19.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΟΤΕ: Ισχυρά αποτελέσματα και επενδύσεις «ασπίδα» στον ανταγωνισμό  – Έρχεται διπλασιασμός ταχυτήτων

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Έγκριση σε συνολικά 450 προγράμματα αναμένει ο ΟΤΕ προκειμένου να προχωρήσει σε διπλασιασμό των ταχυτήτων στο internet ενώ την ίδια στιγμή προχωρούν οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες, ένα πρόγραμμα που θα ενταθεί έως το 2027 φτάνοντας τα 3 εκατ. σπίτια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα Δ τριμήνου 2021 τόνισε ότι η κίνηση με τον διπλασιασμό των ταχυτήτων internet χαρακτηρίζει την στρατηγική του ΟΤΕ  να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες.

«Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΕΤΤ. Παίρνουμε σταδιακά την έγκριση στα 450 προγράμματα που έχουμε καταθέσει για διπλασιασμό ταχυτήτων internet. Δεν νομίζω ότι ο ρυθμιστής θα αρνηθεί την βελτίωση των υπηρεσιών χωρίς κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ επιβεβαίωσε ότι για την αγορά χονδρικής συζητούν με τους ανταγωνιστές . «Εχουμε κάνει συζητήσεις για το πόσο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος χονδρικής από το switch έως τη καμπίνα. Αυτό θα γίνει μια φορά και δεν θα επηρεάσει τον ισολογισμό. Θα βρούμε λύση», είπε με αισιοδοξία.

Αύξηση συνδρομητών

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των συνδρομητών που αναμένεται να επιφέρει η επένδυση πάνω από 3 δισ. ευρώ για οπτικές ίνες, ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει στόχους. Ωστόσο τόνισε ότι το επενδυτικό πλάνο προβλέπει εγκατάσταση οπτικών ινών σε 3 εκατ. σπίτια έως το 2027. Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχει αυξητική τροχιά στους συνδρομητές αν και ακόμα το ποσοστό μας σαν χώρα είναι πολύ χαμηλότερο από την ΕΕ. «Όσο αυξάνουμε το δίκτυο θα αυξάνονται και οι συνδρομητές», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε ο κ. Τσαμάζ, αυτή τη στιγμή στις 560.000 γραμμές fiber to the home (FTTH) που έχουν εγκαταστήσει ήδη ο ΟΤΕ έχει 60.000 συνδέσεις ένα ποσοστό 11%.

Ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Όμιλου  ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, ξεκαθάρισε ότι το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ δεν θα έχει επιπτώσεις στο δανεισμό. «Όπως δείξαμε και φέτος χρηματοδοτείται από τις ταμειακές ροές. Καμία επίπτωση στον δανεισμό».

Ανταγωνισμός

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι αναμένει ένταση τους ανταγωνισμού με την ενοποίηση Wind-Nova, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Έχουμε μια σταθερή στρατηγική επενδύουμε για τα καλύτερα δίκτυα και επίπεδο υπηρεσιών. Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, αλλά είμαστε πάντα προετοιμασμένοι» .

Μάλιστα κάνοντας λόγο για την συνδρομητική τηλεόραση, είπε ότι δείχνει ισχυρές επιδόσεις. Το 4ο τρίμηνο η Cosmote TV κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 14% κάτι που απέδωσε στο αθλητικό περιεχόμενο και συγκεκριμένα στην μετάδοση αγώνων της Super League.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο κ. Τσαμάζ για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που, όπως είπε, έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

«Είμαστε σε καλή θέση για να διεκδικήσουμε. Το 10 χρόνια που πέρασαν ο ΟΤΕ έπαιρνε έρργα ICT, τα οποία και ολοκλήρωνε και παρέδιδε χωρίς καθυστερήσεις. Τώρα ας διεκδικήσουν και άλλοι από την πίτα των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο ήλιος θα πρέπει να λάμψει για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε του υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης τονίζοντας: «Υπενθυμίζω ότι πριν από 2 χρόνια το υπουργείο ήταν σιωπηρό και όλοι ανησυχούσαν. Το υπουργείο δούλευε αθόρυβα και μεθοδικά και ξαφνικά είδαμε τις ψηφιακές υπηρεσίες να ξεκινούν η μία μετά την άλλη. Και σήμερα όλοι μιλάμε για την μεγάλη πρόοδο της χώρας στην ψηφιακή μετάβαση. Δεν ανησυχώ καθόλου για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Hewlett Packard Enterprise στο 9ο Delphi Economic Forum

H Hewlett Packard Enterprise συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρουσιάζοντας το όραμα της για την υπεύθυνη, ηθική ανάπτυξη και χρήση του AI μέσα...

Απλά Ψηφιακά 134: Οι επόμενες κινήσεις της Performance (Δ. Χιντζίδης), οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά σχέδια της Quest

Για την πορεία της Performance Technologies, τους διευρυμένους τομείς δραστηριοποίησής της, καθώς και τα επόμενα της σχέδια, μίλησε στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη...

+6% στο ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να προσθέσει η τεχνητή νοημοσύνη σε ορίζοντα 10ετίας

Σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI), εφόσον η χώρα μας καταφέρει να ξεπεράσει τη σημερινή υστέρηση...

Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus

Η AEGEAN ανακοινώνει τη στρατηγική της απόφαση να επενδύσει σε, αρχικά, τέσσερα αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης», αναβαθμισμένης, έκδοσης των A321neo, με δυνατότητα πτήσεων μεγαλύτερης...

Τα νέα προγράμματα Nova Family φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά

Στη σύγχρονη εποχή όλοι μας θέλουμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και να μοιραζόμαστε έντονες στιγμές και εμπειρίες ψυχαγωγίας. Μια άλλη, ξεκάθαρη ακόμη ανάγκη...