17.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Public MediaMarkt: Οι επόμενες επενδύσεις της και η παρουσία στο Ελληνικό

  • Γράφει ο Δημήτρης Μαλλάς

Σε φάση υλοποίησης ενός σημαντικού επενδυτικού πλάνου με έμφαση στην ανάπτυξη και την ανανέωση του δικτύου καταστημάτων, αλλά και την παροχή νέων υπηρεσιών βρίσκεται η Public Media Markt (PMM). Πρώτο δείγμα της καινούριας φιλοσοφίας της αποτελεί το κατάστημα Public στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα.

Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου σημείου πώλησης και, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, αποτελεί μία επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ. Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΡΜΜ, Ρόμπυ Μπουρλάς, οι συνολικές επενδύσεις για το 2021 αναμένεται να ανέλθουν στα 15 εκατ. ευρώ, οι οποίες προστίθενται στα 15 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν το 2020.

Το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά στη δημιουργία του νέου κέντρου logistics στην περιοχή της Ελευσίνας και ενός υπερσύγχρονου call center 150 ατόμων. Επιπλέον, η PMM σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ το 2022 με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των επενδύσεων σε βάθος τριετίας να ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Σύγχρονο κατάστημα

Το κατάστημα στο Golden Hall χαρακτηρίζεται από τα στελέχη της ΡΜΜ ως ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα. Με 3200 τ.μ. είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα Public, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο αρμονικό «πάντρεμα» των φυσικών αγορών με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο κατάστημα υπάρχουν περίπου 50.000 κωδικοί προϊόντων.

Επιπλέον, το νέο κατάστημα διαθέτει ψηφιακές οθόνες και σημάνσεις που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης παραλαβής των online παραγγελιών τους σε ειδικά σημεία εντός του καταστήματος (Pick Up Points), υποστηρίζει την υπηρεσία παραγγελίας από το κατάστημα και παραλαβής σε οποιοδήποτε χώρο αλλά και την υπηρεσία παραλαβής παραγγελίας αυθημερόν από το κατάστημα (Same Day Store Pickup). Τέλος, εντός του καταστήματος ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο.

Αίσθηση σπιτιού… 

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δίνει την αίσθηση του σπιτιού και διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο, οι επισκέπτες μπορούν για πρώτη φορά να βρουν μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές και προϊόντα για το σπίτι αλλά και την προσωπική φροντίδα (συσκευές και σκεύη μαγειρικής, συστήματα σιδερώματος, μηχανές καφέ, ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές περιποίησης κ.α.)

Η προσθήκη των οικιακών μικροσυσκευών αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για την Public και ένα δείγμα των συνεργιών που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται με τα MediaMarkt. Το πλάνο είναι να υπάρξουν οικιακές μικροσυσκευές και σε άλλα καταστήματα Public, όπως, για παράδειγμα, σε αυτό του Συντάγματος.

Αξιοποίηση των εμπορικών σημάτων Public και MediaMarkt

Ο κ. Μπουρλάς ανέφερε ακόμη ότι θα δούμε και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές σε καταστήματα Public που διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους, όπως είναι αυτό στο Golden Hall αλλά και τα δύο νέα καταστήματα της αλυσίδας που ετοιμάζονται στην Κύπρο (Λάρνακα και Λεμεσός). Γενικώς, το πλάνο της PMM αναφορικά με την αξιοποίηση των δύο εμπορικών σημάτων (Public και MediaMarkt) είναι να προσφέρει στον καταναλωτή μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και να αυξήσει το εμβαδόν των καταστημάτων.

Και στο Ελληνικό

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το project του Ελληνικού, σημείωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για τη δημιουργία δύο καταστημάτων: ενός Public στο εμπορικό κέντρο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και ενός MediaMarkt στο retail park που πρόκειται να δημιουργήσει ο όμιλος Φουρλής.

Όσον αφορά την πορεία της φετινής χρονιάς, ο κ. Μπουρλάς εμφανίστηκε ευχαριστημένος, σημειώνοντας ότι δείχνει εφικτός ο στόχος οι πωλήσεις το 2021 να ξεπεράσουν εκείνες του 2019. Το 2020 λόγω και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η ΡΜΜ είχε μία μονοψήφια πτώση στις πωλήσεις της.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...