22.1 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της ΑΔΑΕ

Ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος (Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτΕ) έδωσε διαβεβαίωση ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ Καλογήρου, της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνου Μενουδάκου (Επίτιμου Προέδρου του ΣτΕ).

Στην τελετή διαβεβαίωσης παραβρέθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, ο οποίος, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον κ. Ράμμο, ευχήθηκε καλή θητεία και ευόδωση των στόχων του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καλογήρου εξέφρασε, μεταξύ άλλων την χαρά του για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου και την πεποίθηση του ότι η Αρχή έχει σημαντικό θεσμικό έργο, το οποίο αποτελεί «μέτρο δημοκρατίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη στήριξής της από την Πολιτεία για την εύρυθμη και αποτελεσματική της λειτουργία.

Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Πολιτεία για την τιμητική επιλογή του στη θέση του Προέδρου της Αρχής. Ακολούθως τόνισε τη σημασία του συνταγματικού ρόλου της ΑΔΑΕ για την αποτελεσματική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Τέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αρχή θα ανταποκριθεί στον ρόλο της με όλες της τις δυνάμεις και με την αρωγή της Πολιτείας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής της νενομισμένης διαβεβαίωσης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ Μιχάλης Σακκάς, παρέδωσε τιμητικό έπαινο στον απερχόμενο Πρόεδρο της Αρχής κ. Ζαμπίρα.

Ομιλία κ. Χρήστου Ράμμου, Προέδρου της ΑΔΑΕ

Κυρία Πρόεδρε του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, Κύριε Πρόεδρε της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την σημερινή τιμητική σας παρουσία  στην σημαντική για μένα και για την Αρχή μας ημέρα, παρουσία που έγινε με  εξοικονόμηση  πολύτιμου χρόνου. Αποδίδω μεγάλη συμβολική σημασία στο γεγονός ότι η επίσημη διαβεβαίωση για την ανάληψη των καθηκόντων μου γίνεται  στην έδρα της Αρχής.

Θέλω επίσης να χαιρετίσω εσάς,  όλα τα μέλη της Αρχής καθώς και το σύνολο του προσωπικού της Αρχής, για την δική σας παρουσία και χαίρομαι πολύ που είμαστε όλοι μαζί.

Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να ευχαριστήσω την Ελληνική Πολιτεία, την Βουλή των Ελλήνων, την Διάσκεψη των Προέδρων της, όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία με συναίνεση με επέλεξαν για την θέση αυτή. Αυτή η συναίνεση είναι η δύναμή μου και το στήριγμά μου.

Έχω απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω και θα κάνω τα πάντα και με όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Χρήστο Ζαμπίρα για την προσφορά του στην Αρχή όλα αυτά τα χρόνια και να του εκφράσω την εκτίμησή μου. Θέλω, τέλος, να του ευχηθώ καλή συνέχεια με υγεία και μια πιο ξένοιαστη ζωή.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να πω πολλά, διότι σημασία έχουν τα έργα και όχι τα λόγια. Θέλω μόνο να επιμείνω σε ορισμένες κεντρικές μου σκέψεις.

Δεν θα κουραστώ να τονίζω το πόσο σημαντική είναι η αποστολή της Αρχής με βάση το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 19. Άρθρο που είναι μέγιστης σημασίας για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία ο συνταγματικός  νομοθέτης έδωσε τόσο μεγάλη σημασία στην κατοχύρωση του απορρήτου των επικοινωνιών ως αυτοτελούς δικαιώματος και όχι ως δικαιώματος  απορρέοντος από άλλα ευρύτερα δικαιώματα, όπως πχ από το δικαίωμα στην προστασία του ιδιωτικού βίου. Επομένως, η ευθύνη μας να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nova: Συνεργασία με την Aegean Rebreath για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Πιστή στη δέσμευσή της να αποτελεί για όλους έναν πραγματικό κοινωνικό εταίρο, η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media...

Υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι...

Stelios Awards For Young Entrepreneurs In Greece για 14η χρονιά

Ο κορυφαίος θεσμός των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece, που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των...

Kaspersky: Έτσι θα αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

«Οι ψηφιακές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά συχνές και τείνουν να εντείνονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων, όπως η περίοδος των σχολικών...

Ποιοι είναι και σε ποιες ελληνικές startups θέλουν να επενδύσουν οι business angels

 Της Νατάσας Φραγκούλη Τουλάχιστον 450 επιχειρηματικοί άγγελοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους γκουρού των επενδύσεων σε startups, βάζουν στα ραντάρ τους το ελληνικό...