8.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

ΟΤΕ: Πετυχαίνει σημαντικές επιδόσεις σε θέματα ESG

Τις σημαντικές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG-Environmental, Social, Governance) επιβεβαιώνουν οι αξιολογήσεις και η συμμετοχή του σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης μαζί με κορυφαίες εταιρίες ανά τον κόσμο.

Ο ΟΤΕ παραμένει για 13η χρονιά βάσει κριτηρίων ESG στη σειρά διεθνών δεικτών FTSE4Good αλλά και στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την VigeoEiris της Moodys ESG Solutions. Επίσης, ο ΟΤΕ είναι μια από τις πρώτες εισηγμένες εταιρίες, που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τα αποτελέσματά του βάσει κριτηρίων ESG.

«H βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον άρρηκτα συνυφασμένη με την επιχειρηματική πρακτική, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να παράγουν αξία μακροπρόθεσμα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν υπεύθυνα βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενιών. Στον Όμιλο ΟΤΕ από πολύ νωρίς έχουμε επιλέξει τα ζητήματα ESG ως κομβικά στοιχεία της στρατηγικής και της λειτουργίας μας. Η αξιολόγηση και η συμμετοχή του ΟΤΕ σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης για άλλη μια χρονιά δείχνει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ και του τρόπου λειτουργίας του. Ακολουθεί κριτήρια και διεθνή πρότυπα για τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τη μέτρηση των επιδόσεών του. Προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης για τον Όμιλο ΟΤΕ αποτελούν η βελτίωση του περιβαλλοντικού και του κοινωνικού αποτυπώματος του, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο.

Aξιολόγηση  Ά εξαμήνου 2021 δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης

O OTE συνολικά ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών, όπως: FTSE4Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στο δείκτη 2020 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

FTSE4Good Emerging Index

Για 13η χρονιά ο ΟΤΕ αξιολογήθηκε και παραμένει στη σειρά δεικτών για βιώσιμες επενδύσεις (sustainable investment) FTSE4Good, ως μία από τις 7 εταιρείες στην Ελλάδα που συγκαταλέγονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging Index. Συνολικά, στον συγκεκριμένο δείκτη συμμετέχουν 560 εταιρείες από 24 χώρες, εκ των οποίων 40 εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο πάροχο δεικτών FTSE Russell με σκοπό την αξιολόγηση των εταιρειών με σημαντικές ESG επιδόσεις. Ο συγκεκριμένος δείκτης αξιοποιείται από πλήθος φορέων της αγοράς για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

Vigeo-Eiris Best Emerging Market Performers Ranking

Ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται για 3η χρονιά στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την VigeoEiris, της Moodys ESG Solutions, ως μία από τις 100 πιο ώριμες εταιρείες από αναπτυσσόμενες χώρες σε θέματα ESG. Συνολικά, αξιολογήθηκαν 843 εταιρείες από 36 κλάδους σε 31 χώρες. Μόνο οι 100 με την υψηλότερη βαθμολογία εντάσσονται στη συγκεκριμένη λίστα. Ο ΟΤΕ είναι μία από τις συνολικά 4 εταιρείες στην Ελλάδα, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο δείκτη.

Η Moody’s ESG Solutions Group ανήκει στην Moody’s Corporation. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες που αφορούν σε θέματα ESG και κλιματικής αλλαγής-ρίσκου, όπως οι δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης και η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών για βιώσιμη χρηματοδότηση. Για αυτά τα θέματα αξιοποιούνται η εμπειρία της Moody’s και των υπηρεσιών Moody’s Investors Service και Moody’s Analytics.

Δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG

Στo νέο Athex ESG Index του Χρηματιστηρίου Αθηνών συγκαταλέχθηκε ο ΟΤΕ μαζί με άλλες 34 εισηγμένες εταιρείες. O Δείκτης παρακολουθεί την χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α. που υιοθετούν και προβάλουν τις πρακτικές τους σε θέματα ESG. Για την αξιολόγηση των εταιρειών, αξιοποιήθηκε η μελέτη του «Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών» του Ε.Κ.ΠΑ. για το βαθμό υιοθέτησης από τις εισηγμένες εταιρείες ESG δράσεων, όπως αυτές αναφέρονται στα δημοσιευμένα στοιχεία μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης σύμφωνα με τον «Οδηγό Δημοσιοποίησης ESG Πληροφοριών» του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τον οδηγό αξιοποιεί τα τελευταία 2 χρόνια ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη του ετήσιου Ενιαίου Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

H PMM και η Viva.gr συνεργάζονται για το Public Tickets

H Public-MediaMarkt συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Viva.gr και εμπλουτίζει την υπηρεσία ticketing, δίνοντας στους λάτρεις του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού τη δυνατότητα ν’...

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer βασικός χορηγός της εκστρατείας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού «Sail for Pink»

To Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer (CDI) υποστήριξε φέτος το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης και την ενέργεια “Sail for Pink” ως βασικός χορηγός (Pink...

Microsoft και ReGeneration ενώνουν δυνάμεις ξανά για το upskilling νέων σε ψηφιακές δεξιότητες

Το “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft” αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακού αλφαβητισμού και υλοποιείται υπό την...

Nissan Ambition 2030: ένα όραμα πέρα από την κινητικότητα

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, η Nissan θα προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα των...

Η BEWISE υλοποιεί έργο digital transformation για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Με το βλέμμα στη διαρκή βελτίωση των υποδομών της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέθεσε στη Bewise S.A. το έργο της αναβάθμισης των πληροφοριακών υποδομών της...