13.2 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΟΑΣΑ: Επιδότηση 5,8 εκατ. ευρώ για την συμφωνία με τα ΚΤΕΛ

  • της Μαρίας Μόσχου

«Εξτρά» επιδότηση πάνω από 5,8 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών στον ΟΑΣΑ προκειμένου να αποδοθούν στα ΚΤΕΛ για την εκτέλεση έργου της ΟΣΥ.

Σε απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον υπουργό Κ. Καραμανλή εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης – επιδότηση – συνολικού ύψους  5.865.086 ευρώ προς τον ΟΑΣΑ για τα ΚΤΕΛ. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Μεταφορών για επιχορήγηση του ΟΑΣΑ Α.Ε.

Το ποσό εγκρίνεται για την ανάθεση μέρους του εκτελούμενου συγκοινωνιακού έργου από τον όμιλο ΟΑΣΑ στο συγκοινωνιακό φορέα με την επωνυμία «Κ.Τ.ΕΛ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ» λόγω του COVID-19.

Τα ΚΤΕΛ θα αποζημιώνονται με ποσό ύψους 1,44 ευρώ ανά οχηματοχιλόμετρο, ενώ ετησίως αναμένεται να πραγματοποιούν 17,1 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα σε συνολικά 60 γραμμές.

Επιπλέον, το υπουργείο ενέκρινε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης, για τη δαπάνη κάλυψης κόστους της σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ Αττικής και ΟΣΥ με ποσό:

  • ύψους 24.131.018,22 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2021 και
  • 20.109.181,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το 2022, στα τέλη του οποίου θα λήξει η σχετική σύμβαση.

Αυτή τη στιγμή περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει δρομολόγια σε γραμμές του ΟΑΣΑ, εξασφαλίζοντας ανάλογο αριθμό οχημάτων της ΟΣΥ τα οποία έχουν ενισχύει γραμμές όπου παρατηρούνταν φαινόμενα συνωστισμού.

Μέσα στον προηγούμενο μήνα, τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν συνολικά 32 λεωφορειακές γραμμές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στα ΚΤΕΛ αναμένεται να περάσουν ακόμα 27 γραμμές.

Επιχορήγηση στον ΟΑΣΑ και για COVID-19

Καταβολή συμπληρωματικής επιχορήγησης στον Ο.Α.Σ.Α. με ποσό, ύψους 379.487 ευρώ για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας της (COVID-19) πανδημίας προβλέπει απόφαση του υπουργείου υποδομών.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών έχοντας υπόψη:

  • ότι ο ΟΑΣΑ  έχει υποβάλλει τα οικονομικά στοιχεία μηνός Αυγούστου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών (έκθεση περί απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων) και αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της αιτούμενης επιχορήγησης αλλά και
  • το αίτημα του ΟΑΣΑ από 15-07-2020 με θέμα: «Έκτακτη επιδότηση ΟΑΣΑ Α.Ε. για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας του COVID-19»

προχώρησε στην έγκριση της καταβολής στην εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (ΟΑΣΑ Α.Ε.)», ποσού, 379.487€, προκειμένου για την κάλυψη δαπανών εξαιτίας της (COVID-19) πανδημίας.

Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ερευνά την ικανοποίηση των επιβατών

Την ίδια στιγμή ο ΟΑΣΑ ενέκρινε την δέσμευση πίστωσης  17.112€  σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της ΟΑΣΑ Α.Ε.  για τη χρήση 2020 που αφορά έρευνα ικανοποίησης επιβατών.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

ΕΒΕΑ: Έρχεται νέα πρόσκληση για αμιγώς γυναικεία startups σε επενδυτικά κεφάλαια

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να δημοσιευθεί μία νέα πανελλαδική πρόσκληση για πρόσβαση αμιγώς γυναικείων startup εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας...

Xiaomi 13: Τα Public υποδέχονται τη νέα κορυφαία σειρά smartphones

Τα Public, #1 προορισμός τεχνολογίας, φέρνουν την ολοκαίνουργια σειρά smartphones Xiaomi 13 και το γιορτάζουν μαζί με το brand, που προσφέρει ξεχωριστά δώρα, συμπληρώνοντας...

Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως  από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+)...

NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

Το 4G και 5G Δίκτυο Κινητής της Nova ισχυροποιείται και αποκτά αυξημένη χωρητικότητα με την κατάργηση του δικτύου 3G της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο. Το...

Απλά Ψηφιακά 92: Τι σχεδιάζει το egg (Ρούλα Μπαχταλιά), το 5G στο Θριάσιο, η Microsoft και η HP

Την 10ετή πορεία του, καθώς και τα επόμενα βήματα του egg, ανέλυσε η διευθύντρια του επιχειρηματικού επιταχυντή της Eurobank, Ρούλα Μπαχταλιά, στον Δημήτρη Μαλλά...