14 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες για 80.000 μαθητές

Περισσότεροι από 78.500 μαθητές έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις γύρω από τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά μέσα από το πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον έβδομο κύκλο.

Το καινοτόμο πρόγραμμα Generation Next υλοποιείται εδώ και 3 χρόνια από το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Και έχει παράσχει πρόσβαση στη γνώση σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, ενώ στο πλαίσιό του έχουν υλοποιηθεί συνολικά 289 καινοτόμα project από δημιουργικές ομάδες μαθητών από 82 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Το Ίδρυμα Vodafone προσάρμοσε το πρόγραμμα Generation Next στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και υλοποίησε τον 7ο κύκλο εξ αποστάσεως, επιτρέποντας σε όλους τους μικρούς «εξερευνητές» των επιστημών και της τεχνολογίας να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με ασφάλεια από το σπίτι, μέσα από το προσβάσιμο και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Η ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr πρόσφερε εκπαιδευτικό περιεχόμενο γύρω από 7 διαφορετικές ενότητες STEM που αφορούν το App Development, την Αστρονομία, τον Ηλεκτρισμό, την Επιστήμη των Πολιτών (Citizen Science), τα «Μεγάλα Δεδομένα» (Big Data), τους αυτοματισμούς και τον πειραματισμό με Arduino.

Μάλιστα, η ενότητα Do Ιt Yourself, ενισχύθηκε με νέα βίντεο, δίνοντας την ευκαιρία σε 110.000 μοναδικούς επισκέπτεςνα πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με απλά υλικά και από το σπίτι τους έξυπνες κατασκευές, όπως έναν ηλιακό φούρνο, ένα μικροσκόπιο ή έναν προτζέκτορα.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας, και για 4 εβδομάδες, υλοποιήθηκαν εβδομαδιαία online σεμινάρια App Development ανοιχτά σε μαθητές και καθηγητές όλης της χώρας. Τα σεμινάρια διαφοροποιούνταν ανά κοινό και συνολικά ξεπέρασαν τις 200 συμμετοχές.

STEM

Παράλληλα, και τα εξωσχολικά STEM εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από απόσταση, με μαθητές και καθηγητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας να παρακολουθούν με ασφάλεια, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, διαδικτυακά μαθήματα διάρκειας 8 εβδομάδων.

Έτσι, 200 μαθητές και 14 καθηγητές από την Κομοτηνή, την Πρέβεζα, την Καρδίτσα, τη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, αλλά και τα νησιά της Ανάφης, της Σαντορίνης, της Καρπάθου, της Λέρου, της Λέσβου, της Λήμνου, της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς, εκπαιδεύτηκαν διαδικτυακά στις βασικές θεματικές STEM και ανακάλυψαν πώς μπορούν εύκολα και διασκεδαστικά να εκπαιδευτούν με τη χρήση της τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι μέρος του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος Generation Next εντάχθηκε στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Σπανε ταμεία οι επενδύσεις στην ψηφιακή ασφάλεια: 219 δισ. δολάρια το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη   Ανοδική πορεία αναμένεται να διαγράψουν και φέτος οι επενδύσεις στην ψηφιακή ασφάλεια, με τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται το 2023 κατά 12,1%....

Ελλάδα: Παιδιά και ενήλικες σίγουροι για τις γνώσεις τους γύρω από τις απάτες phishing

Στην 1η θέση μεταξύ 8 αγορών σε έρευνα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο 86% των παιδιών μεταξύ 11 και 15 ετών στην Ελλάδα...

Στρατηγική συμφωνία του Όμιλου ANTENNA και της Fairfax για το 15% του ΑΝΤ1+

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση και με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax), ένα από τα...

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τη Grimaldi

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής...

5G Ventures: Μνημόνιο συνεργασίας με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για τη διερεύνηση της προοπτικής...