12.9 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ψηφιακές πληρωμές: Πως να μείνετε ασφαλείς επιχειρώντας στον τουρισμό

Ο ελληνικός τουρισμός ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς, μετά από την εξαιρετικά επίπονη περίοδο της πανδημίας. Εντούτοις, η νέα πραγματικότητα θέτει μία σειρά από νέες προκλήσεις και για τον τουριστικό κλάδο: το φάσμα του πληθωρισμού στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα λόγω του πολέμου και οι εξελίξεις αναφορικά με την Covid-19 το φθινόπωρο. Σε αυτή την απαιτητική εποχή και οι ψηφιακές πληρωμές, ένα εργαλείο ανάπτυξης, απαιτούν προσοχή…

Αφότου βγάλαμε (σχεδόν) τη μάσκα, λοιπόν, πήραμε και πάλι τους δρόμους, απολαμβάνοντας την εμπειρία των ταξιδιών με μεγαλύτερη ανεμελιά. Μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που είχε επιφέρει η πανδημία, η ροή τουριστών προς την Ελλάδα παραμένει έκτοτε αδιάκοπη.

Η ροή τουριστών προς την Ελλάδα

Οι αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας φέτος τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 9,4%, σε σύγκριση με το 2019, τα ημερολόγια των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων για τους μήνες Αύγουστο & Σεπτέμβριο ήταν κυριολεκτικά «φίσκα», με ισχυρή ζήτηση για κρατήσεις έως -τουλάχιστον- τα τέλη Οκτωβρίου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία είχαν ήδη φτάσει σε υψηλά επίπεδα από τις αρχές της θερινής σεζόν, αναμένεται να αγγίξουν συνολικά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, χάρη μάλιστα στην παράταση της τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό (και όχι μόνο) κλάδο εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, ανησυχώντας για ένα μέλλον που είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Οι τιμές που εκτινάσσονται στα ύψη, οι πληθωριστικές πιέσεις και η γενική αβεβαιότητα φέρνουν αντιμέτωπους τους εκπροσώπους του κλάδου με την (μάλλον τρομακτική) πιθανότητα να βιώσουν εκ νέου τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία της προηγούμενης χρονιάς. Οι ακυρώσεις κρατήσεων και ταξιδιών, καθώς και τα άδεια ξενοδοχεία και εστιατόρια αποτελούν ακόμη το μαρτύριο της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας – σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να εδραιώσετε τη θέση σας και να κατορθώσετε να χτίσετε την εικόνα μίας σύγχρονης και ανθεκτικής επιχείρησης.

Πώς να αποφύγετε πιθανές απώλειες εσόδων (και να ενισχύσετε την παρουσία σας στην αγορά)

Παρόλο που δεν ισχύει μια και μόνο απάντηση, υπάρχουν εν τέλει διάφορες συμβουλές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν τους εμπόρους. Μια σωστή επιλογή αφορά τη συνεργασία με πιστοποιημένους παρόχους πληρωμών, οι οποίοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων για κάθε επιχείρηση.

Οι γνώριμες διεθνείς μέθοδοι πληρωμής δύνανται να συνδράμουν στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας της εταιρείας, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των τουριστών και καθησυχάζοντάς τους ότι τα χρήματά τους θα μεταφερθούν με ασφάλεια, ανεξάρτητα από το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα. Καλό είναι επίσης να δοθεί σημασία σε ολόκληρη τη διαδικασία συναλλαγής, προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατόν πιο απλή και προσιτή.

«Αξίζει, όντως, να εστιάσουμε στο πως να παρέχουμε στους ταξιδιώτες την καλύτερη δυνατή διαδικτυακή υπηρεσία, κάθε φορά που κάνουν κράτηση για ταξίδια ή πληρώνουν για άλλου είδους υπηρεσίες.

Πότε ένας πελάτης εγκαταλείπει μια συναλλαγή

Σήμερα, έως και το 38% των πελατών εγκαταλείπει μια συναλλαγή εάν η επιλεγμένη μέθοδος πληρωμής δεν είναι διαθέσιμη, επομένως η διαφοροποίηση παρέχει στις επιχειρήσεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, οι πληρωμές μοιάζουν πολύ πιο απλές, άπαξ και οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν στο δικό τους νόμισμα. Στην PayPal, για παράδειγμα, διαχειριζόμαστε τουλάχιστον 25 εθνικά νομίσματα, τα οποία καλύπτουν τη ζήτηση για τα πιο συνήθη αιτήματα», αναφέρει ο Efi Dahan, Γενικός Διευθυντής της PayPal για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Με την PayPal, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν πληρωμές από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο και να αισθάνονται σίγουροι ότι οι οικονομικές τους πληροφορίες αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία με ασφαλή τρόπο. Και ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψουμε τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες, έστω και σε αντίξοες συνθήκες, συστήνουμε να συνεχίζετε να φροντίζετε στο έπακρο τους πελάτες σας, ως μια έξυπνη επένδυση για το μέλλον.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Απονομή υποτροφιών Cosmote αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTEσυνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα...

Η Revolut κυκλοφορεί τα RevPoints στην Ελλάδα, το πρώτο της πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία των «RevPoints», ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σε πόντους....

33η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος OKTABIT & χριστουγεννιάτικο παζάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

H ΟΚΤΑΒΙΤ για ακόμα μια χρονιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει 2 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και με χαρά προσκαλεί τους συνεργάτες της...

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EIT Jumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50...

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη έρμαιο των χάκερ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

Το 14% των εταιρειών στην Ευρώπη έχει βιώσει περιστατικά στον κυβερνοχώρο λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κατασκευαστικός κλάδος ήρθε...