Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, μετά τις 6 μ.μ., κάνουν online shopping οι Έλληνες

- Advertisement -
της Νατάσας Φραγκούλη

Πιο ενεργοί προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως τα απογεύματα γίνονται οι Έλληνες online shoppers. Το 41% όσων ψωνίζουν διαδικτυακά δηλώνει την Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή ως την προτιμώμενη ημέρα των αγορών τους. Ο δε πιο δημοφιλής χρόνος αγορών είναι περίπου 6-10 μ.μ., αφού το 21% όλων των αγοραστών στο Διαδίκτυο προτιμά αυτήν τη χρονική ζώνη.

Όσον αφορά τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να κάνουν τις αγορές τους, τα smartphones έχουν πλέον γίνει περισσότερο δημοφιλή από ότι οι φορητοί ή οι επιτραπέζιοι υπολογιστές. Το 62% των αγοραστών στο διαδίκτυο στην Ελλάδα χρησιμοποιεί smartphone για να κάνει τις αγορές του, έναντι 48% που χρησιμοποιεί φορητούς υπολογιστές.

Αναφορικά με το τί αγοράζουν πλέον οι Έλληνες από το Διαδίκτυο, παρότι τα είδη παντοπωλείου έχουν ακόμη δρόμο ώστε να δουν τις online αγορές που έχουν πχ τα είδη ένδυσης ή τα ηλεκτρονικά, η δυναμική τους αυξάνεται στη χώρα μας. Έτσι, οι πολίτες απαντούν ότι σκοπεύουν να αγοράζουν συσκευασμένα τρόφιμα από μια φορά στους 2-3 μήνες έως και μια φορά στις 15 μέρες.

Σούπερ χρήστες του ecommerce

 

Στην Ελλάδα, περίπου 7 στους 10 διαδικτυακούς καταναλωτές, ποσοστό 68%, επηρεάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από την παγκόσμια πανδημία με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματός τους. Σχεδόν το 1/5 (21%) αυτών των πολιτών άρχισε να ψωνίζει διαδικτυακά πριν από λιγότερο από ένα χρόνο.

Αν και νέοι στο online κανάλι για αυτούς το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει γίνει ένα νέο ήσυχο λιμάνι για έρευνα, σύγκριση τιμών και αναζήτηση για προσφορές μέσα από το ασφαλές περιβάλλον των σπιτιών τους. «Οι καταναλωτές που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία είναι και αυτοί που για συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες έχουν γίνει «σούπερ χρήστες» των διαδικτυακών αγορών χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές δυνατότητες στο έπακρο. Προϊόντα ομορφιάς μέχρι και καθαριστικά σπιτιού είναι ενδεικτικά κατηγορίες, που αγοράζονται σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό από τους καταναλωτές, οι έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, ενώ. Το φυσικό κανάλι εξακολουθεί να βρίσκεται στις προτιμήσεις αυτών που δεν έχουν επηρεαστεί», αναφέρει έρευνα της NielsenIQ.

Έτσι, έχει πλέον εκλείψει η αντίληψη που κυριαρχούσε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα κερδίσει πολύ περισσότερο έδαφος ανάμεσα στους εύπορους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό,  οι χαμηλότερες τιμές είναι πλέον μεταξύ των τριών κορυφαίων λόγων για τη μετάβαση σε διαδικτυακές αγορές για το 66% των ερωτηθέντων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η COSMOTE TELEKOM επενδύει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην τεχνητή νοημοσύνη

Στην πλήρη χρηματοδότηση μεταπτυχιακών σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με hyperscaler

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Συγχωνεύσεις τηλεπικοινωνιών: Πιο ευέλικτο ευρωπαϊκό πλαίσιο ζητά ο κλάδος

Η αναθεώρηση των ευρωπαϊκών κανόνων για τον έλεγχο των...