12.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

NOVA: Τα σχέδια για Wind και ΔΕΗ, η πειρατεία και το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε φάση αναδιάρθρωσης και μετασχηματισμού βρίσκεται η Forthnet που μετονομάζεται πλέον σε Nova και αλλάζει σελίδα με στόχο νέες εξαγορές και συνεργασίες στηρίζοντας την καινοτομία  και δηλώνοντας έτοιμη για την διεκδίκηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η United Group διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Wind για την εξαγορά της οποίας ενδιαφέρεται ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάτι να ανακοινώσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη Wind Ελλάς, καθώς μια τέτοια εξαγορά θα ανοίξει το δρόμο στην  Nova στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας όπου δεν έχει πρόσβαση.

Η Nova έχει λάβει άδεια προκειμένου να λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (MVNO) χρησιμοποιώντας το δίκτυο άλλου παρόχου. Όμως, όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, οι τιμές χονδρικής στη σχετική συμφωνία – με τη Vodafone Ελλάδος –  είναι τέτοιες που δεν οδηγούν σε λειτουργικό επιχειρηματικό μοντέλο και έτσι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για νέες τιμές.

Είσοδο στην σταθερή τηλεφωνία

Παράλληλα η Nova έχει ξεκινήσει διάλογο και με την ΔΕΗ η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα τοποθετήσει τις οπτικές ίνες στο δίκτυο της και θα λειτουργήσει ως διαχειριστής υποδομών, τις οποίες θα εκμισθώνει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους βάσει ενός τιμολογίου χονδρικής.

Όπως αποκάλυψε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group στην Ελλάδα δεν είναι κάτοχοι δικτύων όπως γίνεται σχεδόν στο σύνολο των χωρών που έχουν επενδύσει και θα παρακολουθούν την αγορά για να αποφασίσουν αν θα επενδύσουν σε δίκτυο ή αν θα υπάρχει επάρκεια οπότε και θα αρκεστούν σε λύσεις όπως αυτή τη ΔΕΗ.

Το πλεονέκτημα της ΔΕΗ ουσιαστικά συνδέεται με τη γρήγορη και χαμηλότερου κόστους ανάπτυξη υποδομών οπτικών ινών, καθώς η διαδικασία εγκατάστασής τους σε εναέριο δίκτυο, και μάλιστα έτοιμο, είναι πολύ πιο απλή σε σχέση με την τοποθέτησή τους σε υπόγειο δίκτυο.

Γενικότερα για τις επενδύσεις σε υποδομές, ο κ. Γεωργιόπουλος υποστήριξε ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε «ανοικτά» δίκτυα επόμενης γενιάς ενώ η κ. Boklag αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε  αρκετές  συζητήσεις και αναζήτηση επιλογών.

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Τόσο η κ. Boklag  όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος  εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης τονίζοντας ότι έχουν την τεχνογνωσία για να προχωρήσουν στην διεκδίκηση τέτοιων έργων τους λόγω του Συζευξης 1.

Στελέχη της εταιρείας μιλώντας αργότερα στο Euro2day ανέφεραν ότι ήδη στην εταιρεία υπάρχει και λειτουργεί εδώ και χρόνια τμήμα για την διεκδίκηση δημοσίων έργων που θα ολοκληρώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Η Ψηφιακή Βίβλος και το  Ταμείο Ανάκαμψης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Nova η οποία έχει ενισχύσει και θα συνεχίζει να ενισχύει την ομάδα της για να διεκδικήσει αυτά τα έργα.

Το αθλητικό περιεχόμενο

Η διοίκηση της UG αλλά και της Nova τόνισαν ότι η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή νέων υποδομών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Ξεκαθάρισαν ότι προτεραιότητά τους είναι το  περιεχόμενο τονίζοντας ότι  ήδη  απέκτησε σημαντικό διεθνές αθλητικό περιεχόμενο (La Liga, Bundesliga κ.ά). Η κα Boklag ερωτώμενη για το θέμα των δικαιωμάτων της Super League είπε μάλιστα ότι η επένδυση που έγινε πέρσι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν έφερε αλλαγή στην συνδρομητική βάση της Nova, όπως ανέμεναν.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει περαιτέρω επένδυση και για τοπικό περιεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό  προχωρά και το πλάνο δημιουργίας νέας εταιρείας όπου θα ενταχθεί ο τομέας της παραγωγής και διαχείρισης περιεχομένου της Nova.

Η πειρατεία

Σε 400 χιλ. ανέβασε τις παράνομες συνδέσεις η UG στην χώρα μας δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πειρατεία και τονίζοντας ότι απαιτείται συνεργασία με τις άλλες εταιρείες αλλά και το κράτος για να αντιμετωπιστεί.

Αν και λίγους μήνες πριν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ είχε  κάνει λόγο για περίπου 200 χιλιάδες παράνομες συνδέσεις, η κ.  Boklag διευκρίνισε ότι , σύμφωνα με μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Nova από συμβουλευτική εταιρεία, οι παράνομες συνδέσεις ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες.

Μάλιστα είπε ότι πλέον η πειρατεία στην ΕΕ αντιμετωπίζεται ως αδίκημα και επιφέρει σημαντικές κυρώσεις κάτι που αναμένεται να αλλάξει αυτή την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην χώρα μας.  «Αν αντιμετωπιστεί η πειρατεία  τα έσοδα που θα προκύψουν θα επενδυθούν σε νέο πλούσιο περιεχόμενο» είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της UG.

Οι συνεργασίες

Εως το τέλος του 2021  αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με Vodafone και Wind στις οποίες η Nova διαθέτει τα κανάλια Novasports.

Η κ. Boklag ανέφερε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση της συμφωνίας, αλλά σημείωσε ότι Vodafone και Wind περίμεναν  μείωση των τιμών. Ωστόσο άτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από τη United Group, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον τομέα του αθλητικού περιεχομένου.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nissan After Sales Service: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος ασφαλείας

Μέσω του χειμερινού προγράμματος προσφορών All Clear Service, η Nissan τονίζει τον Δωρεάν Έλεγχο Ασφαλείας Yψηλών Προδιαγραφών από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της, όπως και...

Pομπότ “Pepper” και “Nao” στο Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απέκτησε ανθρωποειδή ρομπότ από τη Mobile Technology, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των μεθόδων...

Η Nissan αποκαλύπτει ένα πρωτότυπο σεληνιακό ρόβερ, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής & Εξερεύνησης του Διαστήματος

Η τεχνολογία τετρακίνητου ελέγχου ακριβείας EV της Nissan, ενισχύει τις οδηγικές επιδόσεις του rover, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτηΗ Nissan Motor Co., Ltd. αποκάλυψε...

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μαθήματα προγραμματισμού drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα ο οποίος προετοιμάζει τους μικρούς μαθητές για το μέλλον, οργανώνοντας μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού drones.Ο...

COSMOTE e-Value: Αναπτυξιακή πορεία και δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις

Tις ανάγκες εξυπηρέτησης συνολικά άνω των 70 εταιρειών από διάφορους κλάδους της οικονομίας (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ασφάλειες κ.λπ.), κάλυψε πέρσι η CΟSMOTE e-Value, με...