30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΟΑΣΑ: Επιδότηση 5,8 εκατ. ευρώ για την συμφωνία με τα ΚΤΕΛ

  • της Μαρίας Μόσχου

«Εξτρά» επιδότηση πάνω από 5,8 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών στον ΟΑΣΑ προκειμένου να αποδοθούν στα ΚΤΕΛ για την εκτέλεση έργου της ΟΣΥ.

Σε απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον υπουργό Κ. Καραμανλή εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης – επιδότηση – συνολικού ύψους  5.865.086 ευρώ προς τον ΟΑΣΑ για τα ΚΤΕΛ. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Μεταφορών για επιχορήγηση του ΟΑΣΑ Α.Ε.

Το ποσό εγκρίνεται για την ανάθεση μέρους του εκτελούμενου συγκοινωνιακού έργου από τον όμιλο ΟΑΣΑ στο συγκοινωνιακό φορέα με την επωνυμία «Κ.Τ.ΕΛ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ» λόγω του COVID-19.

Τα ΚΤΕΛ θα αποζημιώνονται με ποσό ύψους 1,44 ευρώ ανά οχηματοχιλόμετρο, ενώ ετησίως αναμένεται να πραγματοποιούν 17,1 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα σε συνολικά 60 γραμμές.

Επιπλέον, το υπουργείο ενέκρινε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης, για τη δαπάνη κάλυψης κόστους της σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ Αττικής και ΟΣΥ με ποσό:

  • ύψους 24.131.018,22 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2021 και
  • 20.109.181,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2022, στα τέλη του οποίου θα λήξει η σχετική σύμβαση.

Αυτή τη στιγμή περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει δρομολόγια σε γραμμές του ΟΑΣΑ, εξασφαλίζοντας ανάλογο αριθμό οχημάτων της ΟΣΥ τα οποία έχουν ενισχύει γραμμές όπου παρατηρούνταν φαινόμενα συνωστισμού.

Μέσα στον προηγούμενο μήνα, τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν συνολικά 32 λεωφορειακές γραμμές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν ακόμα 27 γραμμές.

Επιχορήγηση στον ΟΑΣΑ και για COVID-19

Καταβολή συμπληρωματικής επιχορήγησης στον Ο.Α.Σ.Α. με ποσό, ύψους 379.487 ευρώ για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας της (COVID-19) πανδημίας προβλέπει απόφαση του υπουργείου υποδομών.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών έχοντας υπόψη:

  • ότι ο ΟΑΣΑ  έχει υποβάλλει τα οικονομικά στοιχεία μηνός Αυγούστου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών (έκθεση περί απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων) και αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της αιτούμενης επιχορήγησης αλλά και
  • το αίτημα του ΟΑΣΑ από 15-07-2020 με θέμα: «Έκτακτη επιδότηση ΟΑΣΑ Α.Ε. για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας του COVID-19»

προχώρησε στην έγκριση της καταβολής στην εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (ΟΑΣΑ Α.Ε.)», ποσού, 379.487€, προκειμένου για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας της (COVID-19) πανδημίας.

Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ερευνά την ικανοποίηση των επιβατών

Την ίδια στιγμή ο ΟΑΣΑ ενέκρινε την δέσμευση πίστωσης  17.112€  σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της ΟΑΣΑ Α.Ε.  για τη χρήση 2020 που αφορά έρευνα ικανοποίησης επιβατών.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Global Sustain συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση της Διατραπεζικής Ψηφιακής Πλατφόρμας “ESGr”

Στην υλοποίηση μίας καινοτόμου διατραπεζικής πλατφόρμας συλλογής και ανάλυσης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων σε θέματα ESG (E: Περιβάλλον, S:Κοινωνία, G:Διακυβέρνηση), συνέβαλε αποφασιστικά η...

Amazon Web Services: Το MAD TV αξιοποιεί τις δυνατότητες του Amazon Bedrock στα φετινά MAD Video Music Awards

Το MAD TV, το κορυφαίο μουσικό δίκτυο της Ελλάδας, προετοιμάζει το κοινό για μια συναρπαστική εικαστική εμπειρία στα επερχόμενα ΜAD Video Music Awards από...

ΕΕΤΤ: «Ναι» στις νέες τιμές χονδρικής του ΟΤΕ για την οπτική ίνα

Στις ευρωπαϊκές αρχές έστειλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την πρόταση του ΟΤΕ που προβλέπει ένα σύστημα αμοιβαίων εκπτώσεων έως και 28% μεταξύ των παρόχων...

Η Vodafone στηρίζει το Athens Pride για 9η χρονιά

H Vodafone γιορτάζει τη διαφορετικότητα και υποστηρίζει για 9η συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία Athens Pride 2024 καλώντας όλα τα άτομα να ενώσουν τις φωνές...

Telekom: Κορυφαία συνδεσιμότητα σε όλα τα γήπεδα του UEFA EURO 2024 μέσω 5G και οπτικών ινών

Τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου που θα «φιλοξενήσουν» το UEFA EURO 2024TM, αναβάθμισε τεχνολογικά η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, διασφαλίζοντας βέλτιστη...