.

«Η τεχνητή νοημοσύνη για κάποιους είναι κακή τύχη και για κάποιους ευλογία. Η απόφαση είναι μονόδρομος. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το ΑΙ δεν είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι το τέλος της ανθρώπινης κυριαρχίας. Δεν αλλάζει ο πιλότος. Ο πιλότος είναι ο άνθρωπος. Η τεχνολογία είναι τo pilot. Το ΑΙ είναι ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας» είπε με νόημα ο κ. Ξηροκώστας τονίζοντας την αναγκαιότητα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν είναι ποτέ ακριβή μια λύση ή μια τεχνολογία. Δεν είναι μια κατανάλωση. Είναι μια επένδυση. Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει μια εταιρεία είναι πιο σημαντικό να αναβαθμίσει το κομμάτι που σχετίζεται με το ΑΙ παρά να αγοράσει μηχανήματα. Ακόμη και οι μικροί οργανισμοί μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από το ΑΙ. Είναι game changing. Το ΑΙ είναι το όπλο των φτωχών» ανέφερε  χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

Εχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε χάρη στο ΑΙ

«Είμαστε πίσω» παραδέχθηκε, «αλλά έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε χάρη στο ΑΙ. Είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα θα ακολουθήσει το κύμα του ΑΙ. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χάσουμε αυτό το τρένο» ανέφερε ο κ. Ξηροκώστας.

«Εμείς ενσωματώνουμε το ΑΙ στα υπάρχοντα συστήματα, προχωρήσαμε δηλαδή σε ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις υπάρχουσες υποδομές. Προϋπόθεση βέβαια είναι η μετάβαση στο cloud. Μόνο έτσι δεν θα υπάρξει τεχνολογικό κενό.  Στο πλαίσιο αυτό υποδεικνύουμε τι  είναι καλό για τους πελάτες μας. Προσφέρουμε τα εργαλεία για τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού αποτελέσματος», σημείωσε και κατέληξε: «Η αγορά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Παίρνει ενέργεια όχι από την ίδια την κατανάλωση, αλλά από αυτό που συμβαίνει συνολικά στη χώρα. Μια αγορά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο ρυθμός με τον οποίο προχωρά η τεχνολογία είναι αυτός που δημιουργεί τη δυναμική».

Σημειώνεται ότι η SAP Hellas χει 100 εργαζομένους ενώ το 2022 είχε κύκλο εργασιών 54 εκατ. ευρώ μειωμένος  σε σχέση με το 2021.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure, για μία νέα εποχή συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών, και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη...

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο BigData – ΕY, OTE, REAL CONSULTING οι ανάδοχοι

Γράφει η Μαρία Μόσχου Την ανάθεση στην ένωση εταιρειών «ΕY – OTE – REAL CONSULTING» της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης για την υλοποίηση μέρους της...

Η «έξυπνη» διαχείριση κυκλοφορίας θα αποφέρει έσοδα 10,6 δισ. δολάρια το 2023  

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Αυξανόμενες βαίνουν οι παγκόσμιες επενδύσεις σε smart cities, με τον τομέα της «έξυπνης» διαχείρισης της κυκλοφορίας να απορροφά σημαντικό τμήμα...

Αναβαθμίζεται ψηφιακά το Πυροσβεστικό Σώμα για την καλύτερη διαχείριση κρίσεων

Τα τελευταία χρόνια κρίνεται αναγκαία η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων των φυσικών καταστροφών τόσο...

Κατά 7% θα μειωθεί το Capex των τηλεπικοινωνιακών παρόχων έως το 2025

 Τάση επιβράδυνσης καταγράφουν οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων διεθνώς, με την Ελλάδα να κινείται, πάντως, σε αντίθετη τροχιά από τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με...